TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uçak Gemisi

İLKHABER-Gazetesi - Uçak Gemisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uçak Gemisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ABD uçak gemisi, Kuzey Kore tehditlerine karşı Güney Kore'ye vardı Haber

ABD uçak gemisi, Kuzey Kore tehditlerine karşı Güney Kore'ye vardı

Nükleer güce sahip bir ABD uçak gemisi, Cumartesi günü Güney Kore'ye vardı. Bu gelişme, Rusya ile yakınlaşmasıyla tırmanan Kuzey Kore tehditlerine karşı üçlü bir tatbikat için gerçekleşti. Tatbikat, ülkelerin hava, deniz ve siber uzay dahil olmak üzere çeşitli operasyon alanlarında birleşik tepkilerini keskinleştirmeyi amaçlıyor. ABD, GÜNEY KORE VE JAPONYA, FREEDOM EDGE TATBİKATI İÇİN BİR ARAYA GELİYOR Haziran ayı başlarında Singapur'da savunma şefleri arasında yapılan bir toplantının ardından ABD, Güney Kore ve Japonya "Freedom Edge" adlı yeni bir çok alanlı tatbikat duyurdu. Tatbikatın Haziran ayı içerisinde başlaması bekleniyor. THEODORE ROOSEVELT SALDIRI GRUBU TATBİKATA KATILACAK Güney Kore donanmasından yapılan açıklamada, Theodore Roosevelt uçak gemisinin gelişinin müttefiklerin güçlü savunma duruşunu ve "ilerleyen Kuzey Kore tehditlerine yanıt verme konusundaki sert istekliliğini" gösterdiği belirtildi. GÜNEY KORE, RUSYA-KUZEY KORE ANLAŞMASINA TEPKİ GÖSTERİYOR Theodore Roosevelt'in gelişi, Güney Kore'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında bu hafta varılan ve savaş durumunda karşılıklı savunma yardımı sözü veren anlaşmaya tepki göstermesinden bir gün sonra gerçekleşti. Güney Kore, bu anlaşmanın kendi güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu söyledi ve buna karşılık olarak Rus işgaline karşı Ukrayna'ya silah göndermeyi düşünebileceği uyarısında bulundu. ABD VE GÜNEY KORE NÜKLEER CAYDIRICILIK STRATEJİLERİNİ GÜNCELLİYOR Kuzey Kore'nin artan nükleer silah tehdidi karşısında ABD ve Güney Kore, nükleer caydırıcılık stratejilerini de güncelliyor. Seul, Washington'un müttefikini Kuzey Kore'nin nükleer saldırısından korumak için nükleer yeteneklerini hızlı ve kararlı bir şekilde kullanacağına dair daha güçlü güvenceler talep ediyor.

ABD, İsrail’e uçak gemisi gönderiyor Haber

ABD, İsrail’e uçak gemisi gönderiyor

(İLKHABER)- İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, ABD İsrail’e destek amacıyla bölgeye uçak gemisi görev grubunu gönderiyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarına yanıt olarak Savunma Bakanlığının bölgedeki duruşunu güçlendirmek için birkaç adım attığını duyurdu. Austin, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun destek amacıyla İsrail’e gönderildiğini duyurarak, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgede güçlendirilmesi yönünde de adımlar atıldığını aktardı. ABD hükümetinin İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynakları hızla sağlayacağını ifade eden Austin, “İlk güvenlik yardımı bugün hareket etmeye başlayacak ve önümüzdeki günlerde ulaşacak” dedi. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah saatlerinde İsrail’e yönelik ’Aksa Tufanı Operasyonu’ başlatmış, İsrail ise ’Demir Kılıçlar Operasyonu’yla karşılık vermişti. Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında 78’i çocuk ve 41’i kadın olmak üzere 413 kişi hayatını kaybetti, 213’ü çocuk ve 140’ı kadın olmak üzere 2 bin 243 kişi de yaralandı. İsrail tarafında ise 700 kişi hayatını kaybetti, 20’si ağır toplam 2 bin 156 kişi yaralandı. İsrailli yetkililer, en az 100 İsrail vatandaşının ise Gazze’de esir tutulduğunu açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.