TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye Motosiklet Federasyonu

İLKHABER-Gazetesi - Türkiye Motosiklet Federasyonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Motosiklet Federasyonu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TMF Başkanı Ogün Baysan: Motokros Şampiyonası 3-4 kat büyüdü Haber

TMF Başkanı Ogün Baysan: Motokros Şampiyonası 3-4 kat büyüdü

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Ogün Baysan, Afyonkarahisar'da düzenlenen Motokros Şampiyonası (MXGP) ve Afyon Motofest etkinliğinin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Baysan, etkinliğin her geçen yıl büyüdüğünü ve Türkiye'nin motosiklet sporlarındaki önemini artırdığını belirtti. DÜNYANIN GÖZÜ AFYON'DA Baysan, Afyonkarahisar pistinin sporcular tarafından çok sevildiğini ve bu sayede yarışların heyecanını artırdığını ifade etti. Katılımcı sayısının her geçen yıl yükseldiğini belirten Baysan, "Dünyadaki motokros otoriterlerinin gözü burada" diyerek etkinliğin uluslararası alandaki önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen bu büyük organizasyonun, valilik, belediye ve sponsorların da büyük destekleriyle gerçekleştiğini söyleyen Baysan, "Afyon halkı ve Türkiye bunu istedikçe biz Motosiklet Federasyonu olarak devam edeceğiz" dedi. Baysan, etkinliğin sadece bir spor organizasyonu olmadığını, aynı zamanda bir festival havasında geçtiğini ve her yıl daha da büyüdüğünü belirtti. AFYON'A BÜYÜK KATKI Baysan, etkinlik alanının sadece yarışlara ev sahipliği yapmadığını, yıl boyunca çeşitli etkinliklere, eğitimlere ve acil durumlarda toplanma alanına hizmet ettiğini söyledi. Bu sayede Afyon'a büyük bir katkı sağlandığını ifade etti. ULUSLARARASI ETKİ Baysan, organizasyonun 186 ülkede izlendiğini ve 1.8 milyar insana ulaştığını belirterek, etkinliğin ekonomik olarak da büyük bir getirisi olduğunu söyledi. Geçen seneye göre organizasyonun yaklaşık 3-4 kat büyüdüğünü ifade eden Baysan, etkinliğin Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkı sağladığını belirtti.

Toprak Razgatlıoğlu Portekiz'de rekor için piste çıkacak Haber

Toprak Razgatlıoğlu Portekiz'de rekor için piste çıkacak

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, hafta sonu Portekiz'de Dünya Superbike Şampiyonası'nın 7. ayağında yarışacak. Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre, milli sporcular Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, 9-11 Ağustos tarihlerinde Portimao'da piste çıkarak olimpiyat heyecanına ara verecek. Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) ve Dünya Supersport Şampiyonası'nda (WSSP) sezonun 7. ayak yarışları Algarve Pisti’nde yapılacak. TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinesindeki milli sporcular, ödül kürsüsüne çıkmak için Algarve Pisti’nde ter dökecek. ROKiT BMW Motorrad takımıyla her yarışta rekorlar kırarak tüm dikkatleri üzerine çeken Toprak Razgatlıoğlu, 9 Ağustos Cuma günü serbest antrenmanlara çıkacak. Milli motosikletçi, 10 Ağustos Cumartesi günü TSİ 20.00'de birinci yarışta, 11 Ağustos Pazar günü ise TSİ 16.45'te superpole yarışı ve TSİ 20.00'de de ikinci ana yarışta yer alacak. Yarışlar Red Bull TV'den canlı yayınlanacak. Toprak, Portekiz'deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11'inci zaferini alarak Jonathan Rea ile Alvaro Bautista'ya ait rekora ortak olacak. Genel klasmanda 303 puanla lider durumundaki Red Bull sporcusu Toprak, üst üste iki yarış kazanması halinde ise rekor kıracak.  Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü derece mücadelesi verecek Milli motosikletçiler Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü'nün yer aldığı Dünya Supersport Şampiyonası'nın yedinci ayak mücadelesi 9 Ağustos Cuma günü serbest antrenmanlar ve superpole ile başlayacak. Bahattin Sofuoğlu, MV Agusta Reparto Corse takımıyla, Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla Algarve Pisti’nde 10 Ağustos Cumartesi günü TSİ 18.30'da hafta sonunun ilk yarışına, 11 Ağustos Pazar günü ise TSİ 18.30'da da ikinci yarışa çıkacak.

Mersin'de motosiklet sürücüleri güvenli sürüş eğitimi alıyor Haber

Mersin'de motosiklet sürücüleri güvenli sürüş eğitimi alıyor

Mersin'de, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen motosiklet sürücüleri hem güvenli sürüş konusunda becerilerini geliştiriyor, hem de ulusal standartlara uygun eğitim alarak sertifika almaya hak kazanıyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2024 Yıllı İleri ve Güvenli Sürüş C Lisanlı Eğitmen Yetiştirme Programı'nın pratik ve teorik eğitimleri Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin'de gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen motosiklet sürücüleri aldıkları eğitimlerle hem güvenli sürüş konusunda becerilerini geliştiriyor, hem de ulusal standartlara uygun eğitim alarak sertifika almaya hak kazanıyorlar. Mersin Stadyumu yanındaki alanda gerçekleştirilen eğitimler, motosiklet kullanıcılarının hem kendi güvenliklerini hem de çevrelerindeki diğer sürücülerin güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Programı başarıyla tamamlayan motosiklet sürücüleri lisanslı olarak akademilerde eğitmenlik yapabiliyor. Program sayesinde, motosiklet kullanıcıları hem teorik hem de pratik eğitimlerle donatılarak, ileri düzeyde sürüş becerileri kazanıyor. Eğitmenlik lisansını alan sürücüler ise farklı şehirlerde düzenlenecek güvenli sürüş eğitimlerinde eğitmen olarak görev alabiliyor. Türkiye genelinde güvenli sürüş kültürünün yayılmasına katkıda bulunacak eğitimlerin Mersin'de gerçekleştirilmesi, kentin bir eğitim merkezi haline gelmesine katkı sağlıyor. "Amacımız insanların motosiklet kazalarına karışmaması" Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yusuf Güder, eğitim programına verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e teşekkür etti. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak 2018 yılında motosiklet kazalarının önlenmesi ve insan kayıplarının azaltılması için güvenli ve ileri sürüş dedikleri eğitim programını, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onaylamış olduğu müfredatla Avrupa standartlarında eğitimler verdiklerini belirten Güder, "Amacımız insanların motosiklet kazalarına karışmaması ve insanların canını korumak. Trafiğe kapalı alanda motosiklet hakimiyetini geliştirmek adına işin doğru tekniklerini öğrettiğimiz ve uygulayıcıların da motosikletlerini tanımaları için yaptığımız bir eğitim. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen eğitmenleri 6 günlük bir programda yetiştiriyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Güvenli ve İleri Sürüş Eğitmeni Nuri Orukçu da eğitimlerin trafiğe kapalı alanda uygun zeminde verildiğini ifade etti. Eğitimlerle motosiklette sürücü hakimiyetinin arttığını dile getiren Orukcu, bunun da daha güvenli bir sürüşü beraberinde getirdiğini kaydetti. Orukcu, "Burada eğitmen olarak yetişen arkadaşlarımız ya kendi akademilerini açarak ya da mevcut akademilerde görev alarak, yeni başlayan motosiklete gönül vermiş motosiklet sevdalılarına güvenli sürüşü öğretmeye çalışıyor. Böylelikle trafikte daha güvenli yol almaya başlıyorlar" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.