TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Yıkım Çalışmaları

İLKHABER-Gazetesi - Yıkım Çalışmaları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yıkım Çalışmaları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Üsküdar Vaniköy'deki izinsiz inşaatlara yıkım başladı Haber

Üsküdar Vaniköy'deki izinsiz inşaatlara yıkım başladı

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Yıkım çalışmaları devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştirildiği tespit edilen ve inşaat çalışmaları durdurulan alanda dün başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor. Alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerin yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. İzinsiz inşaatın tarihçesi Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşaat yapıldığı ihbarı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, 22 Ağustos'ta bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu. Ekiplerce yapılan incelemede, izinsiz inşaatın İBB'nin izniyle başlatıldığı tespit edilmiş, ardından inşaat durdurulmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin, izinsiz inşaata ilişkin hazırladığı tespit tutanağında, doğal zemin ve bitki örtüsüne fiziksel müdahalede bulunularak tahribat yapıldığı tespit edilen alandaki tüm inşai faaliyetlerin durdurulduğu belirtilmişti. Yapının bulunduğu alanın daha önce organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'a ait olduğu, yakın zamanda Rus işadamı tarafından satın alındığı anlaşılmıştı. Yasal işlemler ve suç duyurusu İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğünce, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına Vaniköy'deki izinsiz inşaata ilişkin 22 Ağustos'ta bulunulan suç duyurusunda, bahse konu yerde inşai faaliyeti yapan yapı sahibi Boris Borisenko hakkında 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu'nun mevzuata aykırı yapılarla ilgili maddesi ile Türk Ceza Kanunu'nun "imar kirliliğine neden olma" maddesine göre yasal işlem yapılması istenmişti. İnşaatı durduran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Açıklamada, şunlar kaydedilmişti: "Söz konusu yapının, imar kirliliğine neden olduğu, 'Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları'nın zarar görmesine sebebiyet verme' suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir." Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştirildiği tespit edilen ve inşaat çalışmaları durdurulan alandaki yapıların yıkımına dün başlamıştı.

Büyük Postane’nin yarısı yıkıldı, diğer yarısı yıkılmayı bekliyor Haber

Büyük Postane’nin yarısı yıkıldı, diğer yarısı yıkılmayı bekliyor

Adana’da 75 yıla yakın bir süredir hizmet veren ve herkesin bildiği bir yer olan tarihi Büyük Postane’nin, hasar tespit çalışmaları sonrası 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar aldığı tespit edilmişti. Ağır hasarlı olduğu tespit edilen bina için yıkım kararı verildi. Yıkım kararının ardından bina için yıkım işlemleri başladı ve hala da devam ediyor. 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremler 11 ilde yıkıma sebep olmuş Adana’da etkilenen iller arasında yer almıştı. Adana’da deprem yüzünden çoğu bina yıkıldı veya ağır hasar aldı. Ağır hasar alan binalardan biri de Seyhan İlçesinde yer alan Büyük Postane oldu. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde kentte çok sayıda bina yıkıldı ve ağır hasar alan binalar oldu. Bu binalardan biride Kızılay Caddesi üzerinde bulunan Büyük Postane binası oldu. 75 yıllık tarihi olan büyük postane binası depremden sonra boşaltıldı. Uzun süre atıl durumda kalan çok katlı bina için çalışmalar başlatıldı. Yıkımı kesinleşen ve mart ayı gibi yıkım çalışmaları başlanan binada bir yandan yıkım sürerken bir yandan da molozların taşınması işlemi sürdürülüyor. Binanın bir bölümünün yıkımı tamamlanırken diğer bölümü hala yıkılmayı bekliyor. Etrafında binalar ve iş yerleri bulunduğu, insanların yoğun olduğu bir yer olduğu için yıkım çalışmalarında büyük güvenlik önlemleri de alınmış durumda.

Hatay’da, vatandaş yıllarca yaşadığı sokakları tanıyamaz hale geldi Video Galeri

Hatay’da, vatandaş yıllarca yaşadığı sokakları tanıyamaz hale geldi

(İLKHABER)- Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da ekipler, gece ve gündüz ayırmaksızın ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın göreve başlamasıyla hız kazanan enkaz kaldırma çalışmalarında yüzde 72 seviyesine gelindi. Enkazların kaldırılmasıyla Antakya ilçe merkezinin işlek caddeleri araziye döndü, bölge halkı yıllarca yaşadıkları sokakları tanıyamaz hale geldi. “Artık sokak kalmadı her yer dümdüz arazi oldu” Emek Mahalle Muhtarı Celal Sarı, yıllardır yaşadığı mahallesinde sokakları karıştırır hale geldiğini belirterek “Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çalışan arkadaşlardan Rabbim razı olsun. Vali beyimiz göreve başladığı ilk günden itibaren bizlerle birlikte hareket etmekte. Moloz yığınları ve enkazlar kalkmakta. Ben kendi mahallemin içerisine geçtiğim zaman bile sokakları karıştırır oldum. Artık sokak kalmadı her yer dümdüz arazi oldu” ifadelerini kullandı. “90 gün içerisinde şuan ki hala getirebildik” İnşaat mühendisi Hasan Türkmen, 90 gün içerisinde 220 bin metre kare alanda yıkım ve enkaz kaldırma çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek “Erdemli Çetin Hafriyat A.Ş. olarak bu bölgede binaların yıkım ve enkaz kaldırma işlerini yapıyoruz. Şu ana kadar 220 bin metrekare alanda yıkım ve enkaz kaldırma işini tamamladık. Bölgemizde şuan itibariyle yıkılacak bina kalmadı. Çalışmalarımız özverili bir şekilde gerçekleşiyor. 90 gün içerisinde şuan ki hala getirebildik. Bölgemizde ayakta binamız kalmadı, ayakta gözüken binalar da mahkemelik. Gece vardiyası şeklinde 2 ve 3 vardiya çalıştığımız zamanlar oldu. Bir an önce Antakya’nın eski haline gelmesi için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

Osmaniye'de 335 binanın acil yıkım işlemi sürüyor Haber

Osmaniye'de 335 binanın acil yıkım işlemi sürüyor

OSMANİYE (AA) - TAHİR TURAN EROĞLU/FİKRET KAVĞALI - Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Osmaniye'de acil yıkım kararı verilen 335 binada çalışmalar devam ediyor.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca alınan kararın ardından yıkılacak binaların çevresinde güvenlik önlemleri alan ekipler, makaslı iş makineleriyle kolon ve kirişleri kestikten sonra "çökertme" yöntemiyle yıkımları gerçekleştiriyor.Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AA muhabirine, bu afetten ders çıkararak, bundan sonra neler yapılabileceğine dair herkesin çalışması gerektiğini belirtti.Osmaniye'de tehlike arz ettiği belirlenen 335 binada yıkım çalışmalarının sürdüğünü aktaran Demirtaş, "Şu ana kadar 70 bin binanın hasar tespitini yaptık. 4 bine yakın ağır hasarlı çıktı. İtiraz sürecinin ardından onların da yıkımı yapılacak." dedi.Demirtaş, vatandaşların hasarsız binalara geri dönmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi.Hayatın normalleşmesi gerektiğinin altını çizen Demirtaş, "Bu travmayı atlatmamız, herkesin normal yaşamına dönmesi için gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca kalıcı olarak 4 bin konutluk konteyner alanı planladık. Konteynerler gelmeye başladı. Ağır hasarlı konutu olan depremzede hemşehrilerimizi konteynerlere alacağız, uzun süre çadırda olmaması gerekiyor." diye konuştu.- "Acil yıkım kararı bulunan binalara girilmesin" uyarısıHasarsız evlere dönüşlerden dolayı çadır kentlerdeki yoğunlukta azalma yaşandığını söyleyen Demirtaş, taşınmayla ilgili genelgeler yayımlandığını ve duyurular yapıldığını anımsattı.Vatandaşların, hasarlı binalarından taşınabilir ve kıymetli eşyalarını kontrollü şekilde alması için koordinasyon çalışması gerçekleştirildiğini anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:"Ne olur, acil yıkılması gereken binalara eşya almak için gelmesinler. Bir binada rastladık, acil yıkılacak binadan eşya boşaltılırken gördük. İnsanlar, depremin travması geçtikçe haklı olarak eşyalarını almak için geliyorlar. Ne olur izin alsınlar ve muhakkak sahadaki hasar tespit heyetimizden görüş alsınlar. Mutlaka eşya almaları gerekiyorsa polis nezaretinde almalarına yardımcı olalım. Kendi başlarına binalara girmesinler."Demirtaş, kentte iş yerlerinin açılmaya başladığını ve insanların evlerine geçtiğini ifade ederek, devlet millet kaynaşmasıyla sıkıntılı günlerin en kısa zamanda aşılacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.