TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yamaç paraşütü

İLKHABER-Gazetesi - yamaç paraşütü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yamaç paraşütü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü Milli Takımı'nın genç sporcusu, uluslararası başarı için çalışıyor Haber

Yamaç Paraşütü Milli Takımı'nın genç sporcusu, uluslararası başarı için çalışıyor

Yamaç paraşütünde ulusal ve bölgesel yarışlardaki başarısıyla 17 yaşında milli takıma seçilen Utku Berk Ersoy, Dünya Kupası ile Dünya Gençler Şampiyonası'nda madalya kazanarak uluslararası organizasyonlarda kürsüye çıkan en genç Türk sporcu olmak istiyor. Mersin'de yaşayan Utku Berk, 6 yıl boyunca uğraştığı yüzmeyi 2020'de bırakma kararı aldı. Antrenör olan babası Ahmet Ersoy'un yönlendirmesiyle yamaç paraşütüne başlayan Utku, kısa sürede hızlı ilerleme kaydederek yarışmalara katılıp, hedef ile mesafe yarışlarında ulusal ve bölgesel şampiyonlarda mücadele etti. Yaş grubunda sporcu olmadığı için büyükler kategorisinde yarışan Utku, organizasyonlardaki başarısı sayesinde Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) tarafından milli takıma davet edildi. Milli paraşütçü Utku, ilk kez katılacağı uluslararası organizasyonlar için antrenmanlarını Yenişehir ilçesindeki Gelincik Tepesi'nde sürdürüyor. Denizli'de 3-11 Ağustos'ta düzenlenecek Yamaç Paraşütü Dünya Kupası ve Slovenya'nın Tolmin kentinde 17-31 Ağustos'ta gerçekleşecek Dünya Yamaç Paraşütü Gençler Şampiyonası'na hazırlanan Utku, organizasyonlarda madalya kazanarak uluslararası arenada kürsüye çıkan en genç Türk sporcu olmanın hayalini kuruyor. "Gençlere örnek olmak istiyorum" Mersin Doğa Extreme Sporları Yamaç Paraşütü Kulübü bünyesindeki milli sporcu Utku Berk Ersoy, AA muhabirine, yüzmeden sonra başladığı yamaç paraşütünde iyi dereceler elde ettiğini söyledi. THSF tarafından nisanda milli takıma davet edildiğini anlatan Utku, "Çok mutluyum. Dört yılda hızlı geliştim. Çok fazla antrenman yaptım. Kendimi yarışmalara iyi hazırladım. Dereceler elde ettim ve milli takıma seçildim. Milli takıma davet edildikten sonra uluslararası organizasyonlara katılmaya hak kazanmış oldum. Milli takıma giren en genç sporcuyum. Türkiye'de benim yaşımda çok az sporcu var. Gençlere örnek olmak istiyorum. İnşallah beni görüp, örnek alarak bu spora gönül verebilirler." diye konuştu. "Bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" Genç sporcu Utku, uluslararası arenada milli formayı taşımanın gururunu yaşayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Önümde Dünya Kupası ve Dünya Şampiyonası var. İnşallah güzel dereceler elde edip, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Mücadele edeceğim yarışmalar çok güzel organizasyonlar. Dünya Kupası beş ayaktan oluşuyor. Biri ülkemizde olacak. Derece elde etmek istiyorum. Eğer bunu başarırsam çok güzel ve gurur verici bir şey olacak. Slovenya'daki Dünya Şampiyonası ise 18 Ağustos'ta yapılacak. Hazırlanıp çok güçlü gelerek kürsüye çıkmak istiyorum."

Gökyüzünden üzerine paraşütçünün geldiğini gören vatandaşın paniği kamerada Haber

Gökyüzünden üzerine paraşütçünün geldiğini gören vatandaşın paniği kamerada

Hatay'da plajda yürüdüğü esnada gökyüzünden üzerine paraşütçünün geldiğini fark eden vatandaşın yaşadığı panik kameraya yansıdı. Yamaç paraşütü yapan Alican Kolsuz yaşananları, “Paraşütle inerken amca üzerime gelir gibi oldu ve ben de ‘Dayı çekil' dedim” diyerek anlattı. Ekstreö sporlara merakı olan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde uçuş gerçekleştiren Adana'da yaşayan 33 yaşındaki Alican Kolsuz, yamaç paraşütü yapmak için Hatay'ın Samandağ ilçesine geldi. Samandağ ilçesinde paraşütle uçmak için doğru zamanı kollayan Kolsuz, gün batımına kısa süre kala yüksek bir noktadan havalandı. Gökyüzünün Akdeniz’i karşısına alarak eşsiz manzaraya karşı uçan Kolsuz, iniş yapmak için plajı tercih etti. Gökyüzünden inmeye çalışan Kolsuz, rüzgarının sert olduğundan inmekte zorlandı. Kolsuz, plajda bulunan çadıra çarpmamak için ani manevra yapınca yürüyüş yapan yaşlı bir vatandaşın üzerine doğru hareketlendi. Gökyüzünde aniden paraşütçüyü gören vatandaşın paniği kameraya yansırken sorunsuz bir şekilde iniş gerçekleşti. "Paraşütle inerken amca üzerime gelir gibi oldu ve ben de ‘Dayı çekil' dedim" Adana'dan Samandağ'a yamaç paraşütü yapmak için gelen Alican Kolsuz, “Akşamüzeri kalkış yaptım. Sıcaklığın değişkenliğinden dolayı yer ve hava rüzgarları değişiklik gösterir. Kalkış yaptıktan sonra hava çok güzeldi. Kalktıktan sonra hava bizi gökyüzüne kadar yükseltiyordu. Çok güzel uçmamızı gerçekleştirdik. İnmeye yakın yer rüzgarı şiddetlenmişti. Yer rüzgarı baya şiddetliydi. Öne doğru manevra yapamadık ama sağa ve sola doğru hareketler yaparak inmeye çalışıyorduk. Videoda iniş alanına yaklaştığımda güçlü bir yer rüzgarı vardı. Rüzgarı karşıma alıp inme planım vardı. Karşımda bir çadır vardı. Çadıra çarpar mıyım çarpmaz mıyım düşüncesi vardı. Çadırı çarpmayacağız. Çadırın ilerisinde bir amca vardı. Amca bana bakıyor, ben de amcaya bakıyorum. Muhtemelen amcaya çarpabilirdim. Amca üzerime gelir gibi oldu. Ben de ‘Dayı çekil' dedim. Amca kenara çekildi. Bir aksilik olmadan indik. Sadece paraşütüm inerken sahilde uzanan insanların üzerine düştü. Keyifli bir uçuştu” ifadelerini kullandı.

Ağrı Dağı'nda Avrupa Yamaç Paraşütü rekoru kırıldı Haber

Ağrı Dağı'nda Avrupa Yamaç Paraşütü rekoru kırıldı

Ağrı Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle, 5 bin 137 metre yüksekliği, değişken hava şartları ve dik yamaçlarıyla Türkiye'nin çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı'nda yapılan zorlu atlayışla yamaç paraşütünde Avrupa rekoru kırıldı. Geçmişte terörle anılan bölge, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonucu terörden arındırılarak doğa sporları için cazip bir merkez haline geldi. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı dağcının zirve tırmanışı yaptığı Ağrı Dağı, bu defa yamaç paraşütü sporcusu Abdullah Yıldız ve ekibine ev sahipliği yaptı. Yıldız ve ekibi, Avrupa yamaç paraşütü rekoru kırmak amacıyla Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Kar, fırtına ve sisin eksik olmadığı zorlu koşullara rağmen zirveye ulaşan Yıldız ve ekibi, zirvede yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. Bulutların arasından yapılan atlayışla Abdullah Yıldız, Avrupa rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Ağrı Dağı'nın doğa sporları için cazip bir merkez haline gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Koç, "Bölgemizde terörden arındırılmış alanlarda yapılan bu tür etkinlikler, hem bölge turizmine hem de sporcularımıza önemli katkılar sağlamaktadır. Ağrı Dağı'nda gerçekleştirilen bu rekor denemesi, bölgenin güvenli ve cazip bir spor merkezi olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi. Vali Koç, bu zorlu atlayışı gerçekleştiren Abdullah Yıldız'ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Avrupa rekoru kırmış olmanın mutluluğunu yaşayan Abdullah Yıldız ise emeği geçen Vali Koç'a ve Serhat Kalkınma Ajansı'na teşekkürlerini iletti. Yıldız, bu rekorun sadece kendisine ait olmadığını, tüm Türkiye'ye ait olduğunu ve Ağrı'nın doğa sporları açısından daha da popüler hale gelmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Adana'da yamaç paraşütü yapan iki pilot gökyüzünde tavla oynadı Haber

Adana'da yamaç paraşütü yapan iki pilot gökyüzünde tavla oynadı

Menekşe Mahallesi'ndeki kalkış alanına giden Mehmet Ağırman ile Furkan Nizamsever, yamaçtan havalanarak paraşütle tandem uçuşu gerçekleştirdi. Yanlarında tavla götüren iki pilot, havalandıktan bir süre sonra gökyüzünde tavla oynadı.Bir süre havada kalan iki pilot, oyunlarının bitmesinin ardından alana iniş yaptı. Mehmet Ağırman ile Furkan Nizamsever, Adana semalarında tavla oynadıkları anları aksiyon kamerasıyla kayıt altına aldı. "Uçuş deneyiminin içinde ayrı bir eğlence oldu" Mehmet Ağırman, 12 yıldır yamaç paraşütü yaptığını söyledi. Yamaç paraşütüne hobi olarak başladığını belirten Ağırman, "Hobimi sonrasında mesleğe çevirdim. Daha sonra farklı şehirlerde çok güzel insanlar ve manzaralarla karşılaştım." dedi. Farklı bir uçuş tecrübesi yaşamak adına neler yapabilecekleri konusunda fikir ürettiklerini dile getiren Ağırman, şöyle konuştu: "Sürekli bu manzaraya karşı uçuş bittikten sonra tavla oynuyorduk. Biz de tavlayı 'Neden gökyüzüne taşımayalım?' dedik. Bu muhteşem bir deneyim oldu. Uçuş deneyiminin içinde ayrı bir eğlence oldu. Bunun gibi farklı şeyleri de yapmayı düşünüyoruz." Furkan Nizamsever de yamaç paraşütünün güzel bir hobi olduğunu ve hayatına çok şey kattığını dile getirdi. Tavlayı farklı şekilde oynamaktan mutluluk duyduklarını anlatan Nizamsever, "Bunu yaparken pilotla karşılıklı uçmak zorundasınız. İlk defa tersten uçtum. Bu deneyim zaten bambaşka. Kanat giderken tersten görmek çok farklı bir duygu, benim için güzel bir deneyimdi. Tavla oynarken normalde de keyif alıyoruz. Havada oynarken bu keyfi ikiye katladık." ifadelerini kullandı.

Paraşütler hayırlı bir amaç için havalandı Haber

Paraşütler hayırlı bir amaç için havalandı

İlkhaber Gazetesi'nin haberine göre; Adana İHH ve Master Havacılık Spor Kulübü, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Rüzgârlı Tepe'de etkinlik düzenledi. Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Rüzgârlı Tepe mevkisinde organize edilen etkinliğe katılan yetim çocuklar, yamaç paraşütü ile uçmanın keyfini yaşadı. Çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikte, ilk defa uçuş deneyimi yaşayan çocuklara Uzman uçuş pilotları eşlik etti. ERASLAN: GELENEKSEL HALE GETİRDİK Adana İHH il Başkanı Mahmut Eraslan, Yetimler için yamaç paraşütü etkinliğini geleneksel hale getirerek her sene bu mutluluğu yaşayacaklarını ve yaşatacaklarını söyledi. Etkinliklerini Ramazan’ın 15’inci gününde gerçekleştirdiklerini dile getiren Eraslan, “Bugün Ramazan'ın on beş'i. ‘15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’ münasebetiyle geleneksel hale getirdiğimiz yamaç paraşütü ve kutsal emanetlerimizi mutluluğa uçuruyoruz, Master Havacılıkla Serdar hocamın ve ekibinin güzel bir katkısı oldu. Geleneksel hale getirdik artık,  amacımız burada çocukların farklı spor dallarına hem ilgilerini arttırmak hem de onların mutluluğunu paylaşmaktır” dedi. MUTLULUĞU PAYLAŞMIŞ OLDUK Etkinliğin ardından iftar yemeklerinin olacağını anlatan Eraslan, “Kutsal emanetlerimizi bugün mutluluğa uçuruyoruz. Ramazan'ın 15'inci günü dünya genelinde Dünya Yetimler Günü olarak kabul edildi. Bu etkinlikler devam edecek, akşamında yine iftar programımız olacak, kutsal emanetlerimizle birlikte iftarımızı açacağız. Onlar uçarken, onların mutluluğunu bugün bu vesileyle paylaşmış olduk." şeklinde konuştu. GÜLŞEN: BUGÜN PARAŞÜTLERİMİZİ HAYIRLI BİR İŞ İÇİN HAVALANDIRDIK Master Havacılık Uçuş Eğitmeni Serdar Gülşen ise spora başlama amacının çocukların yüzlerindeki sevincini görmek olduğunu anlattı. Paraşütlerini hayırlı bir iş için havalandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Gülşen, “Bu güzel kutsal emanetlerimizin ruhlarına dokunabilmek, onlarla hoş anılar paylaşabilmek adına başlamıştım bu spora. Bu hayalimi gerçekleştirebildiğim için mutluyum, onlarda mutlular. Bugün paraşütlerimizi hayırlı bir iş için havalandırdık, oldukça mutluyuz. Çözüm ortağımız İHH'ya da bu anlamda bize destek olduğu için teşekkür ediyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik, hayırlısıyla burada çocuklarımıza birlikte buluşup bu etkinliklere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dumanlı Yaylası, yamaç paraşütçülerinin rotasına girdi Haber

Dumanlı Yaylası, yamaç paraşütçülerinin rotasına girdi

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki Dumanlı Yaylası, uygun rüzgar koşulları ve sunduğu manzarayla yamaç paraşütçüleri tarafından tercih ediliyor.Fotoğraf ve doğaseverlerin özellikle sonbaharda ziyaret ettiği 1800 metre rakımlı yaylanın 1100 rakımlı bölgesinde yamaç paraşütü sporu için havalanma bölgesi hazırlandı.Buraya kentten ve diğer illerden gelen yamaç paraşütçüler, Aslantaş Barajı manzarası eşliğinde uçuş yapıyor. Sporcular, bu manzaranın ardından ilçe merkezi üzerinde uçarak kentte belirlenen alana iniş gerçekleştiriyor.Dumanlı Yaylası, Adana ve Mersin'in de çok sayıda noktasında yamaç paraşütü yapılabilmesinin ardından bölgede bu sporu yapanlarca tercih ediliyor.Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Fevzi Turan Alçı, AA muhabirine, Dumanlı Yaylası'nın yamaç paraşütü için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.Bölgenin uçuş için uygun koşullar sağladığını ifade eden Alçı, "Şu an uçuş alanımızın bakıma ihtiyacı var. İniş alanımızda sıkıntı yok ama kalkış alanımızın bakım görmesi gerek. Eğer bu bakım yapılırsa yamaç paraşütçüler bölgeye daha fazla ilgi gösterirler." dedi.Alçı, bölgenin sadece rüzgar açısından değil görsel olarak da sporcuların ilgisini çektiğini anlatarak, "Burası birçok yerdeki kalkış alanını kıskandıracak bir yer olabilir. Şu an özellikle bölgemizdeki sporcuların ilgisi oldukça fazla. Buraya ufacık bir bakım yapılırsa tüm Türkiye'den buraya uçuş için gelineceğine inanıyorum." diye konuştu.- Yamaç paraşütçüler Duman Yaylası'nı beğendiGaziantep'ten uçuş için gelen yamaç paraşütçü Gökhan Demir, alanı çok beğendiğini ve burada uçuş yapmaktan büyük zevk aldığını belirterek, "1 yıldır Gaziantep'te uçuyorum. Burası bana daha güzel geldi, potansiyeli daha yüksek. Uçuştan zevk aldım ve tekrar gelmeyi düşünüyorum." ifadesini kullandı.Yamaç paraşütçü Cihan Akpınar da bölgeye ikinci kez geldiğini aktararak, "Bölgenin potansiyeli çok iyi. Uçtuğumuz tepe şehre hakim, manzarası güzel. Birçok ile ve ilçeye yakın bir bölgede, yani güzel bir tanıtımla daha çok katılım sağlanabilir. Uçuş olarak da güzel. Tepe eğer güzel işlenirse biraz emek sarf edilirse katılımın daha fazla olacağını inanıyorum." şeklinde konuştu.Osmaniyeli sporcu Mustafa Kurt da bölgede yıl içinde hava durumunun müsait olduğu tüm zamanlar uçuş yapılabildiğini anlatarak, şunları kaydetti:"Bölgenin diğer yamaç paraşütü uçuş alanlarından farkı öncelikle eşsiz manzarası. Buranın avantajlarından bir tanesi şehir üzerinde uçulması. Diğer bölgelerdeki uçuş alanlarımız şehirden uzakta, insanların görmediği yerlerde. Pilotlarımız, buradan kalkış yaptığında insanların ve şehrin üzerinde uçabiliyor. İnsanlar balkondan çıkıp izleyebilecek, o derecede güzel bir alan. Şehir üzerinde uçmak, pilotlara ayrı bir zevk veriyor. Rakım yüksek olduğundan, mesafe yarışları için de müsait bir bölge."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.