TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yıldız Sarayı

İLKHABER-Gazetesi - Yıldız Sarayı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yıldız Sarayı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İhtişamıyla büyüleyen Yıldız Sarayı 1 ayda 197 bin ziyaretçiye kapılarını açtı Haber

İhtişamıyla büyüleyen Yıldız Sarayı 1 ayda 197 bin ziyaretçiye kapılarını açtı

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Yıldız Sarayı, tarihinde ilk kez kapılarını halka açtığı 19 Temmuz 2024’ten bu yana yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılan Yıldız Sarayı, sadece 26 günde 197 bin ziyaretçiyi ağırlayarak bir rekora imza attı. İstanbul’un tarihi saraylarından biri olan Yıldız Sarayı, kısa sürede şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline geldi. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık olan saray, yazın bunaltıcı sıcaklarına rağmen büyük ilgi görüyor. Ziyaretçi sayısı özellikle hafta sonlarında artarken, geçtiğimiz pazar günü 9 bin 584 kişi Yıldız Sarayı’nı gezdi. Saray, açıldığı günden bu yana günlük ortalama 7 bin 500 kişiye tarih ve doğayla iç içe unutulmaz anlar yaşatıyor. Uzun yıllar süren restorasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından müze-saray olarak kapılarını açan Yıldız Sarayı, birçok tarihi mekanı ilk kez ziyaretçilere sunuyor. Büyük ve Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Limonluk Kasr-ı Hümayunu, Sultan II. Abdülhamid Han’ın şahsi kütüphanesi ve Has Bahçe, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Özellikle Osmanlı döneminde yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Büyük Mabeyn Köşkü, görkemiyle dikkat çekiyor. Sultan II. Abdülhamid Han Müzesi ve Küçük Mabeyn Köşkü de tarih ve sanat meraklılarının ilgisini çekiyor. Yıldız Sarayı’nın tarihine tanıklık eden yerli ve yabancı turistler, özellikle Has Bahçe’de fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle, saray 1 Eylül'e kadar ücretsiz olarak gezilebilecek. Pazartesi hariç her gün 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilen Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti’nin son yönetim merkezini keşfetmek isteyenleri bekliyor. Görseller: AA

Esenlerliler’den Yıldız Sarayı’na ziyaret etti Haber

Esenlerliler’den Yıldız Sarayı’na ziyaret etti

Esenler Belediyesi, geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanarak kapıları halka açılan Yıldız Sarayı’na kültür turu düzenliyor. “Payitahtta Bir Gün” projesi kapsamında düzenlenen tur, her yaştan Esenler’li tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Esenler Belediyesi, uzun süredir devam eden restorasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından tarih severlere kapılarını açan Yıldız Sarayı’nı meraklılarıyla buluşturuyor. ‘Payitahtta Bir Gün’ projesi çerçevesinde düzenlenen kültür turu, Esenlerliler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleşen kültür turu, Beşiktaş’ın Yıldız Tepesi’nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamit döneminde son şeklini alan Yıldız Sarayı hakkında merak edilenleri rehberler eşliğinde ortaya koyuyor. “Yaşadığımız şehri bilmek adına bu tür turların düzenlenmesi gerekiyor” Büyük Mabeyn Köşkü, Çift Kasrı, Küçük Mabeyn Köşkü ve Has Bahçe’ başta olmak üzere birçok yapıyı ziyaret ettiklerini kaydeden tur rehberi Yunus Kuriş, “Yıldız Sarayı gerçekten muhteşem bir yer. Herkesin gelip görmesi gerekiyor. Abdülhamit tahtan düşürüldükten sonra aslında herkesin ilk defa ziyaret ettiği bir yer oldu. Abdülhamit’i hep dizilerden biliyoruz. Abdülhamit’i anlamak ve daha iyi analiz etmek için herkes gelip Yıldız Sarayı’nı görmeli” dedi. Kuriş ayrıca “Biz bu şehirde yaşıyoruz. Tam olarak yaşadığımız şehri bilmeliyiz. Yaşadığımız şehri bilmek adına bu tür turların düzenlenmesi gerekiyor. Belediyemiz yıllardır kültür turları yapıyor. Bu anlamda önemli bir hizmet sunuyorlar” ifadelerini kullandı. “Rehberlik ve ulaşım beklentimin çok üzerindeydi” Kısa sürede çok sayıda ziyaretçi ağırlayan sarayı çok beğendiğini kaydeden Eyüp Sarıkoç, “Açıkçası beklediğimden çok daha güzel buldum. Daha öncesinde buralar halka açık olmadığından dolayı ayrı bir ilgi odağı oldu. İyi de oldu. Beşiktaş’a gelirken ‘Sarayın içini de görme şansımız olur mu?’ diye çok düşündüğüm olmuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Daha öncesinde Çamlıca Kulesi’ni yine belediyemizle ziyaret etme fırsatı yakaladım. Onun dışında yine ‘Payitaht’ta Bir Gün’ projesi kapsamında Kağıthane’de bulunan Sadabad Cami’ni gezdik. Rehberlik ve ulaşım beklentimin çok üzerindeydi. Rehberimiz zengin bir bilgi donanımına sahipti” diye konuştu. Esenler sakini Hacer Aslan ise, “Saray beklentimin çok üstündeydi. Keyifli ve bilgiye doyduğumuz bir program oldu. Benim için de hoş bir anı oldu. Daha öncesinde belediyemizle Kapadokya’ya gittim. O geziden de çok memnun kalmıştım. Böyle hizmetlerin artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldız Sarayı’na ziyaretçi akını Haber

Yıldız Sarayı’na ziyaretçi akını

Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Yıldız Sarayı, halka açıldığı 20 Temmuz'dan bu yana ziyaretçi akınına uğradı. Hafta sonunu fırsat bilen İstanbullular ziyaret için müzenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından ziyarete açılan Yıldız Sarayı’nda, ‘Büyük Mabeyn Köşkü’, Çit Kasrı, ’Küçük Mabeyn Köşkü’ ve ’Has Bahçe’ başta olmak üzere birçok yapı ve alan tarihinde ilk kez görüldü. Sultan II. Abdülhamid’in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler, ilk defa ’müze’ olarak sergilendi. Sultan 2. Abdülhamid ile özdeşleşen, büyüklüğü ve zenginliğiyle benzersiz olarak tarif edilen kütüphane de, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü. Uzun kuyruklar oluştu Beşiktaş’ın Yıldız tepesinde kurulan ve asıl şeklini Sultan 2. Abdülhamid döneminde alan Yıldız Sarayı, bir hafta gibi kısa sürede ‘şehrin en çok gezilenleri’ arasındaki yerini aldı. Kapılarını dünyaya kapattıktan yaklaşık 1 asır sonra ziyarete açılan sarayı, her gün ortalama 6 bin kişiyi ağırladı. Pazar gününü değerlendirmek isteyen İstanbullular müzenin önünde yüz metreleri bulan uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla 1 Eylül’e kadar ücretsiz gezilebilmesi, ziyaretçi sayısının artışında etkili oldu. Padişahların hayatını merak ettiğini söyleyen Sude Nur Kurt, “Görmek istiyorum padişahlar nasıl yerlerde yaşamışlar, neler geçirmişler merak ediyorum. Gelmeden önce araştırma da yaptım doğru mu bu bilgiler diye teyit edeceğim. Ailemle birlikte geldim gerçekten yoğun bir ilgi var. Biz de görmek gezmek istiyoruz, 10 dakikadır sıradayız. Sıra hızlı ilerliyor sanırım üst araması falan da var ama bakacağız” dedi. Çok heyecanlı olduğunu belirten Sena Kaygısız, “Televizyondan görüp geldik. Padişahların hayatını görüp hayatlarına bakmak istedik. Çok heyecanlıyız, arkadaşım ve annemle beraber geldim. Çok fazla sıra var 1 Eylül'den sonra ücretli olacak sıra biraz daha azalabilir” diye konuştu. “Her yeri tarih kokuyordur” Sarayı çok merak ettiğini ifade eden Bilsel Akbalık, “Mutluyuz 102 yıl sonra açıldı. Bunu tatmak güzel bir şey. Sarayın içini de çok merak ediyorum. Her yeri eminim tarih kokuyordur. İnsanların bunu yaşayabilmesi çok güzel. 25 dakikadır sıradayız 3 çocuğum ve arkadaşımla geldik” dedi.

Yıldız Sarayı'na ziyaretçi akını Haber

Yıldız Sarayı'na ziyaretçi akını

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Milli Saraylar Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sultan 3. Selim zamanında yaptırılan ve Sultan 2. Abdülhamid zamanında genişletilerek devlet sarayı haline getirilen Yıldız Sarayı, 6 yıllık restorasyonun ardından kapılarını halka açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da Yıldız Sarayı'nda birçok yapının açılışı gerçekleştirildi. Kapılarını halka açtığı 20 Temmuz'dan bu yana ziyaretçi akınına uğrayan sarayı, bir haftada 39 bin 385 kişi gezdi. Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından ziyarete açılan sarayda "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Has Bahçe" başta olmak üzere birçok yapı ve alan tarihinde ilk kez görüldü. Sultan 2. Abdülhamid'in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler ilk defa "müze" konseptinde sergilendi. Sultan 2. Abdülhamid ile özdeşleşen, büyüklüğü ve zenginliğiyle "benzersiz" olarak tarif edilen kütüphane de yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Beşiktaş'ın Yıldız Tepesi'nde kurulan ve asıl şeklini Sultan 2. Abdülhamid döneminde alan Yıldız Sarayı, 1 hafta gibi kısa bir sürede "şehrin en çok ziyaret edilenleri" arasındaki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle sarayın 1 Eylül'e kadar ücretsiz gezilebilmesi, ziyaretçi sayısının artışında etkili oldu. Kapılarını dünyaya kapattıktan yaklaşık 1 asır sonra ziyarete açılan Yıldız Sarayı, her gün ortalama 6 bin kişiyi ağırladı. Yıldız Sarayı'nda ilk defa açılan "Büyük Mabeyn Köşkü" en çok ziyaret edilenler arasında dikkati çekti. Çit Kasrı'nda oluşturulan Sultan 2. Abdülhamid Müzesi önünde de zaman zaman kuyruklar oluştu. Milli Saraylar koleksiyonlarından seçilen, Sultan 2. Abdülhamid'e ve dönemine tanıklık eden eserler, tarih ve sanat meraklılarının beğenisini topladı. Tarihte "Hamid Bahçesi" olarak adlandırılan, bitki çeşitliliği, doğal nehir görünümündeki göleti ve peyzaj tasarımıyla hayranlık uyandıran bahçe, ziyaretçilerden ilgi gördü. Sultan 2. Abdülhamid'in kütüphanesine tahsis edilen "Silahhane" bölümü de büyük beğeni topladı. Tarihinde ilk kez gezilebilen kütüphanede ziyaretçiler, paha biçilemeyen binlerce nadir eser arasında bambaşka bir atmosferi teneffüs etme imkanı buldu. Osmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, pazartesi dışında her gün ziyaret edilebiliyor.

Yeniden kapılarını açan Yıldız Sarayı'nın giriş ücretleri ve ziyaret saatleri Haber

Yeniden kapılarını açan Yıldız Sarayı'nın giriş ücretleri ve ziyaret saatleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı’nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 6 yıllık titiz bir restorasyon süreci sonucunda Yıldız Sarayı'nın ecdat yadigârı olarak yeniden hayat bulduğunu belirterek, sarayın halk ve uluslararası ziyaretçilere kapılarını açtığını duyurdu. Yıldız Sarayı Nerede? Yıldız Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alıyor. İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'ne hakim yüksek bir araziye inşa edilen saray, Osmanlı Devleti'nin İstanbul'da yaptırdığı son büyük saray olarak biliniyor. Saray, geniş bir arazide konumlanmış olup, bahçeleri ve köşkleriyle dikkat çekiyor. Yıldız Sarayı Ziyaret Saatleri Yıldız Sarayı'nın girişleri, Ağustos ayı sonuna kadar ücretsiz olarak sunulacak. Restorasyon tamamlanan sarayı ziyaret etmek isteyenler için bu fırsat, eylül ayı itibarıyla değişebilir, bu yüzden güncel bilgilere ulaşmak için yetkililerle iletişime geçilmesi önerilir. Yıldız Sarayı'nın Tarihi ve Özellikleri Yıldız Sarayı, ilk olarak Sultan III. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmıştır. II. Abdülhamid döneminde ise Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmıştır. Yıldız Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi tek bir yapı değil, çok sayıda köşk ve yapının bulunduğu geniş bir kompleks olarak tasarlanmıştır. Saray, birçok işlevsel yapı ve park ile birlikte önemli bir tarihi miras olarak öne çıkıyor. Yıldız Sarayı'nda Müzekart geçerli mi? Yıldız Sarayı'nda Müzekart geçerliliği hakkında detaylı bilgiye henüz ulaşılmamış olup, ziyaretçiler için müzekartın geçerli olup olmadığını öğrenmek için sarayın resmi web sitesi veya bilgi noktalarıyla iletişime geçmeleri tavsiye edilir. Yıldız Sarayı'nın Özellikleri 500.000 m² alana sahip olan Yıldız Sarayı, devlet yönetim binaları, Sultan’ın özel bölümleri ve geniş bir bahçe olarak üç ana kısımdan oluşmaktadır. İçinde yer alan Çadır, Malta ve Şale köşkleri, sarayın tarihi dokusunu günümüze taşıyan yapılar arasında yer alıyor. Ayrıca, sarayda tiyatro, müze, kütüphane gibi çeşitli kültürel ve endüstriyel yapılar da bulunmaktaydı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.