SON DAKİKA

#Twitter

İLKHABER-Gazetesi - Twitter haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Twitter haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gökhan Ünver neden boykot ediliyor? Haber

Gökhan Ünver neden boykot ediliyor?

Sosyal medyada mizahi videolarıyla tanınan Gökhan Ünver, Twitter hesabını kapattığını açıkladı. Ünlü komedyenin bu kararını, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından yaşanan protestolar ve boykot tepkilerinin etkilediği düşünülüyor. Gökhan Ünver’in Twitter Hesabını Kapatma Kararı Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Gökhan Ünver, son dönemde özellikle Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından sosyal medyada herhangi bir paylaşımda bulunmamış ve bunun ardından boykot çağrıları yapılmıştı. Bir hafta içinde önemli bir takipçi kaybı yaşayan Ünver, sonunda Twitter hesabını kapatma kararı aldı. Bu karar, sosyal medya kullanıcıları tarafından “tepkilerden kaçış” olarak yorumlandı. Gökhan Ünver Kimdir? 27 Şubat 1986’da İstanbul’da doğan Gökhan Ünver, mizahi içerikleri ve sempatik anlatımıyla tanınan bir fenomen. Trabzonlu anne ve Amasya kökenli bir babanın oğlu olan Ünver, sahneye ve sosyal medyaya olan ilgisiyle dikkat çekiyor. Evli ve bir çocuk babası olan Ünver, genellikle ailesini gözlerden uzak tutmayı tercih ediyor. Reklamcılıktan Mizah Dünyasına Kariyerine reklamcılık sektöründe başlayan Ünver, bu alandaki tecrübelerini sosyal medyada kullanmaya başladı. Özellikle Instagram’da paylaştığı kısa skeç videolarıyla büyük ilgi gören Ünver, beyaz yaka çalışanlarının hayatına dair eğlenceli içerikler üretmeye başladı. Fenomenleşen Karakter: Gergin Patron Ünver’in en çok ilgi gören karakterlerinden biri, iş dünyasında stresli ortamları hicveden “Gergin Patron” oldu. Bu karakter, küfürsüz ve argo kullanmadan geniş kitlelere hitap etmeyi başardı. Twitter Hesabının Kapanışı Sosyal medyada büyük ilgi gören Ünver, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından yapılan protestolara katılmaması nedeniyle eleştirildi. Özellikle boykot çağrıları sonrası Ünver, 300 bin takipçi kaybetti. Son olarak, tüm bu olaylarla dalga geçtiği bir video paylaşarak tepkileri daha da artırdı ve bunun üzerine Twitter hesabını kapatma kararı aldı.

X (Twitter) çöktü mü? Neden açılmıyor? Ne zaman gelecek? Haber

X (Twitter) çöktü mü? Neden açılmıyor? Ne zaman gelecek?

19 Mart 2025 sabah saatlerinden itibaren sosyal medya hesaplarına girişi yapmak isteyen sosyal medya kullanıcıları 'anasayfa yenilenemiyor' sorunuyla karşılaştı. Başta X (Twitter) olmak üzere Instagram, Youtube, TikTok hesaplarına girişi yapamayan vatandaşlar 'X (Twitter) kapandı mı?', 'X (Twitter) çöktü mü?', 'X (Twitter) neden açılmıyor?' sorularının yanıtını arıyor. 19 Mart 2025 sabahı yaşanan bu son dakika gelişmelerinin ardından erişim engeli veya erişim sorunu olup olmadığının yanıtı haberimizde. 19 Mart 2025 sabah saatlerinden itibaren sosyal medya hesaplarına girişi yapmak isteyen sosyal medya kullanıcıları 'anasayfa yenilenemiyor' sorunuyla karşılaştı. Başta X (Twitter) olmak üzere Instagram, Youtube, TikTok hesaplarına girişi yapamayan vatandaşlar 'X (Twitter) kapandı mı?', 'X (Twitter) çöktü mü?', 'X (Twitter) neden açılmıyor?' sorularının yanıtını arıyor. 19 Mart 2025 sabahı yaşanan bu son dakika gelişmelerinin ardından erişim engeli veya erişim sorunu olup olmadığının yanıtı haberimizde. Kullanıcılar, “Bir sorun oluştu, yeniden yüklemeyi dene” uyarısı alarak platformu kullanmakta zorluk yaşarken, bir yandan da yetkili kuruluşlardan bir açıklama bekliyor.Bununla birlikte sosyal medya platformu eski adıyla Twitter yani X platformu için BTK tarafından alınmış bir kapama veya erişim engeli kararı bulunmuyor. Ancak bant daraltma işlemine gidilmiş olabileceği ve bu nedenle de sosyal ağlara erişimde yavaşlık yaşandığı tahmin ediliyor. Yaşanan sıkıntı ile ilgili BTK tarafından alınmış bir erişim kararı bulunmamakla birlikte resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Kullanıcılar, sorunun ne zaman çözüleceği konusunda bilgi bekliyor.

Çevrimiçi Çocuk İstismarı Duruşması: Meta, Twitter, TikTok ve Diğerleri Yargıya Çağrılacak Haber

Çevrimiçi Çocuk İstismarı Duruşması: Meta, Twitter, TikTok ve Diğerleri Yargıya Çağrılacak

Çocukların çevrimiçi güvenliği, dünya çapında giderek artan bir endişe kaynağı haline geliyor. Özellikle de çevrimiçi çocuk istismarı, çocukların ruh sağlığı ve fiziksel güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. ABD Senatosu Yargı Komitesi, çevrimiçi çocuk istismarı hakkında bir duruşma düzenlemeye karar verdi. Duruşmada, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Twitter CEO'su Linda Yaccarino da dahil olmak üzere sosyal medya platformlarının patronları ifade verecek. ABD'de politikacılar, büyük teknoloji şirketlerinin çocukları çevrimiçi ortamlarda cinsel istismardan korumak için yeterince çaba göstermediklerini iddia ediyor. Bu iddialara göre, şirketler, bu tür içerikleri tespit etmek ve kaldırmak için yeterli kaynak ayırmıyor ve kullanıcıları bu konuda eğitmek için yeterli çaba göstermiyor. Duruşmada, Senato Yargı Komitesi, bu iddiaları ele alacak ve şirketlerin bu konudaki çabalarını değerlendirecek. Duruşmada ayrıca, yapay zeka kullanılarak oluşturulan sahte görüntülerin gündeme gelmesi bekleniyor. Bu görüntüler, çocukları hedef almak için kullanılabiliyor ve bu durum, çocukların cinsel istismarının daha da yaygınlaşmasına yol açabiliyor. Microsoft ve Google, bu tür içerikleri tespit etmesine ve ABD'deki Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'ne bildirmesine yardımcı olacak araçlar geliştirdi. Sosyal medya platformları da çocukların çevrimiçi güvenliğini artırmak için çeşitli değişiklikler yaptı.

Threads, web uygulamasıyla büyüme çabalarında başarısız oldu Haber

Threads, web uygulamasıyla büyüme çabalarında başarısız oldu

AYDIN GÖKÇEOĞLU (İLKHABER) – Threads, Instagram'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü, kullanıcıların yakın arkadaşlarıyla daha kişisel bir şekilde bağlantı kurmasına olanak tanıyan bir uygulamadır. Instagram'ın Temmuz ayı başında kullanıma sunduğu Threads, kısa sürede dünyanın en hızlı büyüyen uygulaması haline geldi ve başlangıçta Elon Musk'ın şimdi X olarak yeniden markalaşan platformu Twitter'a meşru bir rakip olarak ortaya çıktı. Rakibinin temel özellikleri olmadan piyasaya sürülmesine rağmen, Twitter'ın Bay Musk yönetimindeki politika değişiklikleri nedeniyle yaygın bir tepkiyle karşı karşıya olduğu önemli bir zamanda erken stratejik sunumu Threads'in hızla kullanıcı toplamasına yardımcı oldu. Ancak, kullanıma sunulduğundan bu yana, günlük aktif kullanıcı sayısında önemli bir düşüş yaşadı. Threads'in başarısızlığının birkaç nedeni var. Birincisi, uygulamanın temel özellikleri yok. Örneğin, kullanıcılar hala uygulama dışından Threads'e erişemez veya anahtar kelime aramasını kullanamazlar. İkincisi, uygulamanın daha büyük bir platform olan Instagram'a bağlı olması, bağımsız olarak büyümesini zorlaştırıyor. Threads, daha fazla kullanıcı çekmek için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Ancak, bu çabalar başarılı olursa bile, uygulamanın Instagram'ın ana uygulamasıyla rekabet etmesi zor olacak. Threads'in başarısızlığı, sosyal medya pazarının ne kadar rekabetçi olduğunu gösteriyor. Yeni uygulamalar, kullanıcıların dikkatini çekmek için giderek daha yaratıcı hale gelmek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz hafta, Threads web uygulaması nihayet kullanıma sunuldu ve platformun şefi ve Instagram patronu Adam Mosseri, web deneyiminin threads.net adresinden herkes için kullanılabilir olduğunu duyurdu. Threads'in web uygulaması, platforma erişimi genişletmek ve daha fazla kullanıcı çekmek için tasarlandı. Ancak, bu çaba başarılı olmadı. Similarweb'e göre, ABD'de Threads'in web sitesi kullanımı, lansmanından bu yana yalnızca yüzde 20 arttı. Ancak lansmanından haftalar sonra Threads, sosyal ağların en temel özelliklerinden biri olan bir uygulama dışında kullanabilme özelliğinden yoksun kaldı. ABD'de Threads'in web sitesi kullanımı geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya kıyasla beşte bir oranında artmış olsa da, bu trafiğin yeni kullanıcıların katılımına nasıl katkıda bulunmuş olabileceği belirsizliğini koruyor. Dijital istihbarat firması Similarweb'e göre, küresel olarak, bu dönemde web sitesi üzerinden platforma gelen trafik artışı da yalnızca yüzde 3 oldu.

X'in CEO'su uygulamaya görüntülü aramaların geleceğini açıkladı Haber

X'in CEO'su uygulamaya görüntülü aramaların geleceğini açıkladı

EMRE EKİCİ (İLKHABER) - Eski adı Twitter olan X, platformu geniş bir hizmet yelpazesi sunan "her şey uygulaması" haline getirme çabalarının bir parçası olarak görüntülü arama özelliğine kavuşuyor. X CEO'su Linda Yaccarino haberi Perşembe günü CNBC'ye verdiği bir röportaj sırasında duyurdu. CNBC'den Sara Eisen'e konuşan Yaccarino, "Yakında platformdaki herhangi birine telefon numaranızı vermek zorunda kalmadan görüntülü sohbet görüşmeleri yapabileceksiniz" dedi. Hemen hemen tüm sosyal medya platformları görüntülü görüşme imkanı sunarken, X'in de nihayet partiye katılması mantıklı. Ancak insanların bu özelliği benimseyip benimsemeyeceğini zaman gösterecek. X, Musk'ın Ekim ayında platformu 44 milyar dolara satın almasının ardından büyük bir türbülans yaşadı ve Yaccarino gemiyi dengelemek için Haziran ayında işe alındı. Ancak hepsi bu kadar değil; eski NBCUniversal yöneticisi, Musk'ın uzun zamandır bahsettiği X'i bir her şey uygulamasına dönüştürmekle de görevlendirildi. Geçiş süreci geçtiğimiz ay şirketin Twitter olan adını X olarak değiştirmesiyle ciddi bir şekilde başladı. Yaccarino, "Yeniden markalaşma gerçekten de Twitter'dan bir kurtuluşu temsil ediyordu, eski bir zihniyet ve düşüncenin ötesine geçmemizi sağlayan bir özgürleşme. Ve herkesin, Spaces'de dinleyen herkesin, dünyanın dört bir yanında izleyen herkesin nasıl olduğunu yeniden hayal ettiği bir yer. Tek bir platformda nasıl bir araya geldiğimizi, nasıl eğlendiğimizi ve nasıl işlem yaptığımızı değiştirecek." şeklinde konuştu. Görüntülü görüşmelerin sunulması, platformdaki kullanıcılar, arkadaşlar ve içerik oluşturucular arasında ödeme yapabilmeyi de içeren diğer özelliklerle birlikte gelecek olanların küçük bir parçası. X ayrıca kullanıcıların paylaştıkları içeriklerden para kazanmalarına da izin vermeye başladı; diğer özellikler arasında çevrimiçi alışveriş ve bankacılık gibi şeyler de yer alabilir ve genel amaç ortak görevleri tek bir platformda sunarak basitleştirmektir. Ancak bu tür uygulamalardan herkes memnun değil. Örneğin gizlilik savunucuları, tek bir platformun bireysel kullanıcılar hakkında bu kadar çok veriye sahip olmasından endişe duyuyor ve bunun bir güvenlik ihlali durumunda daha fazla maruz kalmaya yol açabileceğini düşünüyor. Örneğin Çin'in WeChat'i, günlük uygulamayı başarılı bir hale getirdi. Yaccarino aynı şeyi X için de yapabileceğini umuyor.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
İLKHABER-Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.