TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yol çalışmaları

İLKHABER-Gazetesi - yol çalışmaları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yol çalışmaları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal yollarda sathi kaplama çalışmalarına devam ediyor Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal yollarda sathi kaplama çalışmalarına devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği yol çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Toroslar ilçesindeki Aladağ ile Kızılgecit mahalleleri arasındaki bin 600 metrelik grup yolunda sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaptıkları çalışmayla doğal sebepler nedeniyle meydana gelen bozulmalar ve yıpranmalar sonucu işlevsiz hale gelen grup yolunu, daha işlevsel ve dayanıklı hale getirdi. Yaz mevsiminin gelmesiyle yaylacıların yanı sıra, üreticilerin ürünlerini hale götürmek için sık kullandığı yolda ulaşım aksamalarının da önüne geçildi. "Hem yaylacılarımız hem çiftçilerimiz artık bu yolu rahat çıkabilecekler" Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığında görevli kırsal saha amiri Nurettin Ekinci, yol çalışmalarının Toroslar bölgesinde devam ettiğini ifade etti. Son olarak yapılan çalışmalardan birinin Aladağ ile Kızılgeçit arasında olduğunu belirten Ekinci, "Buradaki yolumuz aynı zamanda yayla yolu ve çiftçilerin devamlı kullandığı bir yol. Uzun bir süredir stabilize olarak duruyordu. Buraya el atarak toplam bin 600 metre uzunluğundaki yolu sathi kaplama ile kapladık. Hem yaylacılarımız hem çiftçilerimiz artık bu yolu rahat çıkabilecekler. Daha önce ağır tonajlı araçlar olduğu için üreticiler sıkıntı çekiyorlardı. En büyük faydamız aslında çiftçilerimize ve yaylacılarımıza oldu" dedi. "Çiftçilerimiz gidiş gelişte zorlanıyordu" Aladağ Mahallesi Muhtarı Tevfik Öz de daha önce bozuk ve kullanılmaz durumda olan yolun verdikleri dilekçenin ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapıldığını belirtti. Yolu üreticilerin yanı sıra yazın yaylaya çıkan vatandaşların da kullandığını vurgulayan Öz, "Çiftçilerimiz gidiş gelişte zorlanıyordu. Ayrıca köyümüzün gelişmesiyle yaylacılar da artmaya başladı. Vatandaşlarımız artık daha rahat edecek. Çiftçilerimizin sebzesi, meyvesi bozulmayacak, yollarımız toz olmayacak” diye konuştu. Üretici Hıdır Erkan ise bozuk yollar nedeniyle araçlarının zarar gördüğünü ifade ederek, "Artık arabayla gidip gelmemiz zorlaşmıştı. Bu maliyetlerden bizi kurtardıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Mardin genelinde yol çalışmaları sürüyor Haber

Mardin genelinde yol çalışmaları sürüyor

Adnan AVUKA MARDİN (İLKHABER) - Mardin Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol çalışmalarını sürdürüyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, hava şartlarının yol çalışmalarına elverişli olmasıyla birlikte başlatmış olduğu sıcak asfalt, yol genişletme, onarım, bakım, stabilize ve sathi kaplama çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. Kent genelinde 156 kilometre birinci ve ikinci kat sathi kaplama ve 27 kilometre sıcak asfalt serimi yapıldı. Bu kapsamda, birinci ve ikinci kat sathi kaplama çalışması şu şekilde: Yeşilli ilçesi; Koyunlu-Yapraklı Mahalleleri Grup Yolu, Zeytinli Mahallesi, Artuklu ilçesi; Ortaköy-Çatak-Çalışlı Mahalleleri Grup Yolu, Eryeri ve Kabala Mahalleleri, Kızıltepe ilçesi; Sancarlı-Uluköy Mahalleleri Grup Yolu, Eskin-Gökçe Mahalleleri Grup Yolu, Etkinlik-Elbeyli Mahalleleri Grup Yolu, Ömerli ilçesi; Kocasırt-Mezrıka Mezrası Grup Yolu, Tavuklu Mahallesi Savur ilçesi; Tokluca-Başağaç, Gölbaşı-İçören, İçören-Bengisu Mahalleleri Grup Yolları. Midyat ilçesi; Çavuşlu-Erişti, Acırlı-Midyat TOKİ Mahalleleri Grup Yolları, Mazıdağı ilçesi; Kelek-Karadal-Belek-Ürünlü Mahalleleri Grup Yolu, Alankuş ve Por Mahalleleri, Derik İlçesi; Yukarımezra Mahallesi, Şerefli-Çukur-Tahtederik-Tutuklu Mahalleleri Grup Yolları, Ilıca-Değirmen Mahalleleri Grup Yolu, Şerefli-Direkli-Diyarbakıryolu Grup Yolu, Kuşçu Mahallesi ve İncesu Mahallesi olmak üzere toplam 156 kilometre birinci ve ikinci kat sathi kaplama yol çalışması bitti. BSK YOL ÇALIŞMASI İSE ŞU ŞEKİLDE; Yeşilli ilçesi; Şirinevler, Midyat ilçesi; 12. Cadde, Çevre yolu ve TOKİ yolu, Merkez Kademe Yolu, Artuklu ilçesi: Ortaköy, Kumlu, Çalışlı, Eskikale, Kasımiye Yolu, Gökçe, Kızıltepe ilçesi; Devlet Hastanesi Arkası-TOKİ, Devlet Hastanesi Karşısı ve Yoldere yollarında toplam 27 kilometre sıcak asfalt çalışması tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Kentin daha modern ve konforlu yollara kavuşması için çalışmalar tüm hızıyla devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.