TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Üye

İLKHABER-Gazetesi - Üye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Üye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

BRICS nedir? BRICS ülkeleri hangileridir? Haber

BRICS nedir? BRICS ülkeleri hangileridir?

Türkiye, küresel güç mücadelesinde önemli bir adım daha attı. Gelişen ekonomilerden oluşan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) grubuna üye olma yönündeki başvurusu, uluslararası gündemin merkezine oturdu. Bloomberg’ün özel haberine göre, Türkiye’nin bu adımı, özellikle Batı ile yaşanan anlaşmazlıkların ardından BRICS’e olan ilgisini artırdı. Türkiye’nin BRICS’e üyeliği, 22-24 Ekim tarihlerinde Rusya’nın Kazan kentinde yapılacak zirvede ele alınacak. Bu adımın Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde yaratabileceği etkiler ve BRICS’in genişleme sürecinin sonuçları merakla bekleniyor. İşte BRICS hakkında merak edilenler... BRICS Nedir? BRICS ülkeleri hangileridir? 2006 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından kurulan BRICS, dünya ekonomisinde artan etkilerini ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. 2010 yılında Güney Afrika’nın katılımıyla genişleyen grup, ekonomik kalkınma, siyasi işbirliği ve uluslararası arenada ortak çıkarların savunulmasını hedefliyor. Türkiye’nin BRICS’e Katılımı Kaynaklara göre, Türkiye’nin BRICS’e katılma başvurusu birkaç ay önce yapıldı. Türkiye’nin BRICS’e katılımı, özellikle Batı’daki örgütlerle ilişkilerin yanı sıra, diğer uluslararası anlaşmazlıkların bir sonucu olarak görülüyor. Türkiye’nin başvurusu, BRICS’in genişleme kararının ele alınacağı 22-24 Ekim tarihlerindeki Rusya’nın Kazan kentindeki zirvede gündeme gelecek. BRICS’in Önemi ve Genişleme BRICS, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 45’ini ve dünya gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) büyük bir kısmını temsil ediyor. Ekonomilerin toplam büyüklüğü ise 28,5 trilyon dolar ile dünya ekonomisinin yüzde 28’ini oluşturuyor. 2014 yılında kurulan Yeni Kalkınma Bankası (NDB) ile gelişmekte olan ülkelerdeki altyapı ve sürdürülebilir kalkınma projeleri finanse ediliyor. Grubun genişleme kararının ardından Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de 1 Ocak’ta BRICS’e katıldı. Türkiye’nin de bu genişleme sürecinde yer alıp almayacağı, BRICS’in gelecekteki adını da etkileyebilir. BRICS ve G20 Karşılaştırması BRICS ve G20, her ikisi de ekonomi odaklı yapılar olarak sıklıkla karşılaştırılıyor. G20, 1999 yılında ekonomik işbirliği ve uluslararası finansal istikrarı teşvik etmek amacıyla kuruldu. BRICS’in kurucuları aynı zamanda G20 üyesidir. Türkiye’nin BRICS’e katılması, Batı’daki örgütlere kıyasla daha esnek bir yapı arayışının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin BRICS Üyeliği: Olası Etkiler Türkiye’nin BRICS’e katılımı, Batı ile gerilimleri daha da artırabilir. Uzmanlar, Türkiye’nin BRICS’e göz kırpmasının, Batı’daki örgütlerden ziyade BRICS’in daha esnek yapısına olan ilgisinden kaynaklandığını belirtiyor. Türkiye’nin BRICS üyeliği, hem bölgesel hem de küresel işbirlikleri açısından yeni dinamikler yaratabilir.

Yeniden Refah lideri Erbakan: “Seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz” Haber

Yeniden Refah lideri Erbakan: “Seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Erbakan ve Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, Ankara’nın Pursaklar ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Erbakan ve Kılıç, cuma namazını Pursaklar Hicret Camii’nde kıldı. Namazın ardından sevgi seliyle karşılaşan ikili, vatandaşlarla sohbet etti. Erbakan, seçim otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara hitap etti. Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin sandıkları patlatacağını söyleyen Erbakan, “Neye dayanarak söylüyorum? Meydanlar, sokaklara, caddelere, Türkiye'nin her köşesinden gelen müjdeli haberlere dayanarak söylüyorum. Bizimle hiç ilgisi olmayan profesyonel anket firmalarının yapmış olduğu anket sonuçlarına dayanarak söylüyorum. Yeniden Refah Partimizin resmi üye sayısına dayanarak söylüyorum” ifadesini kullandı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nin Milli Görüş için bayram olacağını belirten Erbakan, “Bugün de Milli Görüş ruhunun temsilcisi Yeniden Refah Partimiz aynı amaç doğrultusunda, aynı ruhla aynı istikamette Ankara'mızda ve Türkiye'de Milli Görüş belediyeciliğiyle milletimizi buluşturmak için ahlaklı belediyecilik ve milletimizi buluşturmak için yoluna devam ediyor ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olarak başa güreşiyor” diye konuştu. “Seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz” Partisinin üye sayısının 465 bine dayandığına dikkati çeken Erbakan, şunları kaydetti: “6 ayda 265 binden 465 bine medya, sermaye ve iktidar gücü olmadan, hazine yardımı olmadan, rüzgarlar arkamızdan estirilmesine rağmen 6 ayda yüzde 80 büyüdü Yeniden Refah Partisi. Bu başka bir siyasi partiye nasip olacak bir büyüme değil. Şimdi günlük 2 bin 500 üye artışı oluyor. Hızına biz bile yetişemiyoruz. Ayda 75 bin yapar. Bir senede neredeyse 1 milyon yapar. Seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz ve bu tempoyla seçimlerden sonra birkaç ayın içerisinde 1 milyon hedefine de ulaşacağız Allah'ın izniyle.” Erbakan, konuşmasının ardından esnafla buluştu. Pursaklar’da seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan Erbakan, vatandaşlarla hasbihal etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.