TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ümraniye

İLKHABER-Gazetesi - Ümraniye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ümraniye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ümraniye'de 2 öğretmeni darbeden öğrenci yakını hakkında iddianame hazırlandı Haber

Ümraniye'de 2 öğretmeni darbeden öğrenci yakını hakkında iddianame hazırlandı

İstanbul Ümraniye'de kardeşinin sınıfta bırakılacağını öne sürerek tartıştığı iki öğretmeni darbettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ağabey hakkında 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Haziran'da, 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görevli 2 öğretmeni darbeden İbrahim D. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, olay tarihinde önce şüpheli İbrahim D'nin babasının söz konusu okula geldiği, öğretmenlerden Vedat K. ile çocuğunu sınıfta bıraktığı gerekçesiyle tartıştıktan sonra okuldan ayrıldığı belirtildi. Tartışmadan kısa bir süre sonra ise İbrahim D'nin okula gelerek öğretmenler odasına girdiği kaydedilen iddianamede, zanlının burada öğretmen Vedat K'yi, ardından da araya giren öğretmen Orhan B'ye yumruk atarak yaraladığı anlatıldı. İddianamede, İbrahim D'nin daha sonra 2 öğretmene yönelik "Mustafa Kemal Mahallesi'ni toplayacağım, gününüzü göreceksiniz." diyerek tehditte bulunduğu ifade edildi. Öğretmenler şikayetçi oldu İddianamede, müşteki öğretmenlerin, İbrahim D'den şikayetçi olduğu, şüphelinin savunmasında üzerine atılı suçu kabul etmediği bildirildi. Müşteki öğretmenlerin yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde olduğu belirtilen iddianamede, İbrahim D'nin öğretmen olarak kamu görevini icra eden müştekilere yumruk atarak basit şekilde yaraladığı ve zincirleme olmak üzere basit tehdit suçunu işlediği vurgulandı. İddianamede, İbrahim D'nin 2 müştekiye karşı "basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama" suçundan 8 aydan 2 yıla, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan da 1 yıldan 3 yıla, "zincirleme şekilde basit tehdit" suçundan ise 10 ay 15 günden 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Olay Ümraniye Finanskent Mahallesi'ndeki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 9. sınıf öğrencisi kardeşinin sınıf tekrarı yapacağını iddia eden İbrahim D, tartıştığı öğretmenler Vedat K. ve Orhan B'yi darbetmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli İbrahim D. "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti.

Ümraniye'de öğretmeni darp eden şüpheli tutuklandı Haber

Ümraniye'de öğretmeni darp eden şüpheli tutuklandı

Ümraniye'de sınıfta kalan kız kardeşi nedeniyle okul idaresiyle konuşmaya gidip öğretmeni darp eden şüpheli tutuklandı. Şüpheli ifadesinde, “O sinirle 1 kez yumruk attım” dedi. Ümraniye'de kız kardeşi sınıfta kaldığı için 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul idaresiyle görüşmeye giden İbrahim D., öğretmenler odasında Vedat K. ve Orhan B. isimli öğretmenle tartışmaya başladı. İbrahim D., Vedat K. isimli öğretmene yumruk atarak darp etti. Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gözaltına alınan İbrahim D. emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Zanlı, ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçundan tutuklandı. “O sinirle 1 kez yumruk attım” İbrahim D. hakimlik ifadesinde, pişman olduğunu ve tutuksuz yargılanmasını talep ederek, “Bugün ben evdeyken kız kardeşim ile babam okula gitmişler. Kız kardeşim olayın geçtiği lisede okumaktadır. Kız kardeşim eve geldiğinde morali bozuktu. Kız kardeşim tam söylemedi. Okula gittiğimde babamı görmek istedim. Babamın işe gittiğini söylediler. Okulun içinde gezerken öğretmenler odasını gördüm. Okula girerken bana kimse kimsin nesin diye sormadı. Kız kardeşime çıkmadan sorduğumda, Vedat hocanın olayda olduğunu söyledi. Kız kardeşim bana babamızın okula gittiğinde Vedat hocaya 'kızımın geleceği ile oynuyorsunuz' dediğini söyledi. Kız kardeşimin dediğine göre hoca babamın üzerine yürümüş. Sonra kapıyı hızlıca kapatmışlar. Ben bunları duyduktan sonra öğretmenler odasına gittim. Vedat hoca kim diye sordum. Birisi benim ne olacak diye seslendi. Ben yanına yaklaştım. İçerisi kalabalıklaştı. Ben kendisine 'sinirliyim, konuşmaya geldim, bir şey yapmayacağım' dedim. Hoca elini göğsüme koydu 'ulan' dedi. Ben de o sinirle 1 kez yumruk attım” dedi.

Ümraniye'de kontrolden çıkan otomobil, park halindeki 14 araca çarptı Haber

Ümraniye'de kontrolden çıkan otomobil, park halindeki 14 araca çarptı

Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi'nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. 'Ne oldu?' freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah'tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo'nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.

Ümraniye'de metro hattında çökme: 2 bina çöktü Haber

Ümraniye'de metro hattında çökme: 2 bina çöktü

Olay, Ümraniye'de Elmalıkent Mahallesi'nde saat 11.30 sıralarında yaşandı. Göztepe - Ümraniye Metro hattında çalışma yapıldığı sırada kısmi çökme meydana geldi. Metro hattındaki çökme nedeniyle Seyrantepe Caddesi üzerinde bulunan ve daha öncesinde boşaltılmış olan biri dört, diğeri üç katlı bitişik nizamlı iki bina da çöktü. Alt katlarında berber ve terzi olan, üst katları boş olan binaların çökmesiyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Olay yerine polis ekipleri, belediye ekipleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Çevrede olabilecek bir çökme riskine karşı ekipler tarafından bölgede güvenlik şeridi çekilerek önlem alındı. Olay hakkında konuşan Yaşar Sağlam, "Bu bina hakkında çökmeden 1 saat önce haberini almıştık. Sonra öğrendik ki bina çökmüş. Burada çok uzun zamandır binalarda hareketlilik vardı. Binalara denge koruyucu mu diyeyim ya da çeşitli aparatlar astılar. Böyle bir şey de bekliyorduk. Şu ana kadar başka binada hareketlilik yok. Burada çoğu bina eski ve bazıları kaçak yapılar. Tahmine göre bina tünele kadar çöktü" şeklinde konuştu. Mahalleli Sait Değişici ise, "Aşağı yukarı burada 4 senedir metro çalışması var. 2 ay önce bu binaların altında sıkıntılar olduğu için vatandaşları çıkardılar. Bir hafta önce de tamam dediler yaptık gelebilirsiniz dediler. Benim yeğenim de geldi burada 1 haftadır çalışıyor. Burada 2 binayı boşalttılar, 1 hafta önce de alttan yaptık tamam dediler" ifadelerini kullandı. Çökme anı kamerada Çöken iki bina dron ile görüntülendi. Öte yandan, binanın çökme anı ise kameraya saniye saniye yansıdı.

Hediye gelen çaydanlık 48 yıllık evine mal oldu Haber

Hediye gelen çaydanlık 48 yıllık evine mal oldu

Ümraniye’de ikamet eden Mehmet Kaya (75), 48 yıldır oturduğu evini 2013 yılında internet üzerinden satılığa verdi. İddiaya göre, verdiği ilan üzerinden kendisine ulaşan bir kişi ile anlaştı. Evi almak isteyen kişi kendisine hediye olarak çaydanlık gönderdi. Sahte kargocudan çaydanlığı alan Mehmet Kaya, verilen kağıda imza atarak evinden olduğunu anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi. Kaya’nın kapısına gelen kargocunun sahte olduğu ve imzaladığı kağıdın da senet olduğu öğrenildi. Dolandırıldıktan sonra evinin icralık olmasıyla kendisine çıkarılan vergi borcu için 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Kaya, davayı kazandı ancak 48 yıldır evinin tapusunu halen alamadı. “Tüm birikimim bu 10 yıllık süreçteki davada masraflara gitti” Yaşanan olaya ilişkin konuşan ev sahibi Mehmet Kaya, "2013 yılında evime internet üzerinden satışa çıkardım. İlanı görerek bizimle iletişime geçen kişiyle 480 bin Lira’ya anlaştık. Bu şahıs beni çok sevdiğini söyleyerek eşime çaydanlık hediye göndereceğini söyledi. Biz de kıramadık tamam dedik. Sahte kargocuyla kapımıza gelen çaydanlığı teslim almak için kağıda imza attık meğerse biz 189 bin Liralık senete imza atmışız. Konuyu mahkemeye taşıdık, 10. yılın sonunda kazandık ancak hala evimizin tapusunu alamadık. Senetlere imza atarak borçlandırıldığım için o dönemde evimin tapusu karşı tarafa geçmişti. Tüm davaları kazanmış olmama rağmen tapumu hala alamadım. Tapumun geri verilmesini istiyorum. Hurda işleriyle uğraşıyordum. Bu olay sonrası 48 yıllık evim elimden gitti. Tüm birikimim bu 10 yıllık süreçteki davada masraflara gitti. Sağlığımı kaybettim. 48 yıllık evimi geri istiyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.