TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yasaklı Madde

İLKHABER-Gazetesi - Yasaklı Madde haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yasaklı Madde haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bulut: Yasaklı madde kullanımı ilkokul seviyesine kadar indi Haber

Bulut: Yasaklı madde kullanımı ilkokul seviyesine kadar indi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye'de hukuktaki sıkıntılar arttıkça suç oranlarının da yükseldiğine dikkat çekti. Adana ise işsizliğin arttığı ve  yasaklı madde kullanımının en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Bulut, "Yoksulluk ve işsizlik seviyesi yüksek olan Adana’da yasaklı madde kullanımı ilkokul seviyesine kadar inmiş durumda. Bu sorun, gelecek açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Hukukta ne kadar sıkıntı artarsa suç oranları da artıyor. Dünya’nın her yerinde bu olay böyledir. Türkiye’de bu artış olayları da kendini göstermeye başladı. Türkiye’de sadece yasaklı madde oranlarında değil kadına şiddette artıyor. İnsanlar birbirine tahammül edemez hale geldi. Sokak ortasında silahı çekip birbirlerini öldürebiliyorlar. Bu olaylar son dönemlerde artmış durumda” diye ifade etti. “Adana üzerinden baktığımızda en önemli sorunumuz yasaklı madde” Burhanettin Bulut Adana’da son zamanlarda artan suç oranlarını hatırlatarak şunları söyledi: “Adana üzerinden baktığımızda bu durum en önemli sorunumuz yasaklı madde. Yoksulluk üzerinde baktığımızda Adana işsizlik seviyesinde en yüksek yerlerden bir tanesi. Yoksullukta da ilk 5’e giren Adana yine yasaklı madde konusunda çok daha önde, ilkokula kadar düşmüş durumda. Herkesin el birliği ile bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Bu konu gelecek konusunda da ciddi sorun teşkil etmekte. Eğer yasaklı madde meselesini biz el atmazsak, bu konu da top yekûn çözüm üretmeye çalışmazsak önemli sorunlar çıkartabilir. Bir toplumun gelişmesi 2 yönde kendini gösterir, eğitime yaptıkları yatırımla ama yasaklı madde kullanımında artış yaşanırsa o ülke bataklığa doğru gidiyor demektir. Adana maalesef o noktada. Bu konuda herkese görev düşüyor. Bizler belediyeler anlamında yerel yönetimlerde özellikle Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin bu konuda daha önce CHP İl yönetimde kadın kolları başkanı iken yaptığı çalışmalar vardı. Bu konuda sıkça dile getirdiğini anlıyorum. Orda ciddi çalışmalar yapılacak. Tek başına çalışmak yeterli olmayacak. İşin ekonomisinden tedbirlerine kadar geniş bir konu.”

Taziye ziyaretine yaklaşık 10 kilogram yasaklı maddeyle giden sanıklara hapis cezası Haber

Taziye ziyaretine yaklaşık 10 kilogram yasaklı maddeyle giden sanıklara hapis cezası

Taziye ziyaretine giderken yanlarında yaklaşık 10 kilo yasaklı madde götüren ve olayla ilgisi bulunduğu ileri sürülen kamu hastanesi çalışanının da aralarında olduğu toplam 6 sanığa, 5 ve 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Diyarbakır'da bazı kişilerin ticaretini yaptıkları yasaklı maddeden Ankara'ya götürecekleri istihbaratı alan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı kararıyla çalışma başlattı. Diyarbakır'dan Ankara'ya yasaklı madde götürürken polisin takibe aldığı zanlılar M.A, M.A, B.A. ve S.G, arkadaşları oldukları ileri sürülen M.Z.A ve kamu hastanesi çalışanı A.A'nın Çankaya'daki evinde kalmaya başladı. Uyuşturucuyu sattıktan sonra kayınvalidesi ölen bir yakınlarına taziye ziyaretine gitmeyi planlayan zanlılar, polis tarafından kaldıkları evde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, biz valiz içerisinde yaklaşık 10 kilogram yasaklı madde ele geçirildi. Valizdeki giysilerin altına gizlenen uyuşturucu paketlerinde parmak izleri tespit edilen ve sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlılar hakkında, iddianame hazırlandı. Sanıklar, yargılandıkları Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Olayla ilgisinin bulunmadığını öne süren A.A. ise sürekli gittiği dernekte tanıştığı kişilerin isteği üzerine misafirlerinin kendi evinde kalmasına müsaade ettiğini belirterek, "Diyarbakır'dan gelen bu kişilerin yasaklı madde getireceklerini bildikleri için misafirlerinin benim evimde kalmalarını istediklerini sanıyorum. Cenazelerinin olduğunu söyleyerek benim evimde kalmaları konusunda ısrar ettiler. Ben de kabul ettim. Bunlarla, evimde kalmalarının dışında hiçbir bağlantım ve telefon görüşmem yok. Bu kişileri ben değil, aslında aynı evde kaldığımız M.Z.A. tanıyordu. Suçsuzum ve beraatımı talep ediyorum" dedi. Yapılan duruşma sonunda sanıklar M.A, M.A, B.A, S.G. ve M.Z.A. 12'şer yıl 6'şar ay, kamu hastanesi çalışanı A.A. ise 5 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanıklara verilen cezalar da Yargıtay'da onandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.