TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye Sigorta Birliği

İLKHABER-Gazetesi - Türkiye Sigorta Birliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Sigorta Birliği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sigorta sektörü patladı: Prim üretimi yılın ilk yarısında yüzde 80,8 artış gösterdi Haber

Sigorta sektörü patladı: Prim üretimi yılın ilk yarısında yüzde 80,8 artış gösterdi

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) yayınladığı verilere göre, sigorta şirketlerinin 2024 yılının ilk altı aylık döneminde prim üretimi önceki yılın aynı dönemine kıyasla %80,8 oranında artış göstererek 380 milyar 369,9 milyon TL'ye ulaştı. Bu, sektörün tarihinde görülmemiş bir büyüme olarak kayıtlara geçti. HAYAT DIŞI SİGORTALAR LİDERLİĞİ ELE ALDI Toplam prim üretiminin 337 milyar 25,9 milyon TL'lik kısmı hayat dışı sigortalardan gelirken, 43 milyar 343,9 milyon TL'lik kısmı hayat sigortalarından geldi. Bu durum, hayat dışı sigortaların pazar payının %88,6'ya yükseldiğini, hayat sigortalarının payının ise ,4'e gerilediğini gösteriyor. Geçen yıl aynı dönemde bu oranlar sırasıyla %88,3 ve ,7 seviyesindeydi. BÜYÜME HIZI EN YÜKSEK HAYAT DIŞI SİGORTALARDA Hayat dışı sigorta üretimi, yıllık bazda %81,3 oranında artış göstererek sektörün lokomotifi konumunu korudu. Hayat sigortalarında ise bu artış oranı %75,9 olarak gerçekleşti. Enflasyon etkisi temizlendiğinde, hayat dışı sigortalarda reel değişim oranı %5,7, hayat sigortalarında ise %2,5 olarak gerçekleşti. Toplam prim üretimi bazında ise reel değişim oranı %5,3 oldu. KATILIM SİGORTACILIĞINDA DA YOĞUN İLGİ Haziran ayı sonu itibarıyla katılım sigortacılığı toplam prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre %93,7 artışla 21 milyar 249,2 milyon TL'ye ulaştı. Bu da katılım sigortacılığının sektördeki büyüme hızının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Sigorta sektöründeki bu güçlü büyüme, ekonomik toparlanma, bireylerin risk algısındaki artış ve sigorta ürünlerine olan güvenin artması gibi faktörlere bağlanıyor. Ancak uzmanlar, bu büyümenin sürdürülebilirliği için düzenleyici kurumların sektöre yönelik destekleyici adımlar atmasının ve sigorta bilincinin artırılmasının önemine dikkat çekiyor.

TSB Başkanı Gülen: BES'in tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüşümü önemli bir adım olacak Haber

TSB Başkanı Gülen: BES'in tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüşümü önemli bir adım olacak

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, katıldığı bir Bloomberg HT yayınında sigorta sektörünün gündemindeki konuları ele aldı ve sektördeki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gülen, 2023 yılında sektörde prim üretiminin yüzde 105 artarak 483 milyar liraya ulaştığını hatırlatarak, bu büyümenin önemli bir ivme kazandığını vurguladı. Özellikle bireysel emeklilik sistemi (BES) üzerinde duran Gülen, otomatik katılımın devreye girmesiyle BES'in 16 milyonun üzerinde katılımcıya ulaşarak fon büyüklüğü açısından önemli bir oyuncu haline geldiğini belirtti. Ayrıca, kısmi çekiş hakkının başlamış olmasının fon büyüklüğünü etkileyecek bir durum olmadığını ifade etti. Gülen, BES fonlarını teminat göstererek başka bir yerden kredi alma hakkına sahip olunacağını da hatırlatarak, 2024 yılında BES'in tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüşeceğini öngördü. Bu dönüşümün önemli olduğunu vurgulayan Gülen, 2024 yılının bu açıdan önemli bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Tamamlayıcı emeklilik sisteminin, hem düzenleyici otoritenin hem de sigorta sektörünün odak noktalarından biri olduğunu söyledi ve sektörün bu yönde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. TSB BAŞKANI UĞUR GÜLEN: DEPREM SONRASI KENTSEL DÖNÜŞÜM VE BİNA TAMAMLAMA SİGORTALARI ÖNEM KAZANIYOR Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, son yaşanan yıkıcı depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Gülen, depremin beklenen Marmara depremi için bir uyanış niteliğinde olduğunu dile getirirken, olası Marmara depreminin 320 milyar dolarlık bir hasara yol açabileceğini ifade etti. Özellikle deprem hattındaki kentler için bina tamamlama sigortalarının önemine vurgu yapan Gülen, bu ürünün kentsel dönüşümü hızlandıracağını belirtti. Konuşmasında, bu sigortanın, dönüşüm yapılan binalarda müteahhitlerin binayı istenen koşullarda tamamlama riskine karşı önemli bir güvence sağlayacağını vurguladı. Gülen'in ifadeleri, deprem riski altındaki bölgelerde kentsel dönüşümün ve güvenli konutların sağlanması için sigorta sektörünün rolünün önemini vurguluyor. Bina tamamlama sigortalarının kullanımının, hem yapılanmada güvenlik standartlarını artırması hem de toplumsal riskleri azaltması açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Bu açıklamalar, sigorta sektörünün deprem riskine karşı alınacak tedbirlerde aktif bir rol oynayacağını gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.