TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye İş Kurumu

İLKHABER-Gazetesi - Türkiye İş Kurumu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye İş Kurumu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İŞKUR'dan "Aday Havuz Sistemi" ile işverenlere hızlı eşleşme imkanı Haber

İŞKUR'dan "Aday Havuz Sistemi" ile işverenlere hızlı eşleşme imkanı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına ulaşabilmelerini sağlayan "Aday Havuz Sistemi"ni uygulamaya koydu. İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, personel arayan işverenler için oluşturulan yeni uygulama sayesinde, ilan açılmaksızın ihtiyaç duyulan nitelikteki kişiler "Aday Havuz Sistemi"nden görüntülenebilecek.Yeni sistem, işverenler açısından zaman ve emek tasarrufu, iş arayanlar açısından daha nitelikli bir eşleşme imkanı sağlayacak. Aday havuz sistemi nedir? Sisteme giriş yapan işverenler, arama sayfasındaki filtreleme ekranından meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş, çalışılacak il gibi birçok filtreyle seçtikleri niteliklerde kaç kişinin sistemde kayıtlı olduğunu öğrenebilecek. Listelenen adayların, Kişisel Verileri Koruma Kanunu uyarınca kişisel bilgileri haricinde öz geçmişlerinde yer alan nitelik ve beceriler görüntülenebilecek. İşverenler aylık 1000 kişiye kadar arama yapabilecek. Beğendikleri adayları meslek bazında oluşan havuzlara atabilecek işverenler, adayla İŞKUR aracılığıyla iletilecek mesajla iletişim kurabilecek.Uygun adaylara seçildiklerine ilişkin bilgilendirme mesajı gittikten sonra işverenler, kişilerin iletişim bilgisini görebilecek. Adayın da uygun bulması halinde iletişimin kurulması sağlanacak. Bu aşamada işverenin ve iş arayanın danışmanlarına da bilgilendirme e-postası gidecek. "Aday Havuz Sistemi"nde, İŞKUR'a kayıtlı olsun veya olmasın özel istihdam bürosu statüsünde bulunmayan tüm işverenler arama yapabiliyor, İŞKUR'a kayıtlı ve kriterlere uygun kaç iş arayan olduğunu görüntüleyebiliyor. Ancak sistemin, adayın bilgilerini detaylı görüntüleme ve havuz oluşturma özelliklerinden sadece İŞKUR'a kayıtlı işverenler faydalanabiliyor.

İşgücü Uyum Programı'na başvurular başladı Haber

İşgücü Uyum Programı'na başvurular başladı

Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) yapılan açıklamaya göre, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazanmalarını sağlamak amacıyla İUP hazırlandı. İŞKUR'un, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliğinde sürdüreceği İUP kapsamında ilk iş birliği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapıldı. Bakanlıkla yapılan iş birliği sonucu, 81 ilde toplam 120 bin kontenjanla açılan ilk İUP'a başvurular da başladı. Söz konusu programlara, İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezlerinden başvuru yapılabiliyor. MEB ile yürütülecek programa başvurular için son tarih 8 Eylül olarak belirlendi. İUP detayları 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurabildiği İUP'lar yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacak. Programların ilk 4 haftası yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak planlandı. Aylık ortalama 8 bin lira ödeme yapılacak İUP katılımcılarının kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacak. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecek. Öte yandan, katılımcıların İUP harici başka yerde çalışmasının önünde bir engel bulunmuyor.

Mersin'de engelliler için kariyer ve istihdam etkinliği Haber

Mersin'de engelliler için kariyer ve istihdam etkinliği

Valilik himayesinde, Mersin Üniversitesi (MEÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Kızılay Mersin Şubesi ve Engelsiz İş Adamları Derneği desteğiyle organize edilen "Mersin Engelsiz Kariyer ve İstihdam Günü" programı, MEÜ Akdeniz Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Etkinlikte konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, kalkınma ve gelişme yolunda yatırım ve istihdamın çok önemli olduğunu söyledi. Pehlivan, "2030 Engelsiz Vizyonu" ile engellilerin potansiyellerini en üst düzeyde kullanacakları bir duruma ulaşmasının hedeflendiğini belirterek, şöyle konuştu: "Engellilerin istihdamı çok önemli çünkü bu kardeşlerimiz yüreklerindeki sevginin, kararlığın, azmin gücüyle istenen her hedefe ulaşabilecek yeteneğe sahip. Son 20 yılda ülkemizde yaklaşık 18 bini kamuda olmak üzere 470 bin engelli kardeşimiz istihdam edildi. Mersin'de de yaklaşık 10 bin engelli kardeşimizi özellikle özel sektörde iş yerleştirmesini gerçekleştirmiş durumdayız. Geçen yıl bine yakın engelli kardeşimiz istihdam edildi. İş kurmak isteyen engelli bireylerimizi de devletimizin teşvikleriyle buluşturduk." MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar da engellilerin iş gücüne katılımını artırıp kariyer ve yetenek yönetimlerine katkıda bulundukları için gururlu olduklarını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İŞKUR İl Müdürü Ercan Gön ile Engelsiz İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demir'in de konuşma yaptığı programda, engellilerden oluşan koro konser verdi, piyano dinletisi sundu.  Milli Muharip Uçak KAAN'ın tanıtım yüzü Yusuf Akgün söyleşiye katıldıDevlet korumasında yetişen ve iki kolu olmadığı için ağzında tuttuğu kalemle resmettiği çalışmayla Milli Muharip Uçak KAAN'ın tanıtım yüzü olan Yusuf Akgün, etkinlikteki söyleşinin konuğu oldu. Hayat hikayesini ve KAAN'ın tanıtım yüzü olma sürecini anlatan Akgün, katılımcıların da sorularını yanıtladı. Programın ardından 35 firmanın stant kurduğu fuarı gezen engelliler, iş fırsatlarına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakanlık kesenin ağzını açtı! Başvuru şartlarını sağlayana geri ödemesiz 400.000 TL! Haber

Bakanlık kesenin ağzını açtı! Başvuru şartlarını sağlayana geri ödemesiz 400.000 TL!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verdiği hibe miktarlarını yükseltti!  Türkiye İş Kurumu’ndan gelen yeni ve müjdeli bir haberde, hibe miktarlarının yükseltildiği öğrenildi. Kendi işini kurmak isteyenler için çeşitli miktarlarda hibe desteği sunan İŞKUR, bu hibe desteklerini artırdığını duyurdu. Yani artık İŞKUR hibeleri, daha yüksek tutarlı olduğu gibi daha fazla vatandaşa kendi işini kurma desteği vermeye hazır!  Engelli hibesi zamlandı!  İŞKUR’dan gelen yeni haberlerde engelli bireylere verilen hibe miktarının artırıldığı öğrenildi. Vatandaşların kendi işlerini kurmaları için destek sunan İŞKUR, bu kapsamda engellilere verilen hibe miktarı, 150 bin liradan 400 bin liraya yükseldi.  Hükümlü hibesi de zamlandı!  Öte yandan İŞKUR, eski hükümlü vatandaşlara da hibe desteği veriyor. Eski hükümlü vatandaşların hapisten çıktıktan sonraki iş bulma sürecini kolaylaştırmak adına verilen bu hibe desteği, kendi işinin sahibi olma fırsatı da sunuyor. Eski hükümlü vatandaşlara kendi işini kurmak için verilen bu destek ise son bir güncelleme ile 110 bin liradan 300 bin liraya yükseldi.  Açıklama Bakan Işıkhan’dan geldi!  İş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için yükseltilen hibeler kapsamında vatandaşlara daha fazla destek olunması bekleniyor. Bu konuda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise hibelerin tutarlarının güncellendiğini duyurdu.  İŞKUR üzerinden kullanılabilecek olan bu hibe desteklerine ek olarak, korumalı işyeri projelerinde de hibenin 150 bin liradan 500 bin liraya yükseldiğini açıkladı. Böylelikle de İŞKUR’un 3 hibesinde tutarlar yükselmiş oldu.

İŞKUR, Sağlık Sektöründe 25.400 TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor! Haber

İŞKUR, Sağlık Sektöründe 25.400 TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), sağlık sektöründeki artan iş gücü ihtiyacını karşılamak için personel alımı yapmaya başladı. Çaycı, bulaşıkçı, temizlik ve güvenlik görevlisi gibi pozisyonlar için yapılacak alımlarda, en az 25.400 TL maaş verilecek. Başvuru şartları nelerdir? Başvurular, İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden 31 Ocak 2024 tarihinde başladı. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, 18 yaşından büyük olma, İŞKUR'a kayıtlı olma ve hastane ortamında çalışmaya engel sağlık sorunu bulunmama gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, ilgili pozisyonlar için belirlenen yaş sınırları ve eğitim düzeyleri de başvuru şartları arasında bulunuyor. Alım yapılacak pozisyonlar Alım yapılacak pozisyonlar ve son başvuru tarihleri şu şekilde: Temizlik Görevlisi (Ankara/Çankaya): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 3 Şubat 2024 [Görsel: Temizlik görevlisi] Temizlik Görevlisi (İstanbul/Ataşehir): 20 açık pozisyon, son başvuru tarihi 7 Şubat 2024 Temizlik Görevlisi (Bursa/Nilüfer): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 8 Şubat 2024 Temizlik Görevlisi (Konya/Selçuklu): 3 açık pozisyon, son başvuru tarihi 20 Şubat 2024 [Görsel: Temizlik görevlisi] Güvenlik Görevlisi (Aksaray/Aksaray Merkez): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 20 Şubat 2024 [Görsel: Güvenlik görevlisi] Çaycı (Kocaeli/Gebze): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 13 Şubat 2024 [Görsel: Çaycı] Bulaşıkçı (Stevard) (Kocaeli/Gebze): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 13 Şubat 2024 [Görsel: Bulaşıkçı] Başvurular nasıl yapılır? Başvurular, İŞKUR'un e-Şube sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak "Açık İş İlanları" bölümünden yapılabiliyor. İlgilenen adaylar, başvuru süreçleri ve detayları için İŞKUR'un resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.