TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlkhaber Gazetesi Yazarı Babacanoğlu'ndan imza günü ve söyleşi

İlkhaber Gazetesi Yazarı ve Şair Mehmet Demirel Babacanoğlu’nun Artika Sanat Derneği'nde düzenlediği imza günü ve söyleşi etkinliği büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 09:33
Kaynak: NİLGÜN TAZE
İlkhaber Gazetesi Yazarı Babacanoğlu'ndan imza günü ve söyleşi

İlkhaber Gazetesi Yazarı ve Şair Mehmet Demirel Babacanoğlu’nun Artika Sanat Derneği'nde düzenlediği imza günü ve söyleşi etkinliği büyük ilgi gördü.

Adanalı Şair ve İlkhaber Gazetesi Yazarı Demirel Babacanoğlu, düzenlediği imza günü ve söyleşide yeni ve eski kitaplarını sergileyerek okurlarına imzaladı.

Etkinlikte yaşam öyküsünden kestiler sunan Babacanoğlu, şunları söyledi:

"1944 yılına Karaisalı'nın İncirgediği Köyünde doğdum, sonra bu köyümüz 1990 yılında köylünün isteği ile Mersin'e bağlandı. Biz 90 yılından beri Mersinli olduk, Tarsuslu olduk. Ama ben konuşmalarımda öyle demiyorum ve hep Adanalı olduğumu söylüyorum. Ama köylüler 'Tarsusluyum' diyorlar. Hani insanlar Avrupa'ya gidiyorlar ve çifte vatandaşlık alıyorlar ya ben de diyorum ki iki illi olalım. Yani hem Mersinli hem de Adanalı olalım

Bizim oralarda Karacaoğlan ön sıralarda gider, herkes Karacaoğlan'ı bilir, Karacaoğlan'dan şiir okur, türkü söyler. Eskiden Karacaoğlan'dan şiir okumayana kız vermezlermiş. Hastaların üzerine de Karacaoğlan türküleri okurlarmış. Biliyorsunuz müziğin insan üzerine etkisi var. Bu yüzden Karacaoğlan türkülerini dinleyen hasta iyileşirmiş. Köyde 'Karacaoğlan'ı okuyan deli olur' derlerdi. Bende nasıl deli olunurmuş diye merak ettim. Köye gelen çerçiler kitaplar satardı. Ben de Karacaoğlan kitabı aldım ve bakalım sonuç ne olacak dedim. Sonuçta deli değil şair oldum."

Babacanoğlu'nun 19 kitabı yayınlandı

Babacanoğlu, 19 kitabının yayınlandığını, bunlardan 8'inin şiir kitabı, diğer kitaplarının ise öykü ve romanlardan oluştuğunu söyledi.

12 Eylül yönetiminin yazar ve şairlere imkan vermediğini söyleyen Babacanoğlu, şöyle devam etti:

"O dönemin yönetimi sadece şair ve yazarlara değil tüm ülke üzerinde baskılar kuruyordu. Türkiye Yazarlar Sendikası o zaman yazarlara imza günleri düzenleme kararları aldı. Ben ilk kez İstanbul'da Aziz nesin ile imza günlerinde yer aldım. Bana onun yanında yer vermişlerdi. Onun okur kuyruğu çoktu. Aziz Nesin'i görmek, hem kitabını almak için gelmişlerdi. Masasına 5-6 tükenmez kalem koydu. Hepsini kullandı. Ben de iki kitap imzalayabilmiştim. Sonra Mersin'de ve Adana'da da aynı şeyler oldu. Rıfat Ilgaz, Kerim Korcan, Muzaffer İzgü de gelmişti. İmza günlerinde onlarla da tanıştım."

Mehmet Demirel Babacanoğlu daha sonra başta kendi yazdığı şiirler olmak üzere Karacaoğlan ve başka şairlerin şiirlerini okudu.

Artika Sanat Derneği Başkanı Alişer Avcı da söyleşide Mehmet Demirel Babacanoğlu'nu şu ifadelerle tanıttı:

"Mehmet Demirel Babacanoğlu ağabeyimiz gazeteci yazardır. Daha bir çok bilmediğiniz özellikleri de vardır. Şiirleri, öyküleriyle, gazete yazıları ve makaleleriyle bir döneme damgasını vurmuş, bir nesli etkilemiş, büyük bir yazar olan abimiz, Düziçi Öğretmen Okulu mezunudur. Babacanoğlu, değerli bir eğitimcimiz, nesiller yetiştirmiş ve aydınlatmış ve yazarlara, şairler ilham kaynağı olmuş bir büyüğümüzdür."

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.