TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Aç Tavuk Kendini Arpa Ambarında Sanır" atasözü ve anlamı

Ünlü oyuncu ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğu ile her Pazar akşamı seyircileri ekran başına kilitleyen Kim Milyoner Olmak İster'in 7 Temmuz günü ekrana gelen son bölümünde yarışmacıya yöneltilen "Aç Tavuk Kendini '' şeklinde başlayan atasözünün devamı nedir sorusunun cevabı gündem oldu. İşte yanıtı ve anlamı...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
"Aç Tavuk Kendini Arpa Ambarında Sanır" atasözü ve anlamı

Türk Dil Kurumu (TDK) Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre, "Aç tavuk kendini arpa ambarında sanır" atasözü, insanların yokluk içinde oldukları bir şey için olmayacak hayaller kurduklarını ifade eder. Atasözü, yoksulluk içinde olan kişilerin, sahip olmadıkları şeyleri elde etme hayali kurarak kendilerini zenginlik içinde sanmalarını eleştirir. Arpa ambarı, bu durumun hayal edilen zenginlik ve bolluğun sembolü olarak kullanılır.

Atasözünün Kullanımı ve Anlamı

Aç tavuk, normalde yem arayan bir tavuktur. Ancak atasözünde "arpa ambarında sanır" ifadesiyle, yoksul kişilerin sıkıntıları içinde dahi, elde etmek istedikleri şeyler için aşırı hayal kurdukları ve gerçek dışı beklentilere kapıldıkları vurgulanır. Bu durum, gerçeklikten uzak beklentiler içinde olmanın sonucu olarak değerlendirilir.

Örneğin, birçok insan maddi sıkıntılar içindeyken lüks ve gösterişli yaşam tarzlarına özenerek kendilerini zengin sanabilirler. Bu durum, "aç tavuk kendini arpa ambarında sanır" atasözü ile açıklanabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.