TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yaşlılar

İLKHABER-Gazetesi - yaşlılar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yaşlılar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Huzurevi'nde müzik ve eğlence dolu bir gün! Haber

Adana Huzurevi'nde müzik ve eğlence dolu bir gün!

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, yaşlı bireylerin yaşamlarına renk katmak ve onlara unutulmaz anlar yaşatmak amacıyla düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Azime Ören'in öncülüğünde, Adana Gönüllü Palyaçolar Ekibi ve Fırat Arsunar'ın destekleriyle keyif dolu bir gün organize edildi. Neşeli anlar Etkinlik boyunca huzurevinde kalan yaşlı bireyler, gönüllü palyaçoların eğlenceli gösterileriyle neşeli anlar yaşadı. Palyaçoların renkli kostümleri ve şakaları, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Müzik dinletisi ve oyun havaları eşliğinde büyükler, coşkuyla dans etti. Etkinlikte, katılımcılara çeşitli hediyeler de takdim edildi. Gönüllü palyaçoların ellerinden aldıkları hediyeler, yaşlı bireylerin gözlerindeki ışıltıyı artırdı. Gün boyunca süren etkinlikler, yalnızca yaşlı bireyler için değil, aynı zamanda personel ve gönüllüler için de büyük bir moral ve motivasyon kaynağı oldu. "Biz büyük bir aileyiz" Yaşlı bireylerin yalnızca fiziksel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal ve duygusal gereksinimlerini de ön planda tuttuklarını belirten Adana Huzurevi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan, "Her bir misafirimizin mutluluğu bizim için paha biçilmezdir. 'Biz Kocaman Büyük Bir Aileyiz' sloganıyla hareket ederek, onların her anını değerli kılmak için çalışıyoruz" dedi. “Her bir günümüzü onların yüzlerindeki tebessüm için çalışarak geçiriyoruz” Azime Ören ve Adana Gönüllü Palyaçolar Ekibi'ne, Fırat Arsunar'a ve tüm gönüllülere teşekkür eden Büyükyağbasan, "Bu dayanışma, toplumsal birlikteliğimizin ve sosyal sorumluluk bilincimizin en güzel örneklerinden birini oluşturdu. Huzurevimiz, yaşlılarımızın hayatına neşe katmaya, onları toplumsal hayatın içinde aktif bireyler olarak tutmaya devam edecek. Her bir günümüzü onların yüzlerindeki tebessüm için çalışarak geçiriyoruz ve her etkinlikte onların mutlu anılarına bir yenisini eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir, emekliler için değerli hizmetler sunuyor Haber

Mersin Büyükşehir, emekliler için değerli hizmetler sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, emekliler ve yaş almış yurttaşlar için sunduğu geniş kapsamlı hizmetlerle, onların hayatlarını zenginleştiriyor ve sosyal bağlarını güçlendiriyor. Başkan Vahap Seçer'in liderliğinde, emeklilerin ve yaş almış vatandaşların ihtiyaçları öncelikli olarak ele alınıyor ve çeşitli projelerle destekleniyor. Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hayata geçirilen Emekli Evi, Sosyal Destek Kartı, Refakatçi Evi gibi hizmetler, emeklilere sosyal etkinliklerle dolu bir yaşam sunmanın yanı sıra, günlük ihtiyaçlarını karşılama imkanı da sağlıyor. Emekli Evi, bugüne kadar 4 bin 22 emekli yurttaşa hizmet vermiş olup, gezi, sinema, konser gibi aktivitelerle sosyal etkileşimlerini artırıyor. Mersin'de yaşayan kırsal kesimdeki yaş almış vatandaşlar için önemli bir hizmet olan Mobil Kuaför, 3 bin 154 kişiye evlerinde kuaför hizmeti sunarak yaşamlarını kolaylaştırıyor. Ayrıca, ekonomik zorluklar yaşayan ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken 7 bin 676 yurttaşa yönelik alışveriş kartı hizmeti de büyük önem taşıyor. Sağlık hizmetlerinden geri kalmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım ve Destek Hizmeti ile yaş almış ve sağlık sorunları yaşayan yurttaşlara evlerinde yardımcı oluyor. Ayrıca, Refakatçi Evi ile hasta ve hasta yakınlarına konaklama imkanı sunulurken, MERCEK aracılığıyla yeni meslek edinme fırsatları da sağlanıyor. Yaşlı Destek Birimi ile de tüm yaş almış ve emeklilerin ihtiyaçları karşılanıyor; bu birim aracılığıyla evde sağlık hizmetleri, temizlik, bakım gibi hizmetler sunuluyor. Aşhane hizmetleri, gıda desteği ve transfer hizmetleri gibi ihtiyaçlara hızlı çözümler getirilirken, evlerindeki tamirat ve tadilat işleri de kısa sürede gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu kapsamlı hizmetleri sayesinde, Mersin'deki emekliler ve yaş almış yurttaşlar, yaşamlarının her alanında destekleniyor ve aktif bir şekilde sosyal hayata katılım sağlıyorlar.

Mersin'de engelli ve yaşlı vatandaşlar oy kullanma sürecinde zorlanıyor Haber

Mersin'de engelli ve yaşlı vatandaşlar oy kullanma sürecinde zorlanıyor

Kent merkezindeki okulda oy kullanan vatandaşlar arasında yaşlılar ve engelliler de yer aldı. Yaşlılar, ikinci veya üçüncü kattaki sınıflara kurulan sandıklarda oy kullanabilmek için okulda asansör bulunmadığından merdivenlerden çıkmak zorunda kaldı. Kimisi güçlükle çıkarken, kimisi de yakınlarının yardımıyla oy kullanacakları sınıflara ulaştı. Türkiye'nin tanınmış ressamlarından engelli Ahmet Yeşil de oy kullanmak için okula tekerlekli sandalye ile geldi. Oy kullanacağı sandığın 2. katta olmasından dolayı asistanı ve çevredekilerin yardımıyla merdivenden çıkartılan Yeşil, bu sırada karşılaştığı Vali Ali Hamza Pehlivan'a yaşadığı sıkıntıyı anlattı. "iki seçimdir inadına en üst katı veriyorlar" Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Yeşil, vatandaşlık görevini büyük bir zorlukla yaptığını söyledi. Daha önce İlçe Seçim Kurulu'na ve muhtarlığa tekerlekli sandalye kullandığından dolayı oyunu birinci katta kullanabilmek için dilekçe verdiklerini belirten Yeşil, "Fakat iki seçimdir inadına en üst katı veriyorlar. Asansörü olmayan bir okul, merdivenler de çok sağlıklı değil. Hem vatandaşlık görevinizi yapın, oyunuzu muhakkak kullanın diye televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde yayın yapıyorlar, fakat oraya gittiğimiz zaman da hiçbir kolaylıkla karşılaşmıyoruz. Oyumuzu binbir zorlukla kullandık, vatandaşlık görevimizi yaptık. Orada sadece ben değil, onlarca yaşlı insanın, yürümekte zorluk çeken insanın o merdivenleri nasıl çıktığını bende anlayamadım. Biz asistanlarımla sağolsunlar zorla da olsa çıktık, oyumuzu kullandık. Vatana millete hayırlı olsun. Ama vatandaşa görevini yapmayanları da göreve davet ediyorum" dedi.

Zatürre aşısı: Kimler yaptırmalı, fiyatı ne kadar, devlet karşılıyor mu? Haber

Zatürre aşısı: Kimler yaptırmalı, fiyatı ne kadar, devlet karşılıyor mu?

Soğuk havaların etkisiyle birlikte zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonları da artış gösteriyor. Zatürre, dünya genelinde her yıl milyonlarca insanı etkileyen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık. Zatürrenin en sık etkeni olan Streptococcus pneumoniae'ya karşı geliştirilmiş bir aşı olan zatürre aşısı, hastalığın önlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Aşılama Önerileri: 65 yaş ve üzeri tüm yetişkinler 2 yaş altı çocuklar Kronik akciğer hastalığı, kalp hastalığı, diyabet, böbrek hastalığı, kan hastalığı, bağışıklık sistemi baskılayıcı tedavi görenler Organ nakli yapılanlar HIV/AIDS hastaları Beyin-omurilik sıvı kaçağı olanlar Hastane çalışanları, huzurevi çalışanları ve sağlık personelleri Aşı Fiyatları: 2 yaş altı çocuklarda uygulanan konjuge pnömokok aşısı (Prevenar 13), tek doz olarak uygulanır ve fiyatı 750-1276 TL arasındadır. 65 yaş ve üzeri yetişkinlerde uygulanan polisakkarit pnömokok aşısı (Pneumovax 23), tek doz olarak uygulanır ve fiyatı 750-1300 TL arasındadır. 2 yaş üstü riskli grupta yer alan kişilerde uygulanan kombine pnömokok aşısı (Prevenar 13 + Pneumovax 23), iki doz olarak uygulanır ve fiyatı 1500-2500 TL arasındadır. Devlet Karşılaması: Sağlık Bakanlığı, zatürre aşısını bazı gruplar için karşılamaktadır. Bu gruplar yukarıda belirtilmiştir. Bu gruplarda yer alan kişiler, aile hekimlerine veya eczanelere başvurarak, SGK'nın ödeme kapsamında olan zatürre aşısını ücretsiz olarak yaptırabilirler. Zatürrenin Riskli Grupları: İleri yaş Kronik hastalık varlığı Bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanımı Aşırı sigara ve alkol kullanımı Uzun süreli hastane yatışları Yutma bozuklukları ve kusma Kalabalık yaşam ve kronik kimyasal maruziyeti Zatürre, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalıktır. Bu nedenle, özellikle riskli gruplarda yer alan kişilerin zatürre aşısı yaptırması önemlidir. Aşılama, hastalığın önlenmesinde ve ağır seyretmesinin engellenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

60-70 yaşlarındaki kişiler bile burun estetiği olmak istiyor Haber

60-70 yaşlarındaki kişiler bile burun estetiği olmak istiyor

(İLKHABER)- FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, burun estetiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Burun estetiğini dünyada en fazla yapılan estetikler başında geldiğini ifade eden Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Burun estetiği dünyada en fazla yapılan estetiklerin başında geliyor. Çünkü burun yüzümüzün simetrisi, karakterini en çok belirleyen bir organdır. Hatta biliriz Karadeniz insanı burnu ile karikatürize edilir. Bundan da Karadeniz insanı rahatsız değildir ama birçok insan burnundaki o büyüklükten, o kemerden veya yaşadığı kazalar sonucu oluşan durumlardan mutsuz olabilir. Eğer böyle bir durum varsa plastik cerrahlar tarafından burun hem fonksiyon olarak hem görünüm olarak düzeltilmesi gerekir. Burundaki o şekil bozukluğu kişide özgüven bozukluğu oluşturuyor. Öğrenci ise bu durum derslerine olumsuz yansıyabilir. Arkadaşları ile ilişkilerine olumsuz olarak yansıyabilir. 60-70 yaşlarında bile ‘ben burnumdan mutsuzum’ diyerek gelen insanlar var. İleri yaşlara kadar burnun insan üzerinde tesiri vardır. Normal bir burnun, yüze uyumlu bir burnun, sırf daha güzel olsun, dikkat çekici olsun diye ameliyat edilmesini doğru bulmam. Burun hem form hem de fonksiyon olarak işlem gören insan hayatının en önemli organlarından biridir. Yapılacak yanlış bir müdahale burun fonksiyonlarında bozukluğu yol açarsa, nefes ile ilgili sıkıntılar ortaya çıkarsa hayatı olumsuz yönde etkileyebilir. Burun ameliyatların en ideal ameliyat mümkünse anlaşılmayan işlemdir" diye konuştu.

Yaşlı ve bakıma muhtaç komşusu için gözyaşlarına boğuldu Haber

Yaşlı ve bakıma muhtaç komşusu için gözyaşlarına boğuldu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde tek başına yaşayan ve yürüme zorluğu çeken bakıma muhtaç 78 yaşındaki yaşlı kadın için karşı komşusu gözyaşları içinde yardım istedi. Muratpaşa ilçesi Tahılpazarı Mahallesi’nde tek başına yaşayan yürüme engelli ve bir gözünde görme bozukluğu olan 78 yaşındaki Müzeyyen Gin, 2 çocuğunun da vefat etmesiyle bakıma muhtaç hale geldi. İki katlı kerpiç bir evin giriş katında yaşayan Gin’in son dönemlerde sağlık durumu da ağırlaştı. Sürüne sürüne güçlükle evinin kapısının önüne çıkan yaşlı kadın için, komşuları bir bakımevine götürülmesini istedi. Kendisinin de yürüme engeli bulunan karşı komşu Sema Gin, gözyaşları içinde yaşlı kadın için yardım çağrısında bulundu. "Durumu kötü" Gözyaşlarını tutamayan karşı komşu Sema Gin ise, ”Karşı komşusuyum. Gece gündüz devamlı pencerenin önünde geleni gideni yok. Bu kadına bakılması lazım. Hastaneye mi huzurevine mi yatacak? Bacak yok, göz yok. Günahtır, bu kadının bakıma ihtiyacı var. Sabaha kadar böyle. Sürekli görüyorum durumu içler acısı. 2 çocuğu vardı, öldü. Akrabaları var ama burada yoklar. Çok varlıklı bir ailenin çocuğuydu. Bir senedir durumu böyle. Halini gördükçe içim gidiyor” ifadelerine yer verdi. "Böyle olmaz" Mehmet Ali Körük, yaşlı kadının bakanı olmadığını belirterek, “Yaşadığı yer çok kötü. 2 çocuğu vardı, öldü; uzaktan akrabası var, o da bakamıyor artık. Bu kadının artık bir yere yerleştirilmesi lazım, böyle olmaz. Yoksa burada ölüp gidecek” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.