TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#uzman çavuş

İLKHABER-Gazetesi - uzman çavuş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, uzman çavuş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Eşini öldüren uzman çavuş Gökhan Çelik: ''Panik halindeydim'' Haber

Eşini öldüren uzman çavuş Gökhan Çelik: ''Panik halindeydim''

Olay, dün saat 12.30 sıralarında Seyhan ilçesi Güneykuşak Bulvarı’nda meydana geldi. Murat Akdöker yönetimindeki 70 AAF 487 plakalı otomobilde bulunan 1 çocuk annesi öğretmen Hatice Çelik ile daha önce hakkında şikayetçi olup uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi uzman çavuş Gökhan Çelik arasında tartışma çıktı. Aralarında kıskançlık nedeniyle geçimsizlik olduğu belirtilen çiftten Gökhan Çelik, beylik tabancasını çekince Hatice Çelik otomobilden inip, kaçmaya çalıştı. Ancak Gökhan Çelik, kendisi gibi Mardin'de görev yapan eşini arkasından ateş edip öldürdü, ardından da bacanağı Murat Akdöker’i vurdu. Seken kurşunlar yoldan geçen İsmail Hakkı Ağca (71) ve Can Alagöz’e (57) isabet etti. (Hatice Çelik) Polislerden kaçtı Olaya müdahale eden polis ekipleri, cinayet şüphelisine teslim olması konusunda ihtarda bulundu. Ancak Çelik teslim olmayı reddedince bacağından vuruldu. Gökhan Çelik, yaralı halde ara sokaklara girip izini kaybettirdi. Olayla ağır yaralanan Akdöker’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilirken seken kurşunlarla yaralanan 2 kişinin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yakalandı Eşini öldürüp bacanağını ağır yaralayan uzman çavuş, saklandığı evin damında yakalandı Olay yerinden kaçan Gökhan Çelik’in, Yeşilyuva Mahallesi’ndeki boş bir evin damında saklandığı tespit edildi. Eve operasyon düzenleyen polis, hafif yaralı Çelik’i yakalayarak gözaltına aldı. Uzman çavuş Gökhan Çelik: ‘Panik halindeydim’ Emniyete götürülen Gökhan Çelik’in ifadesinde, “Anlaşamıyorduk, çocuğumu göremedim. O konuları konuşmak ve çocuğumu görmek için Adana’ya geldim. Araç içerisinde panik halindeydim. Tartışma büyüdü” dediği öğrenildi. Uzman çavuş Gökhan Çelik, ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Toprağa verildi Öte yandan, öğretmen Hatice Çelik’in cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Çelik’in cenazesi Adana’da toprağa verildi.

Tim arkadaşlarının enkazdan oğluyla çıkardığı uzman çavuş yaşadıklarını anlattı Haber

Tim arkadaşlarının enkazdan oğluyla çıkardığı uzman çavuş yaşadıklarını anlattı

OSMANİYE (AA) - OZAN EFEOĞLU/BEHÇET ALKAN - Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman'daki evinin enkazından tim arkadaşları ve arama kurtarma ekiplerince 4 yaşındaki oğluyla yaralı olarak çıkartılan Uzman Çavuş Mustafa Keleş, yaşadıklarını anlattı.Adıyaman Jandarma Özel Harekat Taburu'nda görevli Uzman Çavuş Mustafa Keleş, tedavi gördüğü Osmaniye Devlet Hastanesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'ye göreve gitmeden önceki akşam, ailesi ve yakınlarıyla Adıyaman'daki evlerinde bir araya geldiklerini söyledi.Eşi, iki oğlu, annesi, kız kardeşi ve yeğeniyle bir süre oturup sohbet ettikten sonra uyuduklarını belirten Keleş, ilerleyen saatlerde şiddetli bir sarsıntıyla uyandıklarını anlattı.O anda 4 yaşındaki oğlu Abdullah Faruk'a sarılarak yaşam üçgeni oluşturduğunu ifade eden Keleş, deprem sırasında kendinden çok ailesini düşündüğünü dile getirdi.Çaresizlik içerisinde sarsıntının geçmesini beklediğini anlatan Keleş, şöyle devam etti:"Sabahı Suriye'ye görev için yola çıkacağımız gece, annem ve kız kardeşim bizde ikamet ediyorlardı. Uykudan uyandık ayağa kalktığımızda sarsıntıdan yere düştük. Hiç harekete edemedik. Kız kardeşim yanıma konuştu. 'Abi ne yapacağız' dedi. 'Allah sığınacağız, Allah diyeceğiz' dedim. 'Bebeğini al koltuğun altına doğru çök' dedim. Biz de çöktük."Keleş, sarsıntıyla bulundukları binanın yıkıldığını, kiriş ve kolonların arasında sıkıştığını söyledi.Enkaz altında kaldığını belirten Keleş, "Kimseden ses çıkmıyordu. O an mahşer anı gibiydi. Duyduğum sadece dışarıdan gelen itfaiye sesleriydi. Oğlum Abdullah'ın sesini duydum, eşim, diğer oğlum ve bacım da yanımdaydı. Onların sesini duyamadım. Sadece kafamı oynatabiliyordum, dışarıya sesimi duyurmaya çalıştım." diye konuştu.- "Tim arkadaşlarımdan Allah razı olsun"Keleş, tim arkadaşları ve arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla oğlu Abdullah Faruk ile enkazdan çıkarıldığını belirtti.Silah arkadaşlarına teşekkür eden Keleş, şunları kaydetti:"Tim arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Evimin önüne geldiler. 'Mustafa' diye bağırdılar. Sesimi onlara duyurdum 'buradayım' dedim. Sesimi duyunca 'burada ses var' diye haber verdiler. Enkaz altındayken itfaiye ve UMKE geldi. Allah devletimize zeval vermesin. Enkaz altında kaldığımda, üzerimde kolon olduğu için kurtarma çalışması uzun sürdü. Her yerde aynı olaylar yaşandığı için herkes elinden gelen imkanı sundu. Allah, devletimizden ve milletimizden razı olsun."Keleş, depremde eşi Ebru (24) ile oğlu Muhammet Ali'nin (6) hayatını kaybettiğini, enkaz altındaki annesi, kız kardeşi ve yeğenine ise henüz ulaşılamadığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.