TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#WhatsApp

İLKHABER-Gazetesi - WhatsApp haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, WhatsApp haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişmeler: DNA testi sonuçlandı, WhatsApp kayıtları tartışma yarattı Haber

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişmeler: DNA testi sonuçlandı, WhatsApp kayıtları tartışma yarattı

Gazeteci Emrullah Erdinç Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaştı. DNA testi sonuçlandı, WhatsApp mesajları tartışma yarattı ... İşte ayrıntılar... NARİN'İN DNA TESTİ SONUCU Narin Güran soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Narin’in biyolojik ailesinin tespit edilmesi için anne ve babasına yapılan DNA testi sonuçlandı. Test sonuçlarına göre, Narin'in biyolojik ailesinin bilinen ailesi olduğu ve amca Salim Güran'ın çocuğu olmadığı kesinleşti. Ancak, ailenin sorgusu henüz başlamadı. Sorgu sırasında, daha önce düşme sonucu öldüğü iddia edilen abla da gündeme gelecek. Cinayet günü, amca ve diğer aile üyelerinin tüm görüşmelerinin WhatsApp üzerinden yapıldığı tespit edildi. Jandarma Genel Komutanlığı, amcanın telefonundan silinen WhatsApp mesajlarını geri getirmek için başvuruda bulunmuştu, ancak WhatsApp mesajları göndermeyi reddetti. Soruşturma sürecinde şu ana kadar 267 kişinin ifadesi alındı. Bunların 26'sı dosyada şüpheli olarak yer alırken, geri kalanlar tanık olarak ifade verdi. Ayrıca, çevredeki 14 bin araç ve 130 güvenlik kamerası incelendi. Öte yandan, yanlış haber yapanlar hakkında da soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın seyrine göre daha fazla gelişmenin yaşanabileceği belirtiliyor.

Meta, İranlı grupların ABD seçimleriyle ilgili WhatsApp hesaplarını hedef aldığını açıkladı Haber

Meta, İranlı grupların ABD seçimleriyle ilgili WhatsApp hesaplarını hedef aldığını açıkladı

Meta, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ve başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın ekibiyle ilişkili bazı kişilerin WhatsApp hesaplarının "İranlı gruplar" tarafından hedef alındığını duyurdu. İranlı gruplardan Whatsapp saldırıları Meta'dan, dijital haberleşme uygulaması WhatsApp'taki "kötü niyetli hesaplara" ilişkin yapılan açıklamada, "İran kaynaklı" grupların, Orta Doğu, ABD ve İngiltere'dekilerin yanı sıra Trump ekibi ve Biden yönetimiyle ilişkili bazı kişilerin de WhatsApp hesaplarını hedef almaya çalıştıkları belirtildi. Hedeflenen hesapların ele geçirildiğine dair kanıtın bulunmadığı bildirilen açıklamada, çeşitli teknoloji şirketleri adına destek personeli taklidi yapan grubun hesaplarının kapatıldığı kaydedildi. Trump kampanyasına e-posta saldırısı Trump'ın seçim kampanyası ekibince 11 Ağustos'ta yapılan açıklamada, e-posta adreslerinin saldırıya uğradığı ve hassas içerikleri olan kampanya içi belgelere ilişkin saldırıdan İran'ın sorumlu tutulduğu öne sürülmüştü. ABD istihbaratı ve İran'ın saldırıları Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı ile 20 Ağustos'ta yayımladığı ortak açıklamada, "ABD istihbaratı, İranlıların sosyal mühendislik aracılığıyla seçim kampanyalarına doğrudan erişimi olan kişilere ulaşmaya çalıştığından emin. Bu tarz faaliyetlerin amacı ABD'deki seçim sürecini etkilemektir." ifadelerine yer verilmişti. Açıklamada, İran'ın seçim sonucunu etkilemeye çalıştığı savunulurken bu tarz faaliyetlerin ilk kez yapılmadığı ve FBI'ın buna yönelik soruşturmasını uzun zamandır sürdürdüğü bildirilmişti.

WhatsApp uygulamasına yeni gelen özellik şaşırtıyor!!! Haber

WhatsApp uygulamasına yeni gelen özellik şaşırtıyor!!!

WhatsApp yeni sürümü ile birçok kullanıcısını şaşırtmayı başardı bile. Herkesin merak ettiği o yeni güncelleme ve özellik ne oldu? Haberimiz de işte tüm bu ayrıntılara yer verdik. İşte tüm detaylar ve dikkatinizi çekecek olan özellikler sizlerle… WhatsApp durum güncellemelerine bir yenisini ekliyor… WhatsApp uygulaması, Android kullanıcıları için yayınlanmış 2.24.4.23 beta sürümü ile Durum sekmesi bölümünde büyük bir dönüşüm gerçekleştirecek. Uygulamanın kullanıcıları artık durum güncellemelerini daha etkili ve kolay bir şekilde takip edebilecekler. Google Play Store bölümünden erişilebilen bu güncelleme sayesinde, durum güncellemelerini görüntüleme şekli ara yüzünü tamamen baştan tasarlayarak kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedeflemektedir. Yenilenen bu tasarım, bir önceki yatay düzenlemeden ve profil fotoğrafı tanımlamasından sonra farklı bir yaklaşım sunmaya devam ediyor. Uygulama kullanıcıları artık durum güncellemelerini ve küçük resim ön izlemeleri ile bunu hızlıca ön izleme yapabilecekler. Kullanıcıların ilgi odağı haline geldi…. WhatsApp'ın uygulamasının güncellenen arayüzü sayesinde, kullanıcıların geri dönüşlerine bakılarak titizlikle geliştirildi. Önceki düzenlemelerde yaşanan verimsizlikler sebebi ile kullanıcı dostu olmayan deneyimler, yenilenmiş olan ara yüzde büyük ön izlemeler ile basitleştirilerek sorunlar giderildi. Bu güncelleme sayesinde, WhatsApp uygulamasında yaşanan deneyimini daha kullanıcı dostu ve kolay erişilebilir hale getirerek, birçok kullanıcıların içeriklere daha hızlı ve etkili bir şekilde erişm yapmaları sağlanacaktır. WhatsApp uygulaması, ayrıca başka cihazlar arasında sohbet kilitlemelerini de senkronize etme gibi ek olarak güvenlik özellikleri dahilin de çalışmalar yapıyor. Ayrıca, sadece Android'in Hızlı Paylaşım işlevine benzeyecek bir dosya paylaşımı gibi işlevselliği de test edilmektedir. Şirketin amacı ayrıca, AB düzenlemelerine içerisinde uyum sağlamak amacı ile platformlar arasında mesajlaşmayı etkinleştirmeyi gibi yeni planladığı da bildiriliyor. Bu güncelleme sonrası özellikler sayesinde, WhatsApp uygulamasının kullanıcılarına daha güvenli ve kullanım kolaylığını daha fazla artırmak için yaptığı çabalara da birer örnek teşkil etmiş olduğu görülüyor.

Whatsapp'ta devrim niteliğinde özellikler: Dört yeni biçimlendirme seçeneği geldi Haber

Whatsapp'ta devrim niteliğinde özellikler: Dört yeni biçimlendirme seçeneği geldi

WhatsApp, yenilikleriyle kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Son duyuruya göre, platform artık dört yeni biçimlendirme seçeneği sunuyor. Peki, bu seçenekler neler ve nasıl kullanılıyor? İşte tüm detaylar... WHATSAPP'TA YENİLİK RÜZGARI ESİYOR WhatsApp, kullanıcıların iletişim deneyimini daha da zenginleştirmek için dört yeni metin biçimlendirme seçeneğini platforma ekledi. Artık kullanıcılar, mesajlarını daha özelleştirilmiş ve vurgulu bir şekilde iletebilecekler. Bugünden itibaren WhatsApp kullanıcıları, metinlerine madde işaretleri, numaralı listeler, blok alıntılar ve satır içi kodlar ekleyerek iletişimlerini daha anlaşılır hale getirebilecekler. Bu yeni özellikler, Android, iOS, Web ve Mac kullanıcıları için kullanıma sunulmuş durumda. Madde işaretli listeler oluşturmak artık çok kolay. Kullanıcılar, metinlerinin başına bir "-" sembolü ve ardından bir boşluk ekleyerek bilgileri alışveriş listeleri gibi sıralayabilecekler. Numaralı listeler için ise rakamın ardından nokta ve boşluk eklemek yeterli olacak. Örneğin, "1. " şeklinde. Ayrıca, kullanıcılar alıntı metnini vurgulamak ve daha uzun mesajlarda öne çıkarmak için blok alıntıları kullanabilecekler. Bunun için yapmaları gereken, vurgulamak istedikleri metnin önüne ">" sembolünü eklemek ve ardından bir boşluk bırakmak. Son olarak, satır içi kod özelliği, bilgi paylaşımını daha etkili hale getirecek. Bu özelliği kullanmak için metni "" simgesinin içine almak yeterli olacak. Örneğin, "bunun gibi`" şeklinde. WhatsApp'ın bu yeni özellikleri, kullanıcıların iletişimlerini daha vurgulu, düzenli ve anlaşılır hale getirme imkanı sunarken, platformun kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi amaçladığı gözlemleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.