TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınoran, Sinematek Adana ve Altın Koza’dan ortak sezon açılışı

Adana Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Toplantı ve Sergi Salonunda 24 Eylül 2024 Salı günü saat 20.00’de yapılacak sezon, Kıbrıs’tan sinema yönetmeni Derviş Zaim'in "Tavuri" isimli filmini Derviş Zaim'in katılımıyla açılacak

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 09:34
Kaynak: İHA
Altınoran, Sinematek Adana ve Altın Koza’dan ortak sezon açılışı

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Sinematek Adana ve Altın Koza iş birliğiyle 2024 sezon açılışı gerçekleştiriliyor. Adana Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Toplantı ve Sergi Salonunda 24 Eylül 2024 Salı günü saat 20.00’de yapılacak açılışta, ünlü Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim’in "Tavuri" isimli filmi izleyiciyle buluşacak.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, “Tavuri” kelimesinin Kıbrıs'ta "şeytan" anlamına geldiğini belirterek, Zaim’in filmde Kıbrıslı dolandırıcı Mustafa Serttaç’ın hayatından esinlendiğini vurguladı. Uygur, filmin suç, özgürlük ve toplumsal ahlak kavramlarını sorguladığını dile getirdi.

Açılışa Derviş Zaim de katılarak filmi izleyicilere sunacak. Sinemaseverler 24 Eylül Salı akşamı saat 20.00'de Adana Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi'nde düzenlenecek bu etkinlikte buluşacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.