TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Yem Desteği

İLKHABER-Gazetesi - Yem Desteği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yem Desteği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Erdemli'de üreticiye büyükşehir desteği Haber

Erdemli'de üreticiye büyükşehir desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesinde 115 üreticiye 3 bin 360 adet zeytin fidanı, 80 üreticiye de 56 ton mısır flake yem desteğinde bulundu.Mersinli çiftçi ve üreticinin girdi maliyetleri Büyükşehir Belediyesinin projeleriyle düşüyor. Erdemli ilçesinin zeytin üretimine uygun alanlarını göz önünde bulunduran Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, yürüttükleri proje kapsamında zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirirken, hayvancılıkla uğraşan üretici için de mısır flake yem desteği sağladı. Erdemli Koordinasyon Müdürlüğü sahasında düzenlenen törende hayvansal üretimi desteklemek, yem girdisini düşürmek ve et-süt kalitesini artırmak amacıyla, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 80 üreticiye 56 ton mısır flake yem dağıtıldı. Hayvansal desteklerin yanı sıra bitkisel üretim yapan çiftçiye de uygun projeler sunan ekipler, 115 üreticiye de 3 bin 360 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. "Yöreye uygun projelerle üreticinin yanındayız" Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, tarımın ve üretimin her noktasında üreticilerin yanında olduklarını ifade etti. Mısır flake yem dağıtımının ilkini Gülnar'da gerçekleştirdiklerini belirten Şahutoğlu, "Büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin girdi maliyetlerini azaltmak, aynı zamanda et ve süt üretiminin kalitesini artırmak amacıyla, mısır flake yem dağıtımının ikincisini yapıyoruz" dedi. Zeytin üretimine katkı: 3 bin 360 fidan dağıtıldı Destekleri, bölgenin taleplerini değerlendirerek gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahutoğlu, "Üretimin gerçekten zor ama kıymetli olduğu bugünlerde, üreticilerin desteklenmesinin öneminin son derece farkında olan bir belediye olarak yöreye uygun, bölgeye özgü destekler yapıyoruz. Üreticilerin talepleri doğrultusunda, o bölgede yetişen ürünlerin dağıtımına özen gösteriyoruz. Erdemli'de 115 üreticimize yaklaşık 3 bin 360 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Aynı zamanda, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 80 üreticimize 56 bin 400 kilo mısır flake yem dağıtımı yaptık" diye konuştu. Şahutoğlu, proje yaparken sürdürülebilir olmasına da önem verdiklerini vurguladı. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin de her zaman üreticin yanında olan Başkan Vahap Seçer'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından üreticilere zeytin fidanı ve mısır flake yem dağıtımı gerçekleştirildi.

Adana'da Haber

Adana'da "Dost Mezat" etkinliğiyle genç ve kadın üreticilere yem desteği

Adana'da büyükbaş hayvan satışındaki çeşitli aracılık masraflarının ortadan kaldırılması için dördüncü kez düzenlenen "Dost Mezat" kapsamında, genç ve kadın üreticilere nakit yem desteği verildi.Yetiştiricilerin büyükbaşlara uygun fiyatla ulaşması amacıyla Dost Ziraat İşletmelerince açık artırma usulüyle organize edilen etkinlik, merkez Yüreğir ilçesi Beyköy Mahallesi'ndeki çiftlikte gerçekleştirildi.Mezatta, işletme tarafından "hastalıktan ari" sertifikalı 235 düve, anaç angus ve buzağı satışa sunuldu. Dost Mezat’ta büyükbaş satışı ve yem desteği Besiciler, beğendikleri büyükbaşları satın almak için sırayla tekliflerini sundu.Hayvanların tamamının satıldığı mezatta anaç angus ya da anaç gebe düve alan genç ve kadın üreticilere, hayvan başına yıllık 18 bin liralık nakit yem desteği sağlandı.Mezat kapsamında düzenlenen eğitimde şef Sidar Burak, angus etinin kullanımına ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Genç ve kadın üreticilere özel destek Dost Ziraat İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Bozkurt, mezada ilginin arttığını söyledi. Yem desteğinin 10 hayvana kadar verileceğini dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu: "Başlattığımız kampanyada 10 anaç angus ya da anaç gebe düve alan genç ve kadın üreticilerimize yıllık 180 bin liralık yem desteği açıkladık. Bu konuda iyi tepkiler aldık. Desteklerimiz artarak devam edecek. Direkt üreticilere ulaşmak istiyorduk ve istediğimiz noktaya yavaş yavaş geliyoruz. Nihai üreticiye ulaşmak gurur ve mutluluk veriyor." Mezada katılan Nilsu Öner Ünal da 3 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirterek, "Fiyatlar ve rekabet güzel. Yem desteği olması da büyük fayda sağlayacak." dedi.

Elmalı’da 7 üreticiye 210 çuval yem desteği sağlandı Haber

Elmalı’da 7 üreticiye 210 çuval yem desteği sağlandı

Tarımsal Hizmetler Dairesi Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü proje kapsamında 1 ila 5 tane sağmal büyükbaş hayvanı olan üreticilere yıl boyunca hayvan başına iki ayda bir, yüzde 15 hibeli 300 kilo yem desteği verilmeye devam edilecek. Çobanisa Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan üretici Salih Özdemir, yem fiyatlarının maliyetlerinin çok arttığını söyleyerek, "Biz üreticiler olarak maliyetlerden dolayı üretmeyi bırakma noktasına geldik. Geçen yıl 1 kilogram samanı 1 ekmek parasına aldık. Artan girdi maliyetleri karşısında çok zorlanıyoruz. Bu zamana kadar bizlere hiçbir Belediye Başkanı üretim konusunda destek olmadı. Büyükşehir Belediyesinin süt yemi desteği projesini ilk duyduğumda şaşırdım, inanamamıştım. Başvurumuzu yaptık, gereken evrakları teslim ettikten sonra bugün yemleri teslim alıyoruz" diye konuştu. Elmalı Çobanisa’da Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı süt yemleri teslim alan diğer besici Salih Kara, "Biz üreticiler yaptığımız emeğin karşılığını almak istiyoruz. Dengesiz fiyat politikası karşısında eziliyoruz. Bu anlamda da destekler bizim için çok değerli. Büyükşehir Belediyesinin bizlere verdiği yem desteği maliyetlerimizin düşmesine katkı sağlayacak. Verilen yemler protein değeri açısından oldukça yeterli. Süt veriminde artış olacağını düşünüyorum" dedi.

Mersin’de üreticilere yem desteği Haber

Mersin’de üreticilere yem desteği

MERSİN(İLKHABER)- Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Kaba Yem Bitkisi Tohumu Dağıtımı’ projesi çerçevesinde, Tarsus’ta yaşayan 101 hayvan yetiştiricisine kaba yem dağıtımı gerçekleştirildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Tarsus Süt Ürünler Tarımsal Üreticileri Birliği’nin iş birliğiyle, birliğe kayıtlı 101 üreticiye 25 kilogramlık çuvallarda, 5 bin kilogram üretici katkılı toplam 10 bin kilogram kaba yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.   Proje ile bölgedeki üreticilerin hazır yeme olan bağımlılığını minimuma indirerek, girdi maliyetlerini düşürüp üreticinin gelirini artırmak ve girdi yüksekliği sebebiyle hayvancılıktan uzaklaşan insanları tekrar üretime geçirmek amaçlanıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ziraat mühendisi Aysun Seçkin, hayvan üreticilerine verilen tohumla birlikte girdi maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir kısmını biraz daha artırıp, ekonomik anlamda destek sağlayabilmeyi hedeflediklerini belirtti.  Bu bağlamda Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne kayıtlı 101 üreticiyle yapmış oldukları çalışmadan bahseden Seçkin, “Bu çalışma ile birlikte, halk arasında süt otu olarak bilinen reygras tohumu dağıttık. Üreticiler tohumlarını ekip, yetiştirip ve sonrasında biçip, kendilerine uygun şekilde ister yaş ot olarak, ister silaj olarak, isterse de kuru ot olarak hayvanlarına yediriyorlar. Bu tohumdan gelen bitkinin enerji ve protein oranı oldukça yüksek olduğu için, hayvanların et ve süt üretimleri daha da artıyor ve kaliteli hale geliyor. Bu da çiftçilere artı bir avantaj sağlıyor” ifadesini kullandı.  “Proje ile üreticinin girdi maliyeti düşüyor” Tarsus Süt Ürünler Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar ise projeyi 4 yıldır büyükşehir ile birlikte yürüttüklerini belirterek, “Üreticimizin girdi maliyetlerini düşürmek için güzel bir proje. Proje kapsamında 139 köydeki Tarsus Süt Üreticileri Birliği üyelerinin tamamına tohum dağıtıyoruz. Proje sayesinde kesif yemin kullanılması daha az oluyor. Az olduğu için de girdiler düşüyor ve üreticiye destek oluyor. Umarım bu projelerin devamı gelir, daha nice güzel projeler yaparız. Üreticilerimizin adına teşekkür ederim” dedi.  Tohumdan çok memnun olduklarını ve 4 yıldır çok faydasını gördüklerini belirten Taşobası Mahallesi’nden üretici Duran Yazlık, “Ayda bir ton yem alıyorsak, 700 kiloya düşüyor. Mesela günde 2 kere yem veriyorsak, artık bir kere veriyoruz, onu da yarım veriyoruz. Süt oranı daha yükseliyor. Ekonomik olarak çok faydasını görüyoruz, çünkü çok verimli bir bitki” diye konuştu.

Hataylı besiciler ayni yem desteğinin sürmesini istiyor Haber

Hataylı besiciler ayni yem desteğinin sürmesini istiyor

HATAY (AA) - MUSTAFA YILMAZ - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da besiciler, Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı nakdi yem desteğinin yanı sıra ayni yardımların da sürmesini talip ediyor."Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da bazı besicilerin ahırları, samanlıkları çöktü, hayvanlarının bir bölümü telef oldu.Enkaz altından sağ çıkardıkları hayvanlarına yem bulmakta güçlük çeken besiciler, Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı tek seferlik büyükbaş hayvan başına 500, küçükbaş hayvan başına 50 lira verilecek desteği memnuniyetle karşılasa da kentte yem satışı yapan firma sahiplerinin de depremden etkilenmesi nedeniyle bölgede yeme ulaşmakta güçlük yaşanıyor.Bakanlığın besicilere sağladığı nakdi desteğin yanı sıra yem desteğini de devam ettirmesini isteyen Defne ilçesindeki besici Mecit Mum, AA muhabirine, depremde hayvanlarından bazılarının telef olduğunu, kurtarabildiklerini başka yerlere naklettiklerini anlattı.Olağanüstü koşullar nedeniyle süt hayvancılığına da devam edemediğini vurgulayan Mum, şunları kaydetti:"Yem biraz vardı bizde, onu değerlendirdik ama şu an yemimiz yok. 2-3 gün önce birkaç çuval yem verdiler bize ama bunun devamlı olması lazım. Samanımız, silajımız yok, hepsi göçük altında kaldı. Cebimde para da olsa gidip yem bulamam, bulsam da insanlar iki katı fiyat isteyecekler. Ama bize nakdi destek gibi hayvancılığı devam ettirmek adına yem de temin etseler hayvancılığa devam edebiliriz. Yem bulamazsak hayvancılık yapamayız. Yardım etmezlerse bu hayvanları satmak zorunda kalacağız. Çünkü ben bu hayvanları böyle zor durumda gördüğüm zaman içim acıyor. Şu an ahırım yıkıldığı için komşumuzun terk ettiği binada bakıyorum onlara."Depremde evinin de yıkıldığını anlatan Mum, yaşadıkları alanda 4 aileden 20'den fazla kişiyken depremden sonra 5 kişi kaldıklarını, diğerlerinin başka illere gittiğini ifade etti.- "Hayvanlarımın bir kısmını satmak zorunda kaldım"Depremin ardından evinin enkazından çocuklarıyla yaralı kurtulan Elif Ördek de hayvancılık yaparak ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti.Ördek, hayvancılığı desteklerle sürdürebileceklerine değinerek, şöyle konuştu:"Depremde evlerimiz, ahırlarımız yıkıldı, hayvanlarımız telef oldu. Hayvanlarımın bir kısmını satmak zorunda kaldım çünkü onları koyabileceğim yer kalmadı. Ahırım tamamen yıkıldı, hayvanlarımın üstüne devrildi ve yarısı telef oldu. Hatay'da hiçbir besicinin, yetiştiricinin elinde kesinlikle ne para imkanı kaldı ne mal ne mülk. Yani hayvanlarıma bakabileceğim hiçbir şey kalmadı. Yanımda birkaç hayvan bıraktım. Onları da komşumun ahırına bağladım."- Yem ve gübre ihtiyacıAdana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da özellikle deprem bölgesindeki Hatay'da yem ve gübre fabrikalarının çalışmadığını söyledi.Yıkık veya hasarlı olmayan iş yerlerinin de açılmadığını, bu nedenle besicilerin tedarik sorunu yaşadığını aktaran Doğru, "Bu sorun nedeniyle parası olsa da üreticiler yem veya gübre alamıyorlar. Özellikle tarım ve orman müdürlükleri aracılığıyla iyi tespit yapılıp gerçekten mağdur olan üreticilere, açıklanan maddi desteklerin yanında Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilen veya üretilen yem ve gübreler ivedi şekilde ayni olarak da ulaştırılmalıdır. Üreticimizin talebi de bu yöndedir." değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.