TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Üst Geçit

İLKHABER-Gazetesi - Üst Geçit haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Üst Geçit haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yüreğir'deki üst geçitte 'Seksek' nostaljisi Haber

Yüreğir'deki üst geçitte 'Seksek' nostaljisi

Adana'da bir üst geçide çizilen 'seksek çizgisi' çocukları mutlu ederken, bu çizgi yaşlıları da çocukluğuna götürdü. Nostaljik seksek çizgisi çocukları ve yaşlıları mutlu etti Merkez Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda bir üst geçide eskiden sokakların vazgeçilmezi olan seksek oyunu çizildi. Bunu gören öğrenciler okul gidişlerinde ve dönüşlerinde üst geçitte seksek oynamaya başladı. Her şeyin internet ve teknoloji aracılığıyla yapıldığı günümüzde, bu geleneksel oyun çocuklar arasında tekrar hayat buldu. Bu basit ve nostaljik oyun, çocukları bir an için ekrandan uzaklaştırıp fiziksel aktiviteye yönlendirirken, aynı zamanda gençlerden de beğeni topladı. "Biraz tuhaf hissettirdi" Akıllı telefonların iyice hayatımıza girmesiyle birlikte her şeyin sanal ortamdan yapıldığını, oyunların bile artık oradan oynandığını söyleyen lise öğrencisi Sıtkı Akgümüş, “İlkokulda çok oynardık. İlkokul sonrasında sosyal medya ve dijital oyunlar nedeniyle bunları unuttuk. Aradan çok zaman geçti. Uzun zamandır oynamadığım için biraz tuhaf hissettim” dedi. "Çocukluğuma döndüm" Yapılan bu uygulamanın çok güzel olduğunu ve böyle unutulmaya yüz tutmuş oyunlarının tekrar hayat bulması gerektiğini ifade eden Fatih Yıldırım ise, “Bu oyunu görünce çocukluğum aklıma geldi. Yeni nesil çok hatalı, hep telefonla vakit geçiriyor. Bu oyunu kim çizdiyse çok iyi olmuş. Şimdiki çocuklar, eski oyunları oynamalı” diye konuştu.

Taksim’de annesiyle tartışıp yola atlayan 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti Haber

Taksim’de annesiyle tartışıp yola atlayan 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Beyoğlu Taksim Meydanı’nda geçtiğimiz 10 Aralık Pazar günü saat 02.50 sıralarında meydana gelen olayda Furkan Kaya (23), annesi henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlamıştı. Sözlü tartışmanın gittikçe şiddetlenmesinin ardından Furkan Kaya sinirlerine hakim olamayarak kendisini tartışmanın yaşandığı üst geçitten aşağıya bırakmıştı. Metrelerce yüksekten düşen genci görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, oğlunun yanına giden çaresiz anne sinir krizi geçirmişti. Yaşananlar ise cep telefonu kamerasına yansımıştı. Annesi başında feryat etmişti, genç hayatını kaybetti Feryat sesleriyle oğlunun başında bekleyen anneyi çevredeki vatandaşlar güçlükle sakinleştirilmişti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Furkan Kaya’yı ağır yaralı olarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına almıştı. Bursa ameliyata alınması sonrasında yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden Furkan Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. “Beni işten aldı eve gidiyorduk bir anda atladı” Gencin cenazesi ailesi tarafından toprağa verilirken, annesinin ifadesi de ortaya çıktı. Kadın ifadesine, gece saatlerinde oğlunun kendisini Beşiktaş’ta çalıştığı işyerinden aldığı kendisi ile şakalaştığını ve aralarında hiçbir problem olmadığını söylediği öğrenildi. Gencin eve gittikleri esnada bir anda kendini attığını söylediği bilgisine ulaşıldı.

Denizli’de üst geçitte facia gibi kaza: 2 ölü Haber

Denizli’de üst geçitte facia gibi kaza: 2 ölü

Denizli’de aynı yönde ilerleyen SUV araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki kişi hayatını kaybetti. Beton bariyer ile SUV araç arasında sıkıştıktan sonra takla atan motosikletinden fırlayarak üst geçitten düşen genç sürücü, kaldırıldığı hastanede hayata tutunamadı. Kaza, Merkezefendi ilçesi İzmir Bulvarı üst geçit üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; arkasında bulunan arkadaşı Buse Nur Bostancı (17) ile bindiği motosikletiyle seyir halinde olan Fethi Berk (23), Hüseyin G. idaresindeki 48 AOL 432 plakalı SUV araç ile beton bariyer arasında sıkıştı. Kontrolden çıkan otomobil zikzaklar çizdikten sonra bariyerlere vurarak dururken, motosiklet sürücüsü Berk ise motosikletin havalanması ile üst geçitten metrelerce havalanarak yere düştü. Arkada bulunan genç yolcu Buse Nur da sert bir şekilde yola savruldu. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve trafik ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi yaptığı incelemede Bostancı’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan Berk, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Bostancı’nın cenazesi, otopsi işlemleri için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Araç sürücüsü Hüseyin G.’nin alkollü olduğu ve hayatını kaybeden motosiklet sürücüsünün ise aylar önce ehliyetine el konulduğu ileri sürüldü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

1 yıl önce temeli atılan üst geçit hayal oldu Haber

1 yıl önce temeli atılan üst geçit hayal oldu

Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önündeki yoldan karşıya geçişlerin öğrenciler için tehlike arz etmesi sebebiyle üst geçit yapılması planlanmıştı. Birçok kazanın yaşandığı, öğrencilerin korkuyla geçtiği yer için verilen bu karar sonucunda 17 Ocak 2023 tarihinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve birçok öğrencinin de katılımıyla belediye tarafından üst geçidin temeli atıldı. Fakat neredeyse 1 yıla yakın bir zaman önce temeli atılan üst geçit bir türlü tamamlanamadı. 17 Ocak’ta Başkan Karalar’ın “Öğrencilerimizin final sınavları bitmiş. Arkadaşlar dedi ki ‘Çoğu öğrenci yok. Temel atmayı erteleyelim. Ama ben dedim ki; ‘Hayır biz başlayalım, temeli atalım’. Çünkü burası çok önemli ve sorunun bir an önce giderilmesi gereken bir yer. Ben de burada bizzat birkaç kazaya şahit oldu. Çok fazla yaralamalı kaza oluyordu. Kardeşlerimizi buradaki trafik teröründen kurtaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek temelini attığı üst geçit sorunu halen giderilmedi. TEMEL ATILDI, DEVAMI YAPILMADI O zamanki konuşmasında “İnşallah bunu da çok yakın zamanda çözeceğiz” diyerek bu konuya verdiği önemi ve durumun aciliyetini vurgulayan Karalar, verdiği sözü hala yerine getirmedi. Yurtta kalan öğrencilerden biri olan Zeynep Beyza Aksan adlı Psikoloji 3. Sınıf öğrencisi de üst geçidin yapılacağından duydukları mutluluğu temel atma töreninde dile getirmiş, “Burada kalan herkes gibi maalesef bu yolu çok sık kullanmak zorunda kalıyorum. Işıklandırma olmasına rağmen bizzat bazı kazalara da şahit oldum. Bu biz ve ailelerimiz için oldukça endişe verici bir durum. Ama taleplerimiz doğrultusunda yapılan bu üst geçit ile beraber bizim ve ailelerimizin endişelerinin biraz da olsa azalacağını düşünüyorum” demişti. Hala yapılamayan üst geçitten dolayı öğrencilerin mutluluğu ertelendi.

Vatandaş yanlış anlayınca olanlar oldu Haber

Vatandaş yanlış anlayınca olanlar oldu

Bayram BULUT Özel Haber ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından D-400 Karayolu üzeri Yüreğir ayağında yeni bir üst geçit yapılıyor. Eski üst geçidin yaklaşık 100 metre ilerisine yapılan üst geçit tamamlanma aşamasına geldi. Yapılan üst geçitteki çalışmaların küçük bir kısmı nedeniyle karayolu geçici süreliğine trafiğe kapatıldı. ABD Adana Konsolosluğu’nun önünde yolun kapatılan kısmını gören ve durumun farkında olmayan vatandaşlar olayı yanlış anlayınca olanlar oldu. Trafiğe kapatılan yol üzerine teoriler üreten vatandaşlar, basın kuruluşlarını arayarak bomba şüphesi nedeniyle yolun trafiğe kapatıldığını iddia etti.  Bunun üzerine gazeteciler soluğu kapalı yolun bulunduğu alanda aldı. Çok geçmeden olayın aslı anlaşıldı. Yolun kapalı olmasının nedenin üst geçit çalışması olduğu ortaya çıktı. Güvenlik gerekçesi ve köprünün eski olması nedeniyle eski üst geçit kaldırılacağı ve yerine Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan köprünün kullanılacağı öğrenildi.  Okulların yer aldığı alan olması nedeniyle yeni yapılan üst geçidin açılışı yapılmayana kadar eski üst geçidin kaldırılmayacağı ileri sürülürken, köprünün ise kısa süre içerisinde açılacağı aktarıldı. Vatandaşların olayı yanlış anlaması nedeniyle çok sayıda polisin de konsolosluk önünde beklediği görüldü. Üst geçitteki çalışmaların tamamlanmasının ardından yol trafiğe tekrar açıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.