TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul Üniversitesi'nde "İletişim Penceresinden 100 Yıl" Seminerinde Öğrencilerle Buluştu

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği "İletişim Penceresinden 100 Yıl" seminerinde öğrencilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Ortaylı, basın tarihi ve gazetelerin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul Üniversitesi'nde "İletişim Penceresinden 100 Yıl" Seminerinde Öğrencilerle Buluştu

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi, Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında "İletişim Penceresinden 100 Yıl" adlı bir seminer düzenledi. Seminerin konuğu Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Etkinliğe farklı fakültelerden öğrenciler ve akademisyenler de katıldı. Seminer, İletişim Fakültesi Amfi A sınıfında gerçekleştirildi ve moderatörlüğünü Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Seçkin Özmen üstlendi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuşması basın tarihi üzerine odaklandı. Gazetelerin tarih sahnesindeki rolüne değinen Ortaylı, özellikle eğitim fonksiyonuna vurgu yaptı. İstanbul'da çıkan farklı dillerdeki gazetelerin ve son dönemdeki tiraj sorununun yanı sıra, basılı gazetelerin geleceği hakkında da konuştu.

Seminerin son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ortaylı, basılı gazetelerin geleceği hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Gazetelerin eskidiği yönündeki genel görüşe katılmadığını belirten Ortaylı, fiziksel gazetelerin her durumda var olacağını ifade etti. Türkiye'deki gazetelerin nitelik bakımından eksik olduğunu dile getiren Ortaylı, aynı zamanda basılı gazetelerin okunma oranlarının düşüşüne ilişkin memnuniyetini dile getirdi. "Aslında kağıdın kullanılmamasından memnunum çünkü ağaçlar gidiyor ama gazete yaşar" şeklinde konuştu.

Program, Prof. Dr. Ortaylı'ya teşekkür plaketi verilmesinin ardından sona erdi. Ortaylı, öğrencilerin fotoğraf ve imza isteklerini de memnuniyetle karşıladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.