TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sinemayı alın ve yeniden açın, Altın Koza'yı buraya çekin"

Arıplex Sineması’nın kapanmasıyla pasaja giden insan sayısı azaldı. Eski Arıplex Sineması pasajında yer alan esnaf belediyeden talepte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Sinemayı alın ve yeniden açın, Altın Koza'yı buraya çekin"

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER)- Arıplex Sineması’nın kapanmasıyla sinemanın içerisinde yer aldığı pasaja giden insan sayısı azaldı. İnsan sayısı azaldıkça pasaj içerisinde yer alan dükkanlar da kapandı. Uzun yıllardır orada bulunan Çerçi Yusuf bile dükkanın kapısına kilit vurdu. Pasaj içerisinde şu an açık olan 2-3 dükkan sahibi bu konuda belediyeden yardım istedi. Esnaf, sinemanın özel ellerden alınarak belediyeye bağlanmasını ve Altın Koza'nın buraya çekilerek bu alanın yeniden canlandırılmasını talep etti.

Adana'da 1975'li yıllarda Atatürk Caddesi'nde açılan ve Adana'nın ilk sinemalarından olan Arıplex sineması, 2021 yılında Covid nedeniyle kapandı. Kapandıktan sonra Arıplex Sineması pasajı içerisinde yer alan esnafın işleri kötüye gitmeye başladı. Her gün işlerin daha da kötüye gitmesiyle pasaj içerisindeki dükkanlar da bir bir kapandı. Pasaj içerisinde yer alan esnaf kapanan sinemanın yeniden açılmasını ve belediyeye bağlanmasını istedi.

arıplex 2

Arıplex Sineması'nda da görevli olarak çalışmış, daha sonra burada kendi dükkanını açmış Salih Melike, 1981 yılından beri burada çalıştığını ve sinema kapanmadan önce pasajın çok canlı olduğunu söyledi.

"HER GÜN İŞLERİMİZ DÜŞMEYE BAŞLADI VE ŞU ANDA DA BİZİM YAPTIĞIMIZ TEK ŞEY OTURUP ÇAY İÇMEK"

Melike, "Ben ilk olarak sinemada çalıştım ve 1993 yılında bırakıp burada kendi dükkanımı açtım. Sinema kapandıktan sonra buraya gelen neredeyse kimse olmadı. Her gün işlerimiz düşmeye başladı ve şu anda da bizim yaptığımız tek şey oturup çay içmek. Kendimizi zor geçindiriyoruz. Dediğim gibi 1981 yılından beri buradayım" dedi ve son 3 yılın bu zamana kadarki en kötü dönemi olduğunu ekledi.

arıplex 6

"EĞER SİNEMA YENİDEN AÇILMAZSA SON KALAN DÜKKANLAR DA KAPATIP GİTMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

"Dükkanların hepsi kapandı çünkü iş yok. Sinema olmayınca milet pasaja neden gelsin ki? Eğer sinema yeniden açılmazsa son kalan dükkanlar da kapatıp gitmek zorunda kalacağız" diyen Melike, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Biz burada yeniden sinemanın açılmasını istiyoruz. Pasajın içerisindeki ve çevresindeki tüm esnaflar da bunu istiyor. Sinemanın yeniden canlanması bizim için çok önemli. Önemli olan bir diğer konu da sinemanın belediye tarafından yeniden canlandırılması. Biz buradaki esnaflar olarak kapanan Arıplex Sineması'nı belediyenin özel ellerden kendi bünyesine almasını ve Altın Koza'yı buraya çekmesini istiyoruz. Şu an sinemanın kapalı olması sadece pasaj için değil bu semt için de bence çok büyük bir kayıp. Biz bu konuda başvuruda da bulunduk fakat bir gelişme olmadı. Mecliste bu konu bir kere onaylandı ama oy çokluğuyla reddedildi. Biz Arıplex Pasajı içerisinde yer alan esnaf, bunun onaylanmasını ve sinemanın belediyeye verilmesini talep ediyoruz. Eğer belediye burayı alırsa kapatıp gidenler de geri gelir ve burası yeniden canlanır."

arıplex 3

"BURAYA GELEN İNSAN SAYISI AZALINCA ÇOĞU DÜKKAN DA KAPATTI VE GİTTİ"

Arıplex Sineması içerisinde yer alan esnaflardan Beşir Sarıkol, 30 yıldır burada olduğunu söyledi. Sarıkol, "Sinema kapanmadan önce de buradaydık ve kapanmadan önce işlerimiz çok daha iyiydi. Kapandıktan sonra her gün yavaş yavaş müşteri sayımız, buraya uğrayan insan sayısı düşmeye başladı. Buraya gelen insan sayısı azalınca çoğu dükkan da kapattı ve gitti. Burada şu an açık olan 2-3 dükkan kaldık. Kendi işyerimiz olduğu için gitmek istemiyoruz, ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz. Kira olsaydı çoktan kapatıp gitmiştik" dedi.

arıplex 4

Sarıkol, iki hafta önce bir dükkanın daha kapatıp gittiğini ve satışlar, işler düşünce kimsenin burada durmak istemediğini aktardı. Burasının kendi mülkü olduğunu bir kez daha dile getiren Sarıkol, böyle giderse kendi yerleri olmasına rağmen kapatıp gitmek zorunda kalacaklarını söyledi.

arıplex 66

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.