TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali “Özgür Gazze” temasıyla başlıyor

Siirt'te düzenlenen uluslararası kısa film festivali, bu yıl Filistin'in Gazze şehri üzerindeki işgali ve direnişi temasıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali “Özgür Gazze” temasıyla başlıyor

Siirt, bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Uluslararası Kısa Film Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 15-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, "Özgür Gazze" temasıyla sinemaseverleri ağırlayacak. İlk kez 2018 yılında düzenlenen festival, Prof. Dr. Yasin Aktay’ın girişimleriyle her yıl farklı temalarla zenginleştirilerek sinemaseverlerle buluşuyor.

GAZZE'YE ADANAN BİR FESTİVAL

Bu yılki festivalin teması “Özgür Gazze” olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl da benzer bir tema ile düzenlenen festivalde, İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımına dikkat çekilmişti. Bu yılki festivalde, Filistin ve Gazze üzerine odaklanacak filmler, söyleşiler ve sunumlarla Filistin’in direnişine vurgu yapılacak.

SİİRT, FİLİSTİN'İN SESİNİ DUYURACAK

Festivalin açılışı, tarihi Eruh ilçesinde gerçekleştirilecek. Festival boyunca, Filistin’in kültürel, siyasi ve tarihi yönleri analiz edilecek. Gazze’nin tarihi direnişi, Filistinli misafirlerin katılımı ile birinci ağızdan aktarılacak. Ayrıca çok sayıda STK temsilcisi ve ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış sinemacı, söyleşiler, atölyeler ve film gösterimleri ile festivale katkı sunacak.

GRUP YÜRÜYÜŞ KONSERİ İLE KAPANIŞ

Festival, 18 Ekim Cuma günü Siirt'te “Özgür Gazze” temasını Grup Yürüyüş konseri ile tamamlayacak. Kazanan filmlerin ödüllendirileceği Festival Kapanış Töreni, Siirt Merkez'de yapılacak tören ve ardından Grup Yürüyüş konseri ile son bulacak.

Bu yıl da sinemaseverlere ve Filistin’e gönül verenlere dolu dolu bir festival sunmayı hedefleyen Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, her geçen yıl artan katılımla büyümeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.