TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uefa Uluslar Ligi

İLKHABER-Gazetesi - Uefa Uluslar Ligi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uefa Uluslar Ligi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

UEFA Uluslar Ligi'nde ilk hafta maçları sona erdi Haber

UEFA Uluslar Ligi'nde ilk hafta maçları sona erdi

UEFA Uluslar Ligi'nin dördüncü sezonunun ilk haftası, 5 Eylül Perşembe günü A Ligi maçlarıyla başlamış ve bugün oynanan karşılaşmalarla tamamlanmıştır. Turnuvada ikinci hafta 8-10 Eylül tarihlerinde oynanacaktır. A LİGİ'NDE SÜRPRİZLER YAŞANDI Avrupa futbolunun devlerinin yer aldığı A Ligi'nde ilk hafta oldukça hareketli geçti. İtalya'nın Fransa'yı deplasmanda 3-1 mağlup etmesi, turnuvanın en dikkat çeken sonuçlarından biri oldu. Almanya'nın Macaristan'ı 5-0 gibi farklı bir skorla geçmesi ise Alman ekibinin iddialı olduğunu gösterdi. B LİGİ'NDE TÜRKİYE'DEN İLK MAÇTA PUAN A Milli Futbol Takımımız, B Ligi'nde Galler ile golsüz berabere kaldı. Türkiye, gruptaki diğer maçlarda yaşanan sürprizlerle birlikte, ilk haftadan itibaren puan tablosunda yerini almış oldu. DİĞER LİGLERDE OLANLAR C ve D Liglerinde de mücadeleler oldukça çekişmeli geçti. C Ligi'nde İsveç'in Azerbaycan'ı 3-1 mağlup etmesi dikkat çekerken, D Ligi'nde ise San Marino, Lihtenştayn'ı 1-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Maç Sonuçları A Ligi 1. Grup: İskoçya - Polonya (2-3), Portekiz - Hırvatistan (2-1) 2. Grup: Fransa - İtalya (1-3), Belçika - İsrail (3-1) 3. Grup: Almanya - Macaristan (5-0), Hollanda - Bosna-Hersek (5-2) 4. Grup: Danimarka - İsviçre (2-0), Sırbistan - İspanya (0-0) B Ligi 1. Grup: Gürcistan - Çekya (4-1), Ukrayna - Arnavutluk (1-2) 2. Grup: İrlanda Cumhuriyeti - İngiltere (0-2), Yunanistan - Finlandiya (3-0) 3. Grup: Kazakistan - Norveç (0-0), Slovenya - Avusturya (1-1) 4. Grup: Galler - Türkiye (0-0), İzlanda - Karadağ (2-0) C Ligi 1. Grup: Azerbaycan - İsveç (1-3), Estonya - Slovakya (0-1) 2. Grup: Litvanya - Güney Kıbrıs (0-1), Kosova - Romanya (0-3) 3. Grup: Kuzey İrlanda - Lüksemburg (2-0), Belarus - Bulgaristan (0-0) 4. Grup: Faroe Adaları - Kuzey Makedonya (1-1), Ermenistan - Letonya (4-1) D Ligi 1. Grup: San Marino - Lihtenştayn (1-0) 2. Grup: Moldova - Malta (2-0)

Türkiye A Millî Takımı, UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk maçında bugün Galler ile karşılaşacak Haber

Türkiye A Millî Takımı, UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk maçında bugün Galler ile karşılaşacak

Türkiye A Millî Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk maçında karşılaşacağı Galler maçını Müsabakayı Norveç Futbol Federasyonu'ndan Rohit Saggi yönetecek. Saggi'nin yardımcılıklarını Morten Jensen ve Anders Olav Dale yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Sigurd Kringstad olacak. Maçta İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos del Cerro Grande VAR, Norveç Futbol Federasyonu'ndan Mohammad Usman Aslam ise AVAR olarak görev yapacak. Grubun diğer maçında aynı gün TSİ 21.45'te İzlanda ile Karadağ, İzlanda'da bulunan Laugardalsvöllur Stadyumu'nda karşılaşacak. Galler ile 10. randevu A Millî Takımı, Galler ile 10. kez rakip olacak. Ay-Yıldızlılar, tamamı resmi 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 yenilgi, 2 beraberlik yaşadı. Avrupa Şampiyonası'nda bir, Dünya Kupası Elemeleri ile Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 4'er olmak üzere rakibine 9 maçta 10 gol atan millîler, kalesinde 13 gol gördü. Tarihimizdeki 632. müsabaka A Millî Takımı, bu maçla beraber tarihindeki 632'nci müsabakaya çıkmış olacak. Ay-Yıldızlılar, 101 yıllık tarihinde 346'sı resmi, 285'i özel toplam 631 maç oynayıp, biri hükmen 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Millîlerimiz, 270'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 89'u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 861 gol attı, kalesinde 905 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden A Millî Takımı, 631 karşılaşmanın 547'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı. A Millî Takımımızın kampına katılan ancak sol kasığındaki zorlanma şikayeti süren Semih Kılıçsoy aday kadrodan çıkarıldı. Mustafa Hekimoğlu da 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası Elemeleri'nde İrlanda Cumhuriyeti ve San Marino ile karşılaşacak olan Ümit Millî Takımımızın aday kadrosuna geçiş yaptı. Galler Maçı Kadrosu KALECİLER Altay Bayındır - Manchester United Mert Günok - Beşiktaş A.Ş. Muhammed Şengezer - RAMS Başakşehir FK Uğurcan Çakır- Trabzonspor A.Ş. DEFANS Abdülkerim Bardakcı - Galatasaray A.Ş. Çağlar Söyüncü - Fenerbahçe A.Ş. Emirhan Topçu - Beşiktaş A.Ş. Eren Elmalı - Trabzonspor A.Ş. Kaan Ayhan - Galatasaray A.Ş. Merih Demiral - Al-Ahli Saudi FC Mert Müldür - Fenerbahçe A.Ş. Samet Akaydin - Fenerbahçe A.Ş. Yusuf Özdemir - Corendon Alanyaspor Zeki Çelik - AS Roma ORTA SAHA Hakan Çalhanoğlu - FC Internazionale Milano İsmail Yüksek - Fenerbahçe A.Ş. Okay Yokuşlu - Trabzonspor A.Ş. Orkun Kökçü - SL Benfica Salih Özcan - VfL Wolfsburg FORVET Arda Güler - Real Madrid CF Barış Alper Yılmaz - Galatasaray A.Ş. Can Uzun - Eintracht Frankfurt Eren Dinkci - SC Freiburg İrfan Can Kahveci - Fenerbahçe A.Ş. Kenan Yıldız - Juventus Kerem Aktürkoğlu - SL Benfica Mustafa Hekimoğlu - Beşiktaş A.Ş. (Kadrodan çıktı) Semih Kılıçsoy - Beşiktaş A.Ş. (Kadrodan çıktı) Umut Nayir - Tümosan Konyaspor                

A Millî Takım'ın Galler ve İzlanda maçlarının aday kadrosu açıklandı Haber

A Millî Takım'ın Galler ve İzlanda maçlarının aday kadrosu açıklandı

A Millî Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi’nde Galler ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için hazırlıklara başladı. Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından açıklanan 28 kişilik aday kadroda yeni isimler dikkat çekiyor. İLK KEZ MİLLÎ TAKIMA DAVET EDİLEN İSİMLER Montella, Galler ve İzlanda maçları için belirlediği aday kadroya Emirhan Topçu, Eren Dinkci ve Mustafa Hekimoğlu’nu ilk kez dâhil etti. Bu üç oyuncunun yanı sıra kadroda Ahmetcan Kaplan, Doğan Alemdar, Enes Ünal, Ferdi Kadıoğlu, Ozan Kabak ve Rıdvan Yılmaz ise sakatlıkları nedeniyle yer almadı. GALLER VE İZLANDA MAÇLARININ PROGRAMI A Millî Takım, 6 Eylül’de Galler’e konuk olacak, 9 Eylül’de ise İzlanda’yı İzmir’de bulunan Gürsel Aksel Stadyumu’nda ağırlayacak. Ay-Yıldızlı ekip, Galler karşılaşmasının hazırlıklarını TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde sürdürecek. Takım, 5 Eylül’de Cardiff’e giderek son hazırlıklarını maçın oynanacağı stadyumda tamamlayacak. İZLANDA MAÇI ÖNCESİ HAZIRLIKLAR Galler maçının ardından A Millî Takım, 7 Eylül’de İzmir’e dönecek ve İzlanda maçı hazırlıklarına başlayacak. Maç öncesi son antrenmanını 8 Eylül’de Gürsel Aksel Stadyumu’nda yapacak olan takım, aynı gün bir basın toplantısı da düzenleyecek. A MİLLÎ TAKIM ADAY KADROSU Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor) Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Kaan Ayhan (Galatasaray), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma) Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg) Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Mustafa Hekimoğlu (Beşiktaş), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Umut Nayir (Konyaspor)

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella: "UEFA Uluslar Ligi'nde hedefimiz A Ligi'ne yükselmek" Haber

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella: "UEFA Uluslar Ligi'nde hedefimiz A Ligi'ne yükselmek"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Uluslar Ligi'nde hedeflerini değerlendirdi. B Ligi 4. Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşen Türkiye'nin teknik direktörü, "Hedefimiz elbette grubumuzu lider bitirip A Ligi'ne yükselebilmek. Bunun bize 2026 Dünya Kupası Finalleri'ne katılım için ek bir fırsat sunacağını da unutmamak gerek." dedi. Montella, Türkiye'nin karşılaşacağı takımların zorluğuna dikkat çekerek, özellikle Kuzey takımlarının iç saha avantajını kullanmalarının zorlu bir mücadeleye işaret etti. Türkiye'nin Galler, İzlanda ve Karadağ ile B Ligi'nde mücadele edeceğini belirten Montella, geçtiğimiz EURO 2024 Eleme maçında Galler ile oynanan maçın zorluğuna vurgu yaptı. MONTELLA: "UEFA ULUSLAR LİGİ'NDE HEDEFİMİZ A LİGİ'NE YÜKSELMEK" UEFA Uluslar Ligi'nin sadece bir uluslararası turnuva olmanın ötesinde, 2026 Dünya Kupası'na açılan bir kapı olduğunu ifade eden Montella, "Hedefimiz elbette grubumuzu lider bitirip A Ligi'ne yükselme. Bunun bize 2026 Dünya Kupası Finalleri'ne katılım için ek bir fırsat sunacağını da unutmamak gerek." şeklinde konuştu. UEFA Uluslar Ligi'nin formatına da değinen Montella, çift devreli lig usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından gruplarını birinci tamamlayan takımların A Ligi'ne yükseleceğini belirtti. Ayrıca, son sırada yer alan takımların ise C Ligi'ne düşeceğini ifade etti. Ligde çıkma ve düşme kararını belirlemek için play-off karşılaşmalarının oynanacağını söyleyen Montella, detaylarıyla bilgi verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.