TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yüzme kursu

İLKHABER-Gazetesi - Yüzme kursu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yüzme kursu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin’de bin çocuk yüzme sertifikası aldı Haber

Mersin’de bin çocuk yüzme sertifikası aldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaz tatilinde düzenlenen yüzme kurslarına katılan yüzlerce çocuk, hem serinleme hem de yüzme öğrenme fırsatı buldu. Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda, 6-15 yaş aralığındaki bin çocuk yüzme eğitimi aldı. Başarıyla tamamlanan kursların ardından çocuklara sertifikaları Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından verildi. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, kurslar hakkında yaptığı açıklamada, “12 ay boyunca sporun her dalında öğrencilere ücretsiz eğitim verdik. Yaz döneminde yaklaşık binin üzerinde öğrencimize yüzme eğitimi verdik. Bugün sertifikaları vererek bu süreci tamamlıyoruz. Sporun her dalında eğitimlerimiz devam edecek. 13 farklı branşta 6 binden fazla öğrencimize eğitim vereceğiz. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme her şeye bedel. Onların enerjisi bize de enerji veriyor,” dedi. Çocukların Yüzme Deneyimleri Kurslara katılan çocuklar, yüzme eğitiminin kendileri için ne kadar keyifli olduğunu ifade etti. Kurs öncesinde yüzme bilmediğini belirten Nazlı Kaya, “Buraya gelmeden önce yüzme bilmiyordum. Burada çok çabuk yüzmeyi öğrendim ve eğlendik. Başkan Mustafa Kara’ya bu organizasyonu yaptığı için teşekkür ederiz,” dedi. Yüzmeyi öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirten Alp Yavuz ise, “Yazın burada yüzmeyi öğrendik. Kesinlikle çok eğlenceli ve güzel bir deneyim oldu,” şeklinde konuştu. Sena Kaya, arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli bir dönem geçirdiklerini ve eğitmenlerin çok iyi olduğunu belirtti. “Arkadaşlarımla çok eğleniyorum, burada çok neşeli hocalar var. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz,” dedi. Fatma Yılmaz, kızının yüzme kursuyla önemli bir beceri kazandığını ifade etti. “Kızım daha önce yüzme bilmiyordu, bu yıl 7 yaşında ve yüzmeyi öğrendi. Bu kurs sayesinde çok memnunuz,” diye konuştu. Erdemli Belediyesi, çocukların yüzme öğrenmelerinin yanı sıra sporun her dalında eğitim vermeye devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda, yaz ve kış dönemlerinde çeşitli spor branşlarında eğitimlerin süreceği belirtilirken, çocukların sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmeleri için yapılan bu tür organizasyonların önemi vurgulandı.

Sarıçam Belediyesi'nin yüzme kursları başlıyor Haber

Sarıçam Belediyesi'nin yüzme kursları başlıyor

Sarıçam Belediyesinin yaz spor okulları kapsamında düzenlediği Yüzme Kursları, 16 Temmuz’da başlıyor. 7-15 yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek kursların 2024 dönemi başvuru kayıtlarını Sarıçam Belediyesi’nin saricam.bel.tr, internet adresinden, Sarıçam Belediyesi Turkuaz Masa birimi, Şahintepe ve Orhangazi Mahallelerinde bulunan yüzme havuzlarında yaptırabilecekleri bildirildi. “Spor Kenti Sarıçam” mottosu ile gerçekleştirdikleri sportif faaliyetler kapsamında, ilçede yüzme bilmeyen çocuk kalmamasını hedeflediklerini belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte açtıkları Yüzme Kurslarının Sarıçamlılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. “Kurslarımız sayesinde hedefimiz, ilçemizde yaşayan her bir çocuğumuza yüzme öğretmek” Başkan Uludağ, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Spor Kenti Sarıçam mottosu ile gerçekleştirdiğimiz faaliyetler kapsamında, her yaz tatilinde olduğu gibi yine bu yaz tatilinde de, yüzme kurslarımızı açıyoruz. 12 Haziran’da başlayıp, 12 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan kurs kayıtlarımıza kayıt yaptırmak isteyen yavrularımız, Sarıçam Belediyesi’nin saricam.bel.tr internet adresinden,444 7 223 numaralı iletişim hattımızdan, Sarıçam Belediyesi Turkuaz Masa birimimiz ve Şahintepe ve Orhangazi Mahallelerimizde bulunan yüzme havuzlarından yaptırabilecekler. 7-15 yaş arası yüzme bilmeyen çocuklarımıza, yaz döneminde, etkin ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, hem de tehlikeli sulara yüzme hevesi ile girmek isteyen çocuklarımızın sayısını minimize etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile yüzme havuzlarımızda yaz tatili boyunca uzman yüzme antranörlerimizle yüzme eğitimi vereceğiz. 26 Haziran’da başlayacak olan kurslarımız sayesinde hedefimiz, ilçemizde yaşayan her bir çocuğumuza yüzme öğretmek.”

Çukurova Hayal Park'ta yüzme kursu başladı Haber

Çukurova Hayal Park'ta yüzme kursu başladı

Çukurova Belediyesi Hayal Park yüzme havuzlarında sezonu açmadan önce temizlik ve hijyen seferberliği başlattı. Çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hem eğlenmesi hem de yüzme eğitimi alması için onarım ve temizlik çalışmalarına hız verildi. BAKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Havuzlarda bakım ve onarımlarının yanı sıra boru ve kazan daireleri yenilenirken, yüzme alanları çocukların sağlıklı bir şekilde güzel vakit geçirmeleri için hijyenik anti bakteriyel ilaçlarla temizleniyor. 7-14 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN ÜCRETSİZ YÜZME KURSU Her yıl yaklaşık 7 bin 500 çocuğun ücretsiz bir şekilde faydalanarak yüzme eğitimi aldığı ve sıcak yaz aylarında serinleyerek güzel vakitler geçirdiği havuz kayıtları 2 Mayıs’ta başladı. Eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek olan kurslara, 7 ila 14 yaş arasında ki çocuklar başvurabilecek. DÜZENLİ DENETİM İl Sağlık Müdürlüğü ve Hıfzıssıhha ekiplerince her hafta düzenli olarak denetlenen ve havuz suyu kontrolleri ile klor testleri gerçekleştirilen Çukurova Belediyesi’nin havuzlarına bu yıl ilgi erken başladı. KAYITLARA YOĞUN TALEP 2 Mayıs’ta başlayan yüzme kurs kayıtlarına şimdiden talepler yoğun şekilde gerçekleşirken, 7 - 14 yaş arasındaki çocukların hafta içi her gün 5 ayrı seansla faydalanacağı yüzme kursları Eylül ayının ortasına kadar sürecek. BAŞKAN EMRAH KOZAY ; “AİLELER GÖNÜL AHATLIĞIYLA ÇOCUKLARINI GÖNDEREBİLİR” Tüm havuzlarda aynı temizlik, bakım ve hijyen hassasiyetini gösterdiklerini belirten Çukurova Belediyesi Başkanı Emrah Kozay, ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını havuzlara gönderebileceğinin altını çizdi. ÇUKUROVA’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMASIN Kozay,“ Çukurova’da yüzme bilmeyen çocuk kalmasın istiyoruz. Yüzme eğitimlerini almaları ve yazı aktif eğlenceli bir şekilde yaşamaları için havuzlarda tüm tedbirleri alıyoruz. Havuzlar açıldıktan sonra da titiz temizlik çalışmalarını periyodik olarak sürdüreceğiz. Bu yaz aylarında havuzlara rekor başvuru olacağını tahmin ediyoruz. Halkımız ücretsiz kurslarımızdan faydalanmak için Hayal Park’ta bulunan açık havuzlara giderek başvuruda bulunabilirler” dedi.

Çukurova’da yüzme kurslarına rekor başvuru Haber

Çukurova’da yüzme kurslarına rekor başvuru

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)- Adana'da Çukurova Belediyesi’nin geleneksel olarak her yaz çocuklara yönelik olarak açtığı yüzme kurslarında 30 bin çocuğun Çukurova’da yüzme öğrenmesi hedefleniyordu şimdiden yüzme kursuna rekor başvurular geldi. Yaz aylarında sıcaklardan bunalan ve yüzme bilmeyen çocukların imdadına koşan Çukurova Belediyesi, su oyun parklarının yanı sıra, havuzlarıyla da Adana sıcaklarını serinletmeye çalışacak. Hijyen ve sağlık şartlarının dikkatle takip edildiği açık havuzlarda 15 Haziran’da ilk kulaçlar atılmaya başlanacak. Spor kulüplerinin de faydalanacağı havuzlarda, 7-15 yaş arası çocuklar yaklaşık 3 ay boyunca belediyenin bu ücretsiz yaz eğlencesi ve yüzme derslerinden yararlanabilecek. Çukurova Belediyesi tam olimpik açık havuzu bu yıl da çocukları mutlu ederken serinletecek. Hayal Park Açık Havuzu için bu yıl sezon başlamadan kayıtlar rekor seviyesine ulaştı. Bu yıl yaklaşık 30 bin çocuğu havuzlarında misafir edip, yüzme öğretilmesi planlanıyor. Cankurtaran Eğitimi Sertifikası olan uzman eğitmenler tarafından verilecek kurslardan, 7-15 yaş arası çocuklar yararlanabilecek. Hafta içi her gün 6 seansla düzenlenecek eğitimler 3 ay boyunca devam edecek ve kayıtlar sürekli sezon boyunca alınması sürdürülecek. Katılımın her geçen gün artarak devam ettiği ve şimdiden yaklaşık 18 bin çocuğun kurslardan faydalanmak için başvurduğu açık havuzlarda, yüzme temel eğitimi verilecek. Amatör spor kulüplerinin ve Büyükşehir Belediyesi’nin su voleybol takımının da faydalanacağı olimpik açık havuzda, Çukurova Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü sürekli su tahlillerinin yapılacağı belirtildi. Sağlıklı bir şekilde çocukların gönül rahatlığıyla yüzme eğitimlerini alması için dikkatli bir şekilde kursların gerçekleşeceği açıklanırken, ilk kulaçlar 15 Haziran’da atılmaya başlanacak. Özellikle yaz aylarında sıcaklardan bunalan ve yüzme bilmeyen çocukların imdadına koşan Çukurova Belediyesi, farklı semtlerdeki su oyun parklarıyla sarı sıcakları serinletirken eğlenceli saatler yaşamalarına imkan sağlarken, havuzlarıyla da yüzme bilmeyen çocukların hayallerine dokunmaya çalışacak. “Yüzme bilmeyen kalmasın” Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, sıcak yaz aylarında pek çok hizmetle çocuklara serinleten eğlenceli ve bir o kadarda öğretici hizmetler sunacaklarını belirtti. Başkan Çetin, bu hizmetlerden sadece Çukurovalıların değil, diğer ilçelerden de vatandaşların çocuklarına hizmet verdiklerini, tüm Adanalıların su oyun parklarından ve havuzlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğini söyledi. Bu yıl 30 bin çocuğa yüzme eğitimi vereceklerinin altını çizen başkan Çetin, “Çukurova’da yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz, bunun için üç ayrı havuzumuzda eğitimler veriyoruz. Tam olimpik açık havuzda kayıtlar sürüyor. Dileyen Çukurovalılar belediyemizi ya da Park Bahçeler Müdürlüğü’müzü arayarak bilgi alabilirler. Hayal Park’ta bulunan açık havuza da giderek şahsen başvurabilirler” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.