TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Vantilatör

İLKHABER-Gazetesi - Vantilatör haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vantilatör haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da aşırı sıcaklar nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere vantilatör dağıtıldı Haber

Adana'da aşırı sıcaklar nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere vantilatör dağıtıldı

Adana'da aşırı sıcaklar nedeniyle ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye vantilatör dağıtıldı. Sıcak nedeniyle hasta çocuklarıyla dışarıda oturan ve vantilatörü alınca sevinen kadının duygulanması yürekleri dağladı. Son yıllarda artan sıcaklardan dolayı Adana'nın birçok ilçesinde maddi durumu iyi olmayan yüzlerce aile zorluk çekiyor. Kentte faaliyet gösteren Ogün Abi Derneği ise yüzlerce aileye vantilatör dağıtımı gerçekleştirdi. Ailelere bu dağıtım ile biraz daha rahat ortam sağlandı. Sıcaktan bunaldığı için hasta çocuklarıyla dışarıda oturan ve vantilatörü alınca sevinen kadının duygulanması yürekleri dağladı. “Vantilatör bizi rahatlatacak” Vantilatör alıp sevinen 3 çocuk annesi Ayşe Demirdirek, “3 çocuğum var ve sıcaklar nedeniyle hep dışarıda oturuyoruz. 1 çocuğumun fıtığı var ve kalbi delik. Bu vantilatör en azından bizi biraz daha rahatlatacak” dedi. “Yüzlerce aileye dağıttık” Ogün Abi Derneği Başkanı Ogün Sever Okur, “Özellikle bu çinko evlerde klima takılsa dahi bir etkisi olmuyor. O nedenle vantilatör en iyisi. Çocuklar genelde sıcaktan dolayı isilik oluyor. Adana sıcağına karşı en azından bir nebze de olsa bu vantilatörler iyi geliyor. Şimdiye kadar yüzlerce aileye dağıttık ve yaz bitene kadar dağıtmaya devam ediyoruz. Yazın vantilatör, kışın da soba dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Vantilatör satışları arttı Haber

Vantilatör satışları arttı

Kavurucu sıcaklar, Adana'da vantilatör satışlarını arttırdı. Vatandaşlar fiyattan şikayetçi olsa da vantilatör almayı ihmal etmedi. İlkhaber Gazetesi'nden Abdurrahim SAĞ'ın haberine göre; Adana’da bunaltıcı sıcaklar tüm canlıları olumsuz etkiliyor. Kentte vatandaşlar, klimalar ve vantilatörlerle serinlemeye çalışıyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar klima yerine vantilatör alarak serinlemeye çalışıyor. Hava sıcaklığı arttıkça vantilatöre olan talep de arttı. Bin ila 6 bin tl arasında fiyatlar değişiyor Kentte elektronik eşya satan mağazaların vantilatör reyonlarını dolduran vatandaşlar, özelliğine göre fiyatları bin TL ve 6 bin TL arasında değişen vantilatörlere rağbet gösterdi. Esnaflarla sıkı pazarlığa oturan vatandaşlar, pazarlık sonucu belirlenen rakamda vantilatörlerini alıp evlerinin yolunu tutuyor. Vantilatöre yönelim var Vantilatör satan esnaflardan Fatih Cankaya, serinlemek için alternatif bir çözüm arayan vatandaşların vantilatöre yöneldiğini anlattı. Satışların arttığına dikkat çeken Cankaya, “Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte vantilatör satışlarımızda büyük bir artış oldu. Özellikle klimasız evlerde yaşayan vatandaşlar vantilatörlere yoğun ilgi gösteriyor. Vantilatör reyonlarımız büyük ilgi görüyor” dedi. Fiyatlar yüksek Vantilatör satın almak isteyen vatandaşlar ise, fiyatların yüksekliğinden şikâyet etti. Bir vatandaş, “Klima alamadığım için vantilatör satın almak zorunda kaldım. Fakat vantilatör fiyatları da oldukça yüksek. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Bütçemize uygun küçük de olsa bir vantilatör alarak serinlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Tamircilerde yoğunluk Bu arada, vantilatör tamircilerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandı. Bazı markalı ürünlerin onarımını yapan yetkili servislerde çok sayıda bozuk vantilatör birikti. 2. el vantilatörler Öte yandan sıfır vantilatörlerin fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar internet üzerinden satılan 2. El vantilatörlere yöneldi. İkinci el vantilatör ile sıfır vantilatör arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkının olduğu görüldü. İkinci el arayan vatandaşlar ürünün sağlam ve uygun fiyatlı olmasına dikkat ediyor.

Kavurucu sıcaklar, Adana'da vantilatör satışlarını patlattı Haber

Kavurucu sıcaklar, Adana'da vantilatör satışlarını patlattı

Adana'da son günlerde hava sıcaklıklarının aniden yükselmesi, evlerine klima taktıramayan vatandaşların vantilatörlere olan talebini artırdı. Vatandaşlar, kavurucu sıcaklarda az da olsa serinlemek için elektronik eşya satan mağazalarda bütçelerine uygun vantilatör alma yoğunluğu oluşturdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da 43 dereceleri bulan hava sıcaklıkları, klimasız evlerde yaşayan vatandaşların yaşamını olumsuz etkiledi. Bu hafta sonu da 40 dereceye ulaşacak hava sıcaklıklarında azda olsa rahat nefes almak isteyen vatandaşlar, klimasız olan evlerine götürmek üzere gittikleri mağazalarda, bütçelerine göre vantilatör aramaya başladı. Elektronik eşya satan mağazalarda vantilatör reyonu önlerini dolduran vatandaşların, özelliğine göre fiyatları 1500 ve 6 bin TL arasında değişen vantilatörlerden birine sahip olabilmek için sıkı pazarlık yaptıkları gözlemlendi. Vantilatör fiyatlarının da son zamanlarda artması vatandaşların bütçelerini zorlarken, mağaza sahipleri, buna rağmen serinlemek için alternatif bir çözüm arayan vatandaşların vantilatöre yöneldiğini söyledi. Adana Esnafı, "Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte vantilatör satışlarımızda büyük bir artış oldu. Özellikle klimasız evlerde yaşayan vatandaşlar vantilatörlere yoğun ilgi gösteriyor. Vantilatör reyonlarımız büyük ilgi görüyor." dedi. Vantilatör satın almak isteyen vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden şikâyet etti. Bir vatandaş, "Klima alamadığım için vantilatör satın almak zorunda kaldım. Fakat vantilatör fiyatları da oldukça yüksek." Diyerek, dert yandı. Bu arada, vantilatör tamircilerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandı. Bazı markalı ürünlerin onarımını yapan yetkili servislerde çok sayıda bozuk vantilatör birikti.

İşyerinden vantilatör çalınan esnaf: “Bunların hepsi sıcaktan, normal sıcaklıklar yaşamıyoruz” Haber

İşyerinden vantilatör çalınan esnaf: “Bunların hepsi sıcaktan, normal sıcaklıklar yaşamıyoruz”

Arnavutköy’de bir ambalaj dükkanının önünde sergilenen vantilatörü gözüne kestiren hırsız sokakta birkaç tur attıktan sonra cihazı çaldı. Ürünün eksik olduğunu fark ettikten sonra güvenlik kameralarını izleyen işyeri sahibi hırsızlık karşısında şok olurken duruma, “Bunların hepsi sıcaktan, normal sıcaklıklar yaşamıyoruz” diyerek tepki gösterdi. İstanbul’da etkili olan hava sıcaklığı nedeniyle zaman zaman termometreler 40 dereceyi gösteriyor. Bazı vatandaşlar serinlemek için klima bazı vatandaşlar ise vantilatör alıyor. Arnavutköy’de ise sıcaktan bunalan bir hırsız ambalaj dükkanının önünde sergilenen vantilatörü gözüne kestirerek, sokakta bir kaç kez tur attı. Etrafı kolaçan eden hırsız vantilatörü çalarak kaçt. Dükkan kapatırken ürününün eksik olduğunu fark eden işyeri sahibi Vedat Özen, güvenlik kamerasını incelediğinde hırsızlığın gerçekleştiğini fark etti. Artan hava sıcaklıkları nedeniyle hem satış konusunda kolaylık sağlayan hem de serinlemek isteyen hırsızlar vantilatörlere yöneldi. Öte yandan esnafın hırsızdan şikayetçi olmadığı öğrenildi. “Bunlar hep sıcaktan, normal sıcaklıklar yaşamıyoruz” Duruma tepki gösteren işletmeci Vedat Özen, “Biz burada ambalaj işi yapıyoruz akşam saatlerinde birisi gelmiş vantilatör çalmış götürmüş. Ben ilk defa karşılaştım havalar sıcak sıcaktandır diye umuyorum. Biz kim olduğunu bulduk şikayetçi olmayın dediler olmadık gelip özür dileyecekmiş. Bilmiyorum ama sıcaktandır bunların hepsi sıcaktan normal sıcaklık yaşamıyoruz. Bu aralarda iyi gidiyor ondan çalmış olabilir” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.