TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yenge

İLKHABER-Gazetesi - yenge haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yenge haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran Narin kaybolduktan sonra telefonunu değiştirmiş Haber

Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran Narin kaybolduktan sonra telefonunu değiştirmiş

Olay, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde meydana geldi. Narin Güran’ın cesedi kaybolduktan 19 gün sonra bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan H.G., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, H.G.'yi kasten öldürmeye iştirak suçundan tutukladı. H.G.'nin savcılıktaki ifadesinde, olay günü Narin Güran’ı hiç görmediğini belirtti. “Yüksel'in evine iki defa gittim ama bir olaya şahit olmadım. Eşime ait olan Salim'in kullandığı aracı kesinlikle görmedim” şeklinde konuştu. İddia makamının "Salim'le aranızda herhangi bir ilişki var mı" sorusuna “Kesinlikle böyle bir şey yoktur” yanıtını verdi. Ayrıca, "Salim'le cevapsız çağrılarla mı haberleşiyorsunuz" sorusuna “Yok öyle bir şey, ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum” dedi. YENGE HEDİYE GÜRAN İFADESİNDE TELEFONU DEĞİŞTİRDİĞİNİ SÖYLEDİ H.G., Narin’in kaybolduğu birkaç gün sonra cep telefonunu değiştirdiğini ve eski telefonunun bozuk olduğunu, camının kırıldığını belirtti. “Eski cep telefonumu evde bulunduruyordum. Beni almaya gelen jandarma görevlilerine rızamla teslim ettim” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve H.G.’nin ifadeleri cinayetle ilgili ipuçları arayan yetkililer tarafından değerlendirilmeye devam ediliyor.

Yenge Hediye Güran ifadesinde ne dedi? Hediye Güran için tutuklama talebi istendi Haber

Yenge Hediye Güran ifadesinde ne dedi? Hediye Güran için tutuklama talebi istendi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma derinleşiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Narin’in yengesi Hediye Güran'ın 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla tutuklanması talep edilerek mahkemeye sevk edildi. İki Kuzen Serbest Bırakıldı Soruşturma kapsamında, sahte ihbarlarla süreci manipüle ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Hediye Güran, İsa Kaya ve Şeyma Kaya adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından kuzenler serbest bırakılırken, Hediye Güran hakkında 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklama talep edildi. Hediye Güran'ın itirafı Yenge Hediye Güran, "Narin bu ahırda öldürülmüş olabilir" diyerek yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İfadesinde, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın ahırda boğuştuğunu ve anne Yüksel Güran’ın, oğlu Enes’i dövdüğünü anlattı. Kolundaki ısırık izleri anneye ait Hediye Güran, Enes’in kolundaki ısırık izlerinin de anneye ait olduğunu belirterek, boğuşmanın ardından Narin’in öldürülmüş olabileceğini söyledi. Emekli polis İsa Altun, Sözcü TV’de katıldığı yayında, en güçlü senaryonun Narin’i ağabey Enes’in öldürmesi olduğunu ifade etti. Ailenin soruşturmayı yanıltma çabası Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken, anne Yüksel Güran’ın gözaltında olduğu, amca Salim Güran ve ağabey Enes Güran’ın ise tutuklu bulunduğu bildirildi. Ailenin, Narin’in kaybolmasından sonraki 19 günlük süreçte arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği de mahkeme kayıtlarına geçti. 

Eskişehir’de yengesinin bebeğini kaçıran kadın Konya’da yakalandı Haber

Eskişehir’de yengesinin bebeğini kaçıran kadın Konya’da yakalandı

Eskişehir’de ablasının evinde kalan gelininin 1 haftalık bebeğini çalan kadın, bebeği Mardin’e götürmek isterken geldiği Konya’nın Akşehir ilçesinde polis tarafından yakalandı. Bebek ailesine teslim edilirken, adliyeye sevk edilen şüpheli kadın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Mardin’de oturan Hülya A. (44), yaklaşık bir hafta önce Eskişehir’de geliniyle birlikte oturan ablası N.A.’nın yanına gitti. Ablasının yanında bir hafta kalan Hülya A., dün akşam herkesin uyuduğu sırada ablasının gelininin bir hafta önce doğan erkek bebeğini alarak ticari taksiyle Mardin’e gitmek üzere kaçtı. Bir süre uyanan aile bebeğin ve Hülya A.’nın olmadığını fark edince polise bebeklerinin kaçırıldığını ihbar etti. Polisin yaptığı araştırmada, bebeği kaçıran Hülya A.’nın 26 plakalı ticari taksi ile Konya istikametine gittiği tespit edildi. Hülya A.’nın içinde bulunduğu ticari taksi Konya’nın Akşehir ilçesi girişinde D-300 uygulama noktasında durduruldu. Araçta bulunan Hülya A. gözaltına alınırken, kaçırıldığı iddia edilen bebek kontroller için Akşehir Devlet Hastanesine götürülerek gerekli kontrolleri yapıldı. Bu sırada bebeğin ailesine de bilgi verildi. Eskişehir’den gelen bebeğin annesi E.A.’ya bebek teslim edildi. Emniyete götürülen Hülya A.’nın ilk ifadesinde ikiz çocuğunun öldüğünü, bu yüzden psikolojisinin bozuk olduğu için bebeği Mardin’e götürmek için kaçırdığını söylediği öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından "çocuğun kaçırılması ve alıkonulması" suçundan işlem yapılarak adliyeye sevk edilen Hülya A., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.