TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki soğuk savaş bitmiyor

Türk sinemasının iki önemli yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki soğuk savaş sona ermiyor. Geçtiğimiz gün HaberTürk programına konuk olan Demirkubuz, Ceylan ile arasındaki soğukluk hakkında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki soğuk savaş bitmiyor

Demirkubuz, Ceylan'ın 2006 yılında Antalya Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü aldığı törende bayılmasını hatırlatarak, "Hiçbir zaman söylendiği gibi çok yakın arkadaş değildik. Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi. Ama işte Semih Kaplanoğlu gibi ya da başka arkadaşlar gibi görüştüğüm bir arkadaştı. Ama ben midem bulanınca uzaklaştım ama ilişkimiz kopmadı" dedi.

Demirkubuz, Ceylan'ın "İklimler" filminin kurgusu sırasında kendisine karşı saygısız davrandığını belirterek, "O sene kader ağlarını Antalya Film Festivali'ne ördü. En İyi Film ödülünü 300 bin liraya çıkardılar. 230 bin dolar. Dünyada eşi yok. Ödül töreninin açıklanacağı gün otelin lobisinde otururken bu geldi, böyle havalı havalı, gevrek gevrek... Jüride de Cannes'dan birisi var bunun arkadaşı. Hatta orada bunun espirisi oldu. Keyfi yerinde diye benimle de konuşuyor, geldi masamıza oturduk sohbet ettik." dedi.

Demirkubuz, ödül töreninde Ceylan'ın kendisine selam vermediğini belirterek, "Aynı akşam yapımcısı, karısı, kendisi, tören sırasında önümüze oturdular, hiç konuşmadılar benimle. Ebru iki gün önce Kader'i izlediğinde allak bullak olduğunu söyledi, aramız iyiydi. Neyse geldiler, konuşmuyor. Arkasından seslendim bakmadı bile. Bir derdi vardır dedim. İki tane ödül aldı çıktı. Sonra her şeyin üstüne yemin ediyorum bir tane bile Kader'e bir şey yok. Bizim zaten beklentimiz de kalmadı. Tam böyle en iyi film ödülü açıklanmadan önce Ceylan pat diye bayıldı. Kaldırdılar, hatta ben de yardım etmeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

Demirkubuz, törenden sonra Ceylan'ı aramasına rağmen kendisine cevap vermediğini belirterek, "Törenden sonra 'İyi misin?' demek için aradım. Konuşmak istemedi ve günden itibaren konuşmadı. İki gün sonra Mis Sokak'ta yüz yüze geldik 'İyi misin?' dedim. Yüzünü çevirdi. Bir tane tokat atmak istedim" dedi.

Nuri Bilge Ceylan ise Demirkubuz'un açıklamaları sonrası Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Ceylan, paylaşımında, "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.