TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ziyaretçi

İLKHABER-Gazetesi - ziyaretçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ziyaretçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yıldız Sarayı’na ziyaretçi akını Haber

Yıldız Sarayı’na ziyaretçi akını

Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Yıldız Sarayı, halka açıldığı 20 Temmuz'dan bu yana ziyaretçi akınına uğradı. Hafta sonunu fırsat bilen İstanbullular ziyaret için müzenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından ziyarete açılan Yıldız Sarayı’nda, ‘Büyük Mabeyn Köşkü’, Çit Kasrı, ’Küçük Mabeyn Köşkü’ ve ’Has Bahçe’ başta olmak üzere birçok yapı ve alan tarihinde ilk kez görüldü. Sultan II. Abdülhamid’in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler, ilk defa ’müze’ olarak sergilendi. Sultan 2. Abdülhamid ile özdeşleşen, büyüklüğü ve zenginliğiyle benzersiz olarak tarif edilen kütüphane de, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü. Uzun kuyruklar oluştu Beşiktaş’ın Yıldız tepesinde kurulan ve asıl şeklini Sultan 2. Abdülhamid döneminde alan Yıldız Sarayı, bir hafta gibi kısa sürede ‘şehrin en çok gezilenleri’ arasındaki yerini aldı. Kapılarını dünyaya kapattıktan yaklaşık 1 asır sonra ziyarete açılan sarayı, her gün ortalama 6 bin kişiyi ağırladı. Pazar gününü değerlendirmek isteyen İstanbullular müzenin önünde yüz metreleri bulan uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla 1 Eylül’e kadar ücretsiz gezilebilmesi, ziyaretçi sayısının artışında etkili oldu. Padişahların hayatını merak ettiğini söyleyen Sude Nur Kurt, “Görmek istiyorum padişahlar nasıl yerlerde yaşamışlar, neler geçirmişler merak ediyorum. Gelmeden önce araştırma da yaptım doğru mu bu bilgiler diye teyit edeceğim. Ailemle birlikte geldim gerçekten yoğun bir ilgi var. Biz de görmek gezmek istiyoruz, 10 dakikadır sıradayız. Sıra hızlı ilerliyor sanırım üst araması falan da var ama bakacağız” dedi. Çok heyecanlı olduğunu belirten Sena Kaygısız, “Televizyondan görüp geldik. Padişahların hayatını görüp hayatlarına bakmak istedik. Çok heyecanlıyız, arkadaşım ve annemle beraber geldim. Çok fazla sıra var 1 Eylül'den sonra ücretli olacak sıra biraz daha azalabilir” diye konuştu. “Her yeri tarih kokuyordur” Sarayı çok merak ettiğini ifade eden Bilsel Akbalık, “Mutluyuz 102 yıl sonra açıldı. Bunu tatmak güzel bir şey. Sarayın içini de çok merak ediyorum. Her yeri eminim tarih kokuyordur. İnsanların bunu yaşayabilmesi çok güzel. 25 dakikadır sıradayız 3 çocuğum ve arkadaşımla geldik” dedi.

Göbeklitepe'ye ziyaretçi rekoru Haber

Göbeklitepe'ye ziyaretçi rekoru

Göbeklitepe, bayramın birinci günü 11 bin 454, üçüncü gün ise 13 bin 857 ziyaretçiyi ağırlayarak günlük ziyaretçi rekoru kırdı. Göbeklitepe'ye, bayram tatili süresince de 55 bin 573 kişi ziyarette bulundu. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Göbeklitepe'yi ziyaret ederek yürütülen hizmetlerle ilgili incelemelerde bulundu. Göbeklitepe'nin ardından Balıklıgöl'ü ziyaret eden Vali Şıldak, burada ziyaretçilerle sohbet edip hatıra fotoğrafları çekti. Şıldak, binlerce ziyaretçinin gezdiği Balıklıgöl'de yoğunluğun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Göbeklitepe'ye gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Şıldak, "Turizmde beklentimiz bir hayli yüksek. Şanlıurfa, başta Göbeklitepe ve ondan da önce inanç turizminin kalbi sayılan Balıklıgöl ve çevresi, Harran'daki eserler, Halfeti ve tabii ki müzelerimizin varlığıyla çok yüksek turizm potansiyeline sahip. Bu sene de ilimiz 9 günlük bayram tatili süresince adeta turist akınına uğradı. Aldığımız sayılar oldukça memnun edici düzeydedir. Bayram tatili sonunda Göbeklitepe'de 60 binin üzerinde bir ziyaretçiyi görmeyi hedefliyoruz. Dün de rekor seviyede bir rakam yakalandı. 14 bine yakın ziyaretçi sadece Göbeklitepe'yi ziyaret etti. Bu Şanlıurfa için yeni sektörün gelişim rotasının turizm ve kültür olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Valilik olarak büyük ihtimam gösteriyoruz. Buradaki güvenlik hizmetleri, taşıma hizmetleri, temizlik, düzen ve sistematiğin oturması da memnuniyet verici. Bugün burada hizmetleri yerinde gördük ve vatandaşlarımızın geri dönüşlerini aldık. Küçük de olsa aksaklıkların giderilmesi için gerekli önlemleri alacağız. Sezonun dolu dolu geçeceğini tahmin ediyoruz ve inşallah alacağımız yeni tedbirlerle yerli ve yabancı turistler Göbeklitepe'den, Şanlıurfa'dan daha memnun ayrılacak. Turizm sektörünün bütün paydaşlarıyla ilgili kurumlarımız ve belediyelerimizle de görüşerek bu tedbirleri hızlıca hayata geçireceğiz" dedi. "Herkesi Şanlıurfa’yı görmeye davet ediyorum" Herkesi Şanlıurfa'yı görmeye davet eden Vali Şıldak, "Özellikle bu mevsim tam Şanlıurfa zamanı. Yerli ve yabancı tur acentelerini Şanlıurfa'ya davet ediyorum. Şanlıurfa lezzetleriyle, gastronomisiyle, müziğiyle, kültür eserleriyle, turizme yönelik bütün unsurlarıyla görülmeye değer. Şimdi bunun tam zamanı, şimdi Şanlıurfa zamanı" ifadelerini kullandı.

Kapadokya’ya rekor ziyaretçi Haber

Kapadokya’ya rekor ziyaretçi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesi, peribacaları, masalsı yer altı ve yer üstü oluşumları, birbirinden ilginç vadileri ve eşsiz güzellikleri ile müze ve ören yerlerinde, yurt dışından ve yurt içinden gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini Ağustos ayında 697 bin 778 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Ağustos ayında en çok ziyaretçi ağırlayan yer 285 bin 200 kişi ile Hacı Bektaş Veli Müzesi oldu. Hacıbektaş’ı 109 bin 14 kişi ile Zelve ören yeri ve 100 bin 565 ziyaretçi ile Göreme Açık Hava müzesi takip etti. Kaymaklı Yeraltı şehrini 63 bin kişi ziyaret ederken, Derinkuyu Yeraltı şehrini 54 bin 994 ve Özkonak Yeraltı şehrini de 26 bin 093 kişi ziyaret etti. Kapadokya bölgesi için Ağustos ayının hareketli geçtiğini söyleyen Turizmci Mehmet Dinler, "İlimizde bulunan müze ve ören yerleri yaklaşık 700 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu artan ilginin başında Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri yer aldı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının bölgemizde ilk defa yaptığı Kültür Yolu ve Balon festivalinin çok büyük katkısı oldu. Yine geçtiğimiz ayda gurbetçi vatandaşlarımızın Ülkemizi ziyaret etmelerinden dolayı ciddi anlamda pay aldık. Özellikle Çin’de pandemi sonrası hareketliliğin artacağı, Singapur, Endonezya ve Malezya’dan taleplerin geldiğinin farkındayız. Okulların açılması ve deniz sezonunun bitmesi ile beraber farklı profilde yerli ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi Kapadokya sonbahar aylarında da çok güzel” dedi.

Türkiye 30 milyon 93 bin 446 ziyaretçiyi ağırladı Haber

Türkiye 30 milyon 93 bin 446 ziyaretçiyi ağırladı

(Haber Merkezi)- Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre, yılın ilk 7 ayında Türkiye’ye gelen ziyaretçilerin 26 milyon 766 bin 240’ını yabancılar oluşturdu. Yurt dışı ikametli vatandaş sayılarının Ocak-Haziran dönemi açıklanan 3 milyon 327 bin 206 kişi olan verileri de toplam ziyaretçi rakamlarına yansıdı. Türkiye’yi Ocak-Temmuz 2023 döneminde ziyaret eden yabancı sayısında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 16,22 artış yaşandı. Türkiye’ye ilk 7 ayda en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında yine bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 59.22 artış ve 3 milyon 498 bin 614 kişi ile Rusya Federasyonu birinci sırada yer aldı. Sıralamada Almanya yüzde 7,32 artış ve 3 milyon 211 bin 724 kişi ile ikinci, İngiltere de (Birleşik Krallık) yüzde 14 artış ve 2 milyon 63 bin 740 kişi ile üçüncü oldu. İngiltere’yi (Birleşik Krallık) sırasıyla Bulgaristan ve İran izledi. TEMMUZ’DA 7,1 MİLYON YABANCI ZİYARETÇİ Türkiye’ye geçtiğimiz temmuz ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise yüzde 7,25 artış ile 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında ise Almanya yüzde 2.12 azalış ve 941 bin 597 kişi ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 19.31 artış ve 884 bin 585 kişi ile ikinci, İngiltere (Birleşik Krallık) yüzde 5.21 artış ve 574 bin 436 kişi ile üçüncü sırada yer aldı. İngiltere’yi (Birleşik Krallık) Polonya ve Bulgaristan takip etti.

Isparta'daki lavanta bahçelerini festivalin ilk 3 günü yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti Haber

Isparta'daki lavanta bahçelerini festivalin ilk 3 günü yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti

ISPARTA (AA) - Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde "lavanta kokulu köy" olarak anılan Kuyucak köyünde düzenlenen "lavanta festivali"nin ilk 3 gününde lavanta bahçeleri yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı. Türkiye'de lavanta üretiminin ilk başladığı köylerden biri olan Isparta'nın Kuyucak köyünün "mora boyanan" tarlaları yurt çapında beğeni topluyor. Kuyucak Köyü Muhtarı Güral Yılmaz, AA muhabirine, festivalin ses getirdiğini, faydasını görmeye başladıklarını söyledi. Yılmaz, lavanta bahçelerinin ziyaretçilerine sakinlik ve huzurun yanı sıra eşsiz bir doğa içinde fotoğraf çektirme imkanı sunduğunu aktardı. Festivalin başladığı 14 Temmuz'dan itibaren köy girişinde kurulan plaka tanıma sisteminden aldıkları veriye göre köye 14 bin 500 araç girişi olduğunu belirterek, "Binek araçların her birinde 4'er kişi ve her tur otobüsünde de ortalama 25 kişi olduğunu varsayarsak yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turist köyümüzü ziyaret etti diyebiliriz. Herkesi mor tarlalarımızı görmeye bekliyoruz." diye konuştu. - "Eşsiz bir doğaya sahip" Antalya sıcağından bunaldığından lavanta bahçelerine gelen Emin Yalırgan, "Doğası ve serinliği insanı kendisine çekiyor. Eşsiz bir doğaya sahip." dedi. İbrahim Yalırgan da doğanın muhteşemliği ve lavantaların kokusuna bayıldığını ifade etti.

Depremlerin etkisiyle suyu bulanıklaşan Yeşilgöz Gölü eski görüntüsüne kavuştu Haber

Depremlerin etkisiyle suyu bulanıklaşan Yeşilgöz Gölü eski görüntüsüne kavuştu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - TUNAHAN AKGÜN/GÖKHAN ÇALI - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden olumsuz etkilenen Yeşilgöz Gölü, suyunun berraklaşmasıyla turizm sezonunda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden kentin doğal yapısı da etkilendi. Kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan merkez Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesi'ndeki gölün rengi de depremler sonrası bulanıklaşarak kahverengiye dönüştü. Aradan geçen sürede suyu berraklaşan ve eski görüntüsüne kavuşan göl, çevresindeki mesire alanlarıyla çok sayıda kişiyi ağırlıyor. Genelde sıcak havadan bunalanların tercih ettiği, doğal güzelliğiyle öne çıkan gölün çevresinde vatandaşlar piknik yapıyor, suya ayaklarını sokup serinlemeye çalışıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AA muhabirine, 6 Şubat'taki depremlerden kentteki birçok tarihi yapı ve doğal güzelliğin de etkilendiğini söyledi. Kahramanmaraş'ın eşsiz doğal güzelliklerinin olduğunu ifade eden Güngör, doğal mirasların güçlendirilmesi için çeşitli projeler hazırladıklarını ancak depremden dolayı ertelemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. - "Yeşilgöz eski güzelliğine ve eski yeşiline tekrar kavuştu" Deprem nedeniyle Yeşilgöz Gölü'nün suyunda çekilme ve bulanıklaşma yaşandığını anımsatan Güngör, şunları kaydetti: "Çok üzücü ve zor zamanlar geçirdik ama hayat devam ediyor. Biz bir taraftan depremin getirdiği yaraları devletimiz, milletimiz işbirliğinde hızlı bir şekilde sararken, bir taraftan da bu doğal güzelliklerimizi tekrar eski haline kavuşturmak, ziyaretçilerin hizmetine açmak için gayret ediyoruz. Bugün itibarıyla Yeşilgöz Gölü normale döndü. Yeşilgöz eski güzelliğine ve eski yeşiline tekrar kavuştu. Nazar boncuğu. Geçen yıl temelini attığımız tesisimizin de yapımı devam ediyor. Tesislerin yapılmasıyla buranın güzelliğini tamamlamış olacağız. Çok tercih edilen, ziyaretçi sayısı son derece fazla olan bir mekan. Bu haliyle bile burada adım atacak yer yok. Türkiye'nin civar illerinden insanlar buraya gelmiş kimi ikinci defa kimi ise ilk defa gelmiş ve burayla ilgili hayranlığını gizleyemiyor. Bu haliyle bu kadar ziyaretçi alan Yeşilgöz Gölü, projelerin tamamlanmasıyla bunun en az 10 katı burada ziyaretçi olacağını düşünüyoruz." - "Yeşilgöz eski enerjiyi yakalamış" Ziyaretçilerden Zeynep Bodur, kent merkezinde sıcak havadan bunaldıklarını ve arkadaşlarıyla serinlemek için Yeşilgöz Gölü'ne geldiklerini söyledi. Gölün kendine has doğasıyla ziyaretçilerini hayran bıraktığını ifade eden Bodur, "Yeşilgöz'ü depremden sonra eski canlılığını ve enerjisini geri bulmuş gördüm. Ortam ve kalabalık çok güzel. Özellikle Yeşilgöz'ün eski renk ve ahengini alması çok güzel. Yeşilgöz eski enerjiyi yakalamış. Çok güzel piknik yaptık, darbukamızı çaldık. İnsanlar buraya gelip enerji ve stresini atabilirler, tavsiye ederiz. Burası gayet serin ve çok güzel." diye konuştu. Merva Yetmez de gölün kenarında arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirdiklerini söyledi. Yeşilgöz'ün eski ahengine kavuştuğunu ve suyunu berrak görünce çok mutlu olduklarını belirten Yetmez, "Suyu duru ve buz gibi. Zaten o duruluğu her şeye yetiyor. Depremden sonra o kararma ve çamur döngüsüyle şu anki döngü bir değil. Kahramanmaraş'ın bir değeri olarak bu bizi sevindiriyor." ifadelerini kullandı.

Salda Gölü'nde bayram tatili hareketliliği Haber

Salda Gölü'nde bayram tatili hareketliliği

BURDUR (AA) - Burdur'da turkuaz rengi ve beyaz kumsalı dolayısıyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak nitelenen Salda Gölü, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Uzun bayram tatilini fırsat bilen ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olan Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde, hareketlilik yaşanıyor. Gölün beyaz adalar bölgesine gelen ziyaretçiler, araçlarını otoparka bırakıp elektrikli küçük tekerlekli araçlarla ziyaret edilebilecek noktaya taşınıyor. Buradan seyir terasına ulaşan ziyaretçiler, gölün turkuaz rengi suyunun ve beyaz kumsalının en güzel gözlendiği alandan göz alıcı manzarayı izliyor. Terastaki ziyaretçi anı defterine izlenimlerini yazan tatilciler, beyaz kumsalın başlangıcına yerleştirilen "salda" yazılarının önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor. Aşırı yoğunluk oluşmayacak şekilde izin verilen plaj bölgesine geçen tatilciler, Salda'yı yakından görme ve serin suyuna girme fırsatı elde ediyor. Bursa'dan gelen tatilcilerden Feyza Otok, Salda Gölü'nü çok merak ettiğini söyledi. Gölün ve çevresinin korumasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Otok, çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade etti. İstanbul'dan gelen tatilcilerden Ayşe Duru Batmaz ise Salda Gölü'nün çok etkileyici bir yer olduğunu dile getirerek, "Çok hoşumuza gitti, ailecek geldik. Bence gezilmesi gereken yerlerden biri." dedi. Cihan Çelikkol da harika manzarayla karşılaştığını anlatarak "Suyun rengini Van Gölü'ne benzetim. Buradaki bembeyaz kumsal harika." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.