TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yeşil alan

İLKHABER-Gazetesi - yeşil alan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yeşil alan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Peyzaj düzenlemesi yapılan balkonlar, evde doğayla buluşma fırsatı sunuyor Haber

Peyzaj düzenlemesi yapılan balkonlar, evde doğayla buluşma fırsatı sunuyor

Balkonlar, beton yapılarla çevrili şehirlerde yaşayan insanlar için adeta birer nefes alma noktası olarak öne çıkıyor. Sürekli genişleyen şehirlerde gökyüzüne yükselen binaların balkonlarında küçük de olsa bir yeşil alan yaratmak, doğa ile bağlantıyı sürdürmek ve bitkilerle ilgilenmek, stresin azalmasına, ruh sağlığının iyileşmesine katkıda bulunuyor. Pandeminin de etkisiyle daha fazla önem kazanan balkonlarda yapılacak peyzaj düzenlemelerinin ise yeşille buluşma fırsatı sunduğu ifade ediliyor. Peyzaj Mimarları Odası Adana Şube Başkanı Ebru Turgut, apartman dairelerinde yaşayanlar için balkonların, dışarı çıkma imkânı bulamadıkları anlarda açık havanın tadını çıkarabilecekleri en uygun yerler olduğunu söyledi. Özellikle pandemi sürecinde getirilen kısıtlamaların, balkonları sosyal hayatın bir uzantısı hâline getirdiğini anlatan Turgut, şunları kaydetti: "Çay içmek, kitap okumak veya sadece oturup temiz hava almak gibi basit eylemler bile, balkonları, ekstra yaşam alanı imkânı sunmasıyla özel kılıyor. Bir oturma odası genişliğinde olmasa da, doğru şekilde dekore edilmiş balkonlar, bir hobi alanı, çalışma köşesi ya da dinlenme bölgesi olarak kullanılabiliyor. Özellikle evden çalışma modelinin yaygınlaştığı günümüzde, balkonlar yaratıcı ve fonksiyonel çözümler sunuyor. Büyük şehirlerde daha çok talep gören balkonlu daireler, şehir yaşamının karmaşası içinde bireylere nefes alacak bir alan sunuyor. Ancak bu küçük alanları en verimli şekilde kullanmak, doğru bir peyzaj tasarımıyla mümkün hâle geliyor. Balkon peyzajı, sadece estetik bir katkı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ruhsal ve fiziksel sağlık açısından da önemli faydalar sağlıyor. Balkon peyzajı, stresle mücadelede önemli bir rol oynuyor. Bitkilerle dolu bir balkon, doğayla iç içe olma hissi yaratıyor ve bu da insan psikolojisi üzerinde olumlu etkiler bırakıyor. Yapılan araştırmaların yeşil alanlarda vakit geçiren kişilerin daha az stres yaşadığını ve daha huzurlu olduğunu göstermesi, balkonların küçük ama sevimli bir yeşil alana dönüştürülmesi fikrini haklı kılıyor."

Tarsus Belediyesi 27 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan kazandırdı Haber

Tarsus Belediyesi 27 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan kazandırdı

Tarsus Belediyesi, şehrin yeşil alanlarını artırmak ve vatandaşların sağlıklı bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, ilçeye bin 600 günde 27 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan kazandırıldı. Vatandaşların hizmetine sunulan ve içerisinde Kardeş Şehir Valkaneş Parkı ve Karavan Park gibi büyük projelerin de yer aldığı yeni parklarla birlikte, Tarsus’taki toplam park sayısı 338’e yükselirken, Tarsus Belediyesinin sorumluluk alanındaki yeşil alan miktarı da toplam 1 milyon 940 bin 50 metrekareye, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı ise 8.1 metrekareye çıktı. Şehir, her geçen gün daha yeşil ve sağlıklı bir geleceğe doğru ilerlerken, Tarsus Belediyesinin çevre ve yaşam kalitesini artırma vizyonu takdir topluyor. Atatürk ve Altaylılar mahallelerine de yeni bir yeşil alan ve park oluşturmak üzere çalışmalarına devam eden ekipler, bunların yanı sıra diğer parklarda çocuk oyun alanları, dinlenme ve oturma alanlarını yenileyerek, sert zemin düzenlemeleri, peyzaj düzenlemeleri, panel çit montajları ve duvar boyama çalışmaları ile birlikte çeşitli bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalar neticesinde tamamlanan parklar ve hayata geçirilecek yeni yeşil alan projeleri ile vatandaşların nefes alabilecekleri, çocukların gönüllerince koşup oyun oynayabileceği alanları kente kazandırmayı amaçladıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Yaşadığımız kente ve doğasına saygı duyuyoruz. Bu sebeple Tarsus’a yeni parklar kazandırmaya, var olan yeşil alanları yenileri ile artırmaya devam ediyoruz. Sayısını 338’e çıkardığımız parklarımız ile kentimizi güzelleştiriyoruz. Bu da bizler için gurur verici bir tabloyu ortaya koyuyor. Yeşil alanları artırmak, Tarsus’un geleceğini şekillendirmek için attığımız önemli bir adımdır. Vatandaşlarımızın doğayla iç içe olabileceği, sağlıklı ve huzurlu bir çevre sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ancak biz diyoruz ki, bunlarla yetinmeyeceğiz, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarını yükselterek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Seyhan 15 yeni park ve dinlenme alanı daha kazanıyor Haber

Seyhan 15 yeni park ve dinlenme alanı daha kazanıyor

ADANA (İLKHABER) -  Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, vatandaşların günlük hayatın sorunların uzaklaşıp nefes alabildiği, çocukların özgürce oyun oynayabildiği çocuk oyun alanları ve dinlenme parklarının sayısını ve yeşil alan miktarını artırmak için aralıksız çalışıyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, geride kalan dört yıllık dönemde Seyhan’a 61 yeni park kazandırdıklarını, 165 parkı da yenilediklerini belirterek, “Yılsonuna kadar 15 yeni parkımızı daha halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. YEŞİL ALAN MİKTARI ARTIYOR Adana’nın kavurucu yaz sıcaklarının tüm olumsuzluklarına karşın, halkın nefes alıp sosyalleşebildiği park ve yeşil alanların artırmak için özveriyle görev yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bir yandan mevcut park ve dinlenme alanlarının bakım ve onarımını gerçekleştirirken bir yandan da yeşil alan miktarını artırmak için yeni parkların inşasını sürdürüyor. DÖRT YILDA 61 YENİ PARK, YIL SONUNA KADAR 15 YENİ PARK DAHA Geride kalan dört yıllık görev süresinde 61 yeni park kazandırdıklarını aktaran Başkan Akay, “Yeşil alan miktarımızı 550 bin metrekarenin üzerine çıkardık. Bugüne kadar 165 mevcut parkımızı yenileyerek yeniden halkımızın hizmetine sunduk. Yılsonuna kadar da 15 yeni parkı Seyhan’ımıza kazandırmak için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor” diye konuştu.  MEVSİMLİK ÇİÇEKLER BELEDİYEDE ÜRETİLİYOR Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mevcut parkların da bakımını gerçekleştirip, eksiklerini tamamlarken, parklar Kırsal Kalkınma Müdürlüğü tarafından üretilen mevsimlik çiçekler ve bitkilerle güzelleştiriliyor. ATIK LASTİKLER PARKLAR İÇİN ZEMİN KAPLAMASINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde üretilen ve toprağı iyileştirici özelliğe sahip kompostlar yeşil alanlarda kullanılırken, Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanım tesisinde üretilen esnek zemin kaplamaları oyun alanlarında çocukların güvenli olarak oyun oynayabilmesi sağlanıyor. PARK DONATILARININ ÜRETİMİ YAPILIYOR Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Marangozhane ve Demir Atölyesinde kırılan, bakıma ihtiyacı olan bankların, bank tahtalarının, kamelyaların, basket potalarının, çöp kovalarının, fitness aletlerinin ve diğer donatıların onarımı ve üretimi yapılarak parkların işlevselliği korunuyor. ÜRETİLEN BOYAYLA RENKLENDİRİLİYOR Boya atölyesinde üretilen boyalarla parkların ve spor tesislerinin telleri ve direkleri ile bank ve kamelyaları boyanarak renklendiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.