TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yusuf Güney

İLKHABER-Gazetesi - Yusuf Güney haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yusuf Güney haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yusuf Güney’in maymun çiçeği virüsü tahmini gerçekleşti: Belirtileri neler? Haber

Yusuf Güney’in maymun çiçeği virüsü tahmini gerçekleşti: Belirtileri neler?

Ünlü şarkıcı Yusuf Güney, geçtiğimiz Haziran ayında katıldığı bir programda yaptığı öngörüsüyle yeniden gündemde. Güney, 3-4 ay içinde yeni bir virüsün ortaya çıkabileceğini belirtmiş ve “maymun virüsü” olarak adlandırdığı bu virüsün gelecekte sağlık riski oluşturabileceğini dile getirmişti. Bu tahmin, şu an dünya genelinde yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsüyle doğruluk kazandı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu öngörü, birçok kişinin “haksızlık etmişiz adama” yorumlarıyla gündeme geldi. Maymun Çiçeği Virüsü Nedir? Belirtileri Nelerdir? Maymun çiçeği virüsü, Afrika’da ortaya çıkmış ve son dönemde küresel bir sağlık sorununa dönüşmüştür. Virüsün belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, ve şişlikler bulunmaktadır. Hastalık genellikle yüzde başlayan döküntülerle başlar ve avuç içleri ile ayak tabanlarına yayılır. Bu döküntüler kaşıntılıdır ve kabuk oluşturarak dökülür. Ciddi vakalarda ise lezyonlar ağız, göz ve cinsel organlara yayılabilir. Virüs genellikle 14-21 gün içinde kendiliğinden iyileşir. Bulaşma Yolları ve Riskler Maymun çiçeği virüsü, enfekte kişilerle yakın temas yoluyla bulaşmaktadır. Cinsel ilişki, cilt teması, konuşma veya nefes alma yoluyla yayılabilir. Ayrıca, virüs bulaşmış giysiler ve çarşaflar gibi nesnelerle de yayılma riski taşır. Hayvanlarla yakın temas da bulaşma yolları arasında yer alır. Risk Altındakiler ve Korunma Yöntemleri Cinsel olarak aktif bireyler ve erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler, virüs için risk altındadır. Ayrıca sağlık çalışanları ve semptomları olan kişilerle yakın temasta bulunan herkes risk taşır. Virüs bulaşan bireyler, döküntüler kaybolana kadar izole edilmelidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), iyileşenlerin 12 hafta boyunca prezervatif kullanmalarını tavsiye etmektedir. Tedavi ve Aşılama Maymun çiçeği virüsü için çiçek hastalığına yönelik tedavi yöntemleri bazı durumlarda etkili olabilir, ancak etkinlikleri hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla aşılama önemli bir yöntemdir. WHO, geniş çaplı aşılama programları önermemekle birlikte, acil durumlar için aşıların kullanımını teşvik etmektedir.

Şarkıcı Yusuf Güney’e hakaret ettiği iddia edilen şüpheliye 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi Haber

Şarkıcı Yusuf Güney’e hakaret ettiği iddia edilen şüpheliye 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Sosyal medyada 9 Şubat 2023’te şarkıcı Yusuf Güney’in 6 Şubat 2023 depremlerine ilişkin paylaşımına yönelik "Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin" şeklinde yorum yaparak hakaret ettiği iddia edilen şüpheli A.A.’ya (54) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. "Devleti kötüleyecek şekildeki paylaşımını yanlış bulduğumdan eleştirimi dile getirdim" Konuya ilişkin şüpheli A.A.’nın emniyette verdiği ifadesinde, "6 Şubat 2023’te çok sayıda insanımızın yaşadığı deprem felaketini yaşadık. Yusuf Güney deprem bölgesinde çektiği videoyu paylaşmıştı. Videoda devletin yetersiz kaldığı şeklinde ve devlet ile yöneticilerini kötülediği söylemleri oldu. Ben de kendisinin hakaret içerikli paylaşımına cevap olarak paylaşım yaptım. Deprem bölgesine giden birilerinin görmüş olduğu eksiklikleri kendisi gidermeye çalışmadan, hiç kimseye yardımcı olmaya çalışmadan devleti kötüleyecek şekildeki paylaşımını yanlış bulduğumdan eleştirimi dile getirdim" dediği öğrenildi. 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ise şüpheli A.A.’nın sosyal medyada müşteki Yusuf Güney’e yönelik olarak "Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin" şeklinde yorum yaptığı anlatıldı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin eyleminin uzlaştırma çerçevesinde kaldığı ancak taraflar arasında uzlaşma görüşmelerinin yapılamadığı da belirtildi. İddianamede şüpheli A.A.’nın ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Astral seyahat ile uzaya giden Yusuf Güney'den sıra dışı açıklamalar:  Andromeda galaksisi'nden sevgilim var Haber

Astral seyahat ile uzaya giden Yusuf Güney'den sıra dışı açıklamalar: Andromeda galaksisi'nden sevgilim var

Ünlü şarkıcı Yusuf Güney, son günlerde ilginç açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde özel hayatıyla ilgili ilginç bir iddiayı ortaya atan Güney, bu sefer de uzay ve farklı boyutlara dair açıklamalarıyla gündeme geldi. Güney'in 'Andromeda Galaksisi' ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar, merak uyandırıyor. Detaylar için haberimize göz atın.Yusuf Güney'den Sıra Dışı Açıklamalar: Uzay Maceraları ve Andromeda Galaksisi Sevgilisi Uzaya Astral Seyahat ile Gitmişim Güney, uzaya gitme hayallerinin olduğu sorusu üzerine, "Astral seyahatle uzaya gittim, geldim. Astral seyahat bilimsel olarak da var. Düşünce gücüyle bedenden ruhu ayırıp zaman kısıtlaması yaşamadan her yere gidebiliyorsunuz." dedi. Yusuf Güney'in NASA ile ilgili açıklamaları Ünlü şarkıcı, NASA'ya yaptığı göndermelerle de dikkat çekti. İki sene önce Ay'da su olduğunu ve Mars'ta yemyeşil bir göl bulunduğunu iddia eden Güney, "NASA birçok bilgiyi benden sonra açıklıyor." şeklinde konuştu. Andromeda Galaksisinde 100 yaşında sevgilim var Yusuf Güney, özel hayatı hakkındaki sorulara da ilginç cevaplar verdi. "Dünya üzerinde sevgilim yok ama Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında bir sevgilim var." diyen Güney, bu iddiasıyla da gündeme oturdu. Çoklu Evrende Beş Tane Yusuf Güney Var Güney, ayrıca kendisinin çoklu evrende beş farklı versiyonu olduğunu ve onları izleyebildiğini belirtti. Bu versiyonlardan birinin evli olduğunu, diğerlerinin ise farklı yaşamlar sürdüğünü söyledi. Yusuf Güney'in sıra dışı açıklamaları, hayranlarını ve kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor.

Yusuf Güney'in Astral Seyahat Yolculuğu! Anlattıklarıyla şok etti Haber

Yusuf Güney'in Astral Seyahat Yolculuğu! Anlattıklarıyla şok etti

Sarkıcı Yusuf Güney Emel Özuğur'un konuğu oldu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Güney anlattıklarıyla şoka uğrattı.  Güney'in dikkat çeken açıklamaları arasında, astral gezileri sırasında telekinezi yoluyla iletişim kurduğunu ve bir başörtülü kadınla karşılaştığını söylemesi yer alıyor. Ayrıca, yaşadığı deneyimleri anlatmaması için tehdit edildiğini ve öldürülebileceğini ifade etti. Güney, bu tehditlerin ardında "şeytana hizmet edenler" olduğunu belirtti. Yusuf Güney 2030 Yılına Dikkat Çekti! Güney'in 6 Şubat depremi ve sonrasında yaşadıklarını anlatırken tüm siyasilere de isyan ettiği görüldü. Ayrıca, Hz. Yusuf'un rüyasına değinerek 2030 yılına işaret ettiğini ve o zamana kadar istediklerini yapacaklarını iddia etti. Güney, Antarktika'nın ardında gizemli kapılar olduğunu ve buzulların arkasında insan dışı varlıklar bulunduğunu savundu. Şarkıcı, son bir yıldır göçebe şekilde yaşadığını ve artık ülkesinden ayrılmaya karar verdiğini açıkladı. Güney'in tüm bu açıklamalarını dinlemek için Emel Özuğur'un Youtube kanalında yayınlanan videosu izlenebilir. Pandemiyi planlayanların Mısır diline benzer bir dil kullandığını açıklayan Yusuf Güney, astral seyahati sırasında yaşadığı deneyimleri peş peşe paylaştı. Bunların arasında Kenan Işık ile ilgili enteresan iddalar da yer alıyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.