TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yönetmelik

İLKHABER-Gazetesi - Yönetmelik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yönetmelik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TTB'den, deprem bölgelerindeki aile hekimleri için çağrı Haber

TTB'den, deprem bölgelerindeki aile hekimleri için çağrı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, deprem bölgesindeki aile hekimlerine yönelik ödemeler hakkında çağrıda bulundu. TBB tarafından gönderilen yazıda, 5 Nisan 2023 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan ve afet bölgesindeki aile hekimlerine yapılacak ödemeleri düzenleyen yönetmelik hatırlatıldı. Söz konusu yönetmeliğe göre, afet öncesine ait aylık ücretlerden az olmamak üzere ödemelerin yapılacağı ve hizmet sunumuna devam edilemeyen birimler için önceki ayın giderlerinin ödenmesinin öngörüldüğü belirtilen yazıda, ancak bu düzenlemelerin altı ay süreyle geçerli olduğu ve sürenin dolmasıyla normal uygulamalara geçileceği anımsatıldı. Deprem bölgesinde yaşamın hâlâ normale dönmediği ve pek çok alanda çalışmaların tamamlanmadığı öne sürülen yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Henüz pek çok yerde enkaz kaldırma çalışma tamamlanmamış, yerleşim yerleri çok büyük ölçüde yeniden inşa edilememiş, az ve orta hasarlı binaların güçlendirme çalışmaları tamamlanamamıştır. Halen pek çok kişi çadır ve konteynır kentlerde yaşamlarını sürdürmektedirler. Barınma sorunun yanı sıra bu yerlerde güvenliğin, yol ve özellikle toplu ulaşım imkanlarının, eğitim olanaklarının yeterince sağlanamaması, başka kentlere ve ülkelere geçici olmak üzere giden kişilerin dönmelerini geciktirmiştir. Deprem bölgesinde ikamet etmeye devam eden nüfus azalsa da, sağlık hizmetine ihtiyacı daha da artmıştır." Nüfus hareketliliğine bağlı olarak aile hekimlerinin aldığı ücretin deprem öncesine göre neredeyse yarı yarıya düştüğüne dikkat çekilen yazıda, şunlar kaydedildi: "Barınma ve ulaşım başta olmak üzere artan harcama yükü de düşünüldüğünde, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşamlarını sürdürmesinin mümkün değildir. Bu durum, sözleşme fesihlerini de beraberinde getirebileceği gibi, dolayısıyla toplumun sağlık hizmetine erişiminin önünde de ciddi bir engel teşkil edecektir. 6 Şubat depreminden etkilenen yerleşim yerlerinde Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin 25/A maddesinin uygulanmasına devam edilmesini sağlayacak düzenleyici işlemlerin ivedilikle yapılması talebimizi, gereği için bilgilerinize sunarız."

Haber

"Tarımsal Üretim Planlanması Yönetmeliği" hazırlanacak

Aydın GÖKÇEOĞLU (Haber Merkezi) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 81 ilin tarım ve orman müdürleri ile bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan yardımcıları ve genel müdürlerin de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, dünyada stratejik öneme sahip tarım sektörünün ülkemiz için büyük bir ekonomik potansiyel barındırdığını belirtti. Tarımın gıda üretimi, gıda arz güvenliği ve ekonomik büyüme açısından kritik bir sektör olduğuna işaret eden Yumaklı, "Dünyanın en önemli gündemi haline gelen tarım sektörünün, hem planlanması hem de yönetimi için yeni bir yaklaşım gerekiyor. Bizler de hem sizlerle hem de ilgili paydaşlarımızla bunu sağlamayı hedefliyoruz." dedi. Bakan Yumaklı, iklim krizi, salgın hastalıklar, savaşlar ve nüfus artışının gıdaya olan talebi beraberinde getirdiğini vurgulayarak, olası risklere karşı Türkiye'nin tarımsal üretim altyapısının daha da güçlendirilmesinin önemine değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılının “Türkiye Yüzyılı" ilan edildiğini anımsatan Bakan Yumaklı, Türkiye Yüzyılı'nda başta tarım ve orman sektörü olmak üzere birçok sektörde daha fazla söz sahibi olmayı hedeflediklerini belirtti. Son 21 yılda yapılan çalışmaların ileriye taşınması için yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, "9 kanundaki 39 maddede düzenlemeyi içeren ve 5 Nisan'da yayımlanan 7442 sayılı kanun değişikliği ile tarım ve orman alanında bir devrim gerçekleştirdik. Böylece ekilemeyen arazilerin üretime kazandırılması, tarımsal üretim yapılan tüm alanların kayıt altına alınması, suya göre tarım yapılması ve sözleşmeli üretimin yaygınlaştırılması gibi düzenlemeleri kapsayan planlı üretime geçmeyi hedefledik. Bakanlığımızın merkez biriminde tarımsal üretimin planlanması ile ilgili çalışmalar yapıldı. Yönetmelik taslağı sektör paydaşlarının görüşlerine sunuldu. Artık bir takvim işlemeye başladı." diye konuştu. -Sektörün bütün paydaşlarının görüşleri alınacak Bakan Yumaklı'nın açıkladığı takvim çerçevesinde bölgelerde bir dizi toplantı gerçekleştirilecek. İlgili kamu kurumları, özel sektör, tarım sektöründe faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları, birlikler, odalar, dernekler ve üniversitelerin de görüşlerinin alınacağı toplantıların ardından Tarımsal Üretim Planlanması Hakkında Yönetmeliğin hazır hale getirilmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.