TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye A Millî Futbol Takımı

İLKHABER-Gazetesi - Türkiye A Millî Futbol Takımı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye A Millî Futbol Takımı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye A Millî Futbol Takımı, EURO 2024'de ikinci sınavını bugün Portekiz karşısında verecek Haber

Türkiye A Millî Futbol Takımı, EURO 2024'de ikinci sınavını bugün Portekiz karşısında verecek

Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) F Grubu'nda Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek muhteşem bir başlangıç yapan Türkiye A Millî Futbol Takımı, ikinci sınavını bugün Portekiz karşısında verecek. Bu yıl Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) ilk maçını Gürcistan ile oynayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, müthiş bir performans sergiledi. EURO 2024 grup maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Millîlerin nefes kesen bu maçtaki gollerini, 25. dakikada Mert Müldür, 65. dakikada Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Türkiye A Millî Futbol Takımı, EURO 2024'de ikinci maçına ise bugün TSİ 19.00’da BVB Stadyumu’nda çıkacak. Gürcistan’a karşısında 3 puanı 3 golle alan Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetimindeki A Millîler, Çekya’yı 2-1 yenen Portekiz'i de muhteşem bir futbolla yenmenin hesaplarını yapıyor. Türkiye ile Portekiz bugüne kadar 6’sı resmi, 3’ü özel olmak üzere toplam 9 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda milliler hepsi özel maçlarda olmak üzere 2 kez sahadan galip ayrılırken, 7 kez de mağlup oldu. Bu karşılaşmalarda Ay-Yıldızlılar, rakip fileleri 9 kez havalandırırken, kalesinde ise 19 gol gördü. İki ülke son olarak 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri Play-Off turu yarı finalinde karşılaştı ve A Milliler, 3-1 kaybetti. Türkiye ve Portekiz, Avrupa şampiyonalarında 3 kez karşılaştı Türkiye ile Portekiz, Avrupa şampiyonalarında 3 kez karşı karşıya geldi. Milliler, 1996 yılındaki turnuvada 1-0, 2000 ve 2008 yıllarındaki şampiyonalarda da 2-0’lık sonuçlarla rakibine yenildi. Bu arada, Türkiye A Milli Futbol Takımı, Portekiz karşılamasıyla tarihindeki 628. maçına çıkacak.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Millî Takım'ın EURO 2024 kampını ziyaret etti Haber

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Millî Takım'ın EURO 2024 kampını ziyaret etti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Portekiz maçı için Dortmund'a geçen A Millî Takım kampını ziyaret ederek, Teknik Direktör Vincenzo Montella ile Ay-Yıldızlı oyunculara başarılar diledi. "Milletimize çifte bayram yaşattınız, sağ olun, var olun" Başkan Mehmet Büyükekşi, başta Kaptanlar Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun olmak üzere tüm futbolculara seslenerek "İlk maçımızda çok güzel bir başarı elde ettik. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Milletimize çifte bayram yaşatacağız demiştik, onu gerçekleştirdiniz, sağ olun var olun. Allah hepinizden razı olsun. Sizler sahada, bizler tribünde, çok güzel bir duygu yaşadık. Tüm seyirciler, tüm milletimiz aynı duyguyu yaşadı. Memleketim şarkısı da bu duygunun doruk noktası oldu." diye konuştu. "Size inanıyoruz, güveniyoruz" Çok özel günler yaşadıklarını vurgulayan Başkan Mehmet Büyükekşi, şöyle devam etti: "Yarın yine çok önemli bir maçımız var. Bugün sabahtan bu yana 16 televizyona röportaj verdim. Hepsinde şunu söyledim; biz hep ilkleri başarıyoruz. İlk başarımız gruptan ilk kez lider olarak buraya gelmekti. İkinci başarımız bu zamana kadar önemli turnuvalarda ilk maçlarda galip gelememişiz, sizlerin sayesinde galip geldik. Üçüncü başarımız da Arda Güler, Ronaldo'nun rekorunu kırarak çıktığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda gol atan en genç oyuncu oldu. Dördüncü başarımız olarak da inşallah Portekiz'i yeneceğiz, yeni bir başarı daha elde edeceğiz dedim. Türk milleti olarak size inanıyoruz, güveniyoruz." ifadelerini kullandı. "Sizlerle gurur duyuyoruz, sağ olun, var olun" Portekiz maçının çok önemli olduğunu ve galip gelmemiz halinde gruptan çıkılacağının altını çizen Başkan Mehmet Büyükekşi, "İnşallah yenersek gruptan çıkmayı garantilemiş oluyoruz, önümüz açılıyor. Geçen akşamki toplantıda 'yeni bir hikaye yazacaksınız' demiştim. O hikayenin ikinci adımı da bu olacak inşallah. Tarihe not düşeceğiz. Hep birlikte güzel şeyleri başaracağız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sağ olun, var olun. Allah kaza bela vermesin, sakatlık olmasın." diye konuştu. Millî Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile oyuncular  Başkan Mehmet Büyükekşi'nin bu sözlerini alkışlayıp desteği için kendisine teşekkür etti.  BVB Stadyumu'ndan özel uğurlama Başkan Mehmet Büyükekşi daha sonra A Millî Takımımızla birlikte maçın oynanacağı BVB Stadyumu'na geçti. Başkan Büyükekşi'ye TFF 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Stratejik Planlama ve Yeni Proje Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay ile Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt de eşlik etti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, stadyumda kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra dinlenmeye çekilen oyuncuları tek tek ellerini sıkarak kampa yolcu etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Viyana'da tarih yazacak Haber

Türkiye A Milli Futbol Takımı Viyana'da tarih yazacak

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 finalistlerinden Avusturya ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.  Kırmızı-Beyazlı Milliler, 26 Mart Salı günü oynanacak maçta farklı galibiyete imza atarak tarih yazmak istiyor. EURO 2024 finalistlerinden Avusturya ile 26 Mart Salı günü Viyana’da özel maçta karşılaşacak Türkiye A Millî Futbol Takımı, müsabakanın hazırlıklarına Budapeşte’de başladı. Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetimindeki Milli Takımın BVSC-Zugló kulübünün tesislerinde gerçekleştirilen idmanına, dün oynanan Macaristan-Türkiye karşılaşmasının ilk 11’inde yer almayan futbolcular katıldı.  Milliler, kamp otelindeki rejenerasyon çalışmasını takiben, sahaya gelerek ısınma hareketlerinin ardından top kapma, şut antrenmanı yaptı, ardından çift kaleli taktik oyun oynadı. Macaristan maçına ilk 11’de başlayan futbolcular ise, kamp otelinde yenilenme antrenmanı gerçekleştirdi. İspanyol devi Real Madrid'in formasını giyen Arda Güler'in de yer aldığı Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı oluşturan futbolcuların forma hırsı, dikkatlerden kaçmadı. EURO 2024 finalistlerinden Avusturya ile 26 Mart Salı günü Viyana’da özel maçta karşılaşacak Türkiye A Milli Futbol Takımı, bugün de saat 16.00’da aynı tesiste basına kapalı olarak idman yapacak. Kırmızı-Beyazlı Milliler, 26 Mart Salı günü oynanacak maçta farklı galibiyete imza atarak tarih yazmak için sahaya çıkacak.

A Millî Futbol Takımı'nı taşıyan uçak rota değiştirdi Haber

A Millî Futbol Takımı'nı taşıyan uçak rota değiştirdi

Türkiye A Millî Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kalarak tarihte ilk kez büyük bir turnuvanın finallerine lider olarak gitmeyi başardı. Maçın ardından Türkiye'ye dönmek üzere A Millî Futbol takımını taşıyan uçak rota değiştirdi. Tarihinde 5 kez Avrupa Şampiyonası (1996, 2000, 2008, 2016, 2020) ve 2 kez Dünya Kupası'nda (1954, 2002) mücadele eden Ay-Yıldızlılar, ilk kez grup aşamasını ilk sırada bitirmenin mutluluğunu yaşadı. Cardiff kentinde bulunan Cardiff City Stadyumu'nda oynanan maçta Millîlerimizin golünü 70. dakikada penaltıdan Yusuf Yazıcı attı. Galler'in golünü ise 7. dakikada Neco Williams kaydetti. Millîler, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyelerinin de izlediği maçtan mutlu ayrıldı. Uçak rota değiştirdi Türkiye A Millî Futbol Takımı kafilesi, maçın ardından Türkiye'ye dönmek üzere bulundukları kentin havalimanına gitti. Millîleri taşıyan TYH uçağı, havalandıktan bir süre sonra rota değiştirerek Almanya'nın Münih kentindeki havalimanına indi. Uçağın rota değiştirme nedeninin, Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın abisinin rahatsızlanmasından kaynaklandığı öğrenildi. Montella ve uçaktaki yolcular arasında bulunan ağabeyi Emanuele Montella'nın yanı sıra TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, A Milli Takım doktoru uçaktan ayrıldı. TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım kafilesini Cardiff'ten İstanbul'a taşıyan uçak, yolcular arasında bulunan Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella'nın ağabeyi Emanuele Montella'nın rahatsızlanması üzerine tedbir amaçlı olarak Münih Havalimanı'na iniş yapmıştır." ifadelerine yer verildi. Kuralar 2 Aralık'ta Bu arada EURO 2024 kura çekimi ise Almanya'nın Hamburg kentinde 2 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Grup lideri olarak Almanya'daki finallerin biletini alan Türkiye kura çekimine 2. torbadan katılacak. Son üç takımın belirleneceği play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak. EURO 2024 Finalleri ise 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

A Millîler Almanya'daki finallere lider gidiyor Haber

A Millîler Almanya'daki finallere lider gidiyor

Türkiye A Millî Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kalarak tarihte ilk kez büyük bir turnuvanın finallerine lider olarak gitmeyi başardı. Tarihinde 5 kez Avrupa Şampiyonası (1996, 2000, 2008, 2016, 2020) ve 2 kez Dünya Kupası'nda (1954, 2002) mücadele eden Ay-Yıldızlılar, ilk kez grup aşamasını ilk sırada bitirmenin mutluluğunu yaşadı. Cardiff kentinde bulunan Cardiff City Stadyumu'nda oynanan maçta Millilerimizin golünü 70. dakikada penaltıdan Yusuf Yazıcı attı. Galler'in sayısını 7. dakikada Neco Williams kaydetti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri de müsabakayı takip etti. D Grubu'nun diğer maçında Hırvatistan, evinde Ermenistan'ı 1-0 mağlup ederek grup ikincisi olarak finallere adını yazdırdı.  Maçtan Dakikalar:  4. dakikada Galler etkili geldi. Ferdi Kadıoğlu'nun geri pasında topu kapan Broadhead, sol taraftan ceza yayı önüne gelip plase bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı. 7. dakikada Galler öne geçti. Wilson'ın pasında sol kanatta topla buluşan Neco Williams, Ferdi'den sıyrılıp çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun uzak köşeye plasesinde, meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 1-0. 42. dakikada Milli Takım beraberlik golüne yaklaştı. Ferdi Kadıoğlu'nun sağdan yaptığı ortada ön direkte yükselen Yusuf Yazıcı kafayla topu arka bölüme aktardı. Kale sahası önündeki Kerem Aktürkoğlu'nun topu düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı. 43. dakikada Roberts'ın uzun mesafeli taç atışında ceza sahası içinde topu kontrol eden Johnson'ın çaprazdan dönerek vuruşunda, kaleci Altay iki hamlede meşin yuvarlağın sahibi oldu. 49. dakikada A Milli Takım, yarı alanından çıkmakta zorlandı. Topu kapan Broadhead, sağdan savunmanın arkasına sarkan Johnson'a pasını aktardı. Bu futbolcunun çaprazdan şutunda, kaleci Altay uzanarak meşin yuvarlağı kornere tokatladı. 58. dakikada sağdan kazanılan kornerde topun başına geçen Zeki Çelik, kale sahası içine ortaladı. Bu noktada iyi yükselen Samet Akaydın'ın kafa vuruşunda, kaleci Ward gole izin vermedi. 69. dakikada ay-yıldızlı ekip penaltı kazandı. Sol tarafta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği ortada Kenan Yıldız, Ben Davies'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Matej Jug, penaltı noktasını gösterdi. 70'inci dakikada penaltıda topun başına geçen Yusuf Yazıcı, meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere göndererek skora eşitlik getirdi: 1-1. 74. dakikada rakibinden kaptığı topla hızlı çıkan İsmail Yüksek, sağdan atağa katılan Yusuf Sarı'ya pasını aktardı. Rakibinden sıyrılıp ceza yayı önüne gelen bu futbolcunun sert şutunda, top üst direğe de çarparak auta gitti. Stat: Cardiff City Hakemler: Matej Jug, Matej Zunic, Aleksandar Kasapovic (Slovenya) Galler: Ward, Roberts, Lockyer, Ben Davies, Rodon, Broadhead (Dk. 62 Brooks), Jordan James, Ampadu, Neco Williams (Dk. 84 Moore), Johnson, Wilson (Dk. 80 Daniel James) Türkiye: Uğurcan Çakır (Dk. 33 Altay Bayındır), Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar (Dk. 46 Zeki Çelik), İsmail Yüksek, Salih Özcan, Yusuf Sarı (Dk. 79 Kaan Ayhan), Abdülkadir Ömür (Dk. 33 Yusuf Yazıcı), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Dk. 59 Kenan Yıldız) Goller: Dk. 7 Neco Williams (Galler), Dk. 70 Yusuf Yazıcı (Penaltıdan) (Türkiye) Sarı kartlar: Dk. 22 Johnson, Dk. 69 Ben Davies, Roberts ve Ward (Maç bitiminde) (Galler), Dk. 53 Yusuf Yazıcı, Dk. 72 Zeki Çelik, Dk. 82 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 89 Salih Özcan, Altay Bayındır (Maç bitiminde) (Türkiye) Kuralar 2 Aralık'ta çekilecek EURO 2024 kura çekimi Almanya'nın Hamburg kentinde 2 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Grup lideri olarak Almanya'daki finallerin biletini alan Türkiye kura çekimine 2. torbadan katılacak. Son üç takımın belirleneceği play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak. EURO 2024 Finalleri ise 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Torbalar şu şekilde: 1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika 2. Torba: TÜRKİYE, Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Romanya, Avusturya 3. Torba: Hollanda, İskoçya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Çekya 4. Torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, Play Off A, Play Off B, Play Off C

Türkiye A Millî Futbol Takımı grup liderliği hedefliyor Haber

Türkiye A Millî Futbol Takımı grup liderliği hedefliyor

Türkiye A Millî Futbol Takımı, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında bu akşam Galler ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Galler ile 9. randevusuna çıkacak olan A Millîler, tarihindeki 622. maçını kazanarak sahadan grup lideri olarak ayrılmak istiyor. EURO 2024'e katılma hakkını daha önceki maçlarda elde eden Türkiye A Millî Takımı, Galler deplasmanında kaybetmemesi durumunda grup lideri olarak Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvaya katılacak. Ay-Yıldızlılar 16 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, sahasında Ermenistan'ı konuk edecek Hırvatistan ise 13 puanla ikinci sırada yer alıyor. Türkiye A Millî Futbol Takımı ile 9. maçına çıkacak olan Galler ise 11 puan ile 3. sırada bulunuyor. İkili averajda üstünlüğü olan Hırvatistan'ın grup liderliği için şansı sürerken, A Millîler Galler'den alacağı puan ya da puanlarla, Hırvatistan - Ermenistan maçının sonucuna bakılmaksınız grubu lider olarak tamamlamayı garantilemiş olacak. MAÇ SAATİ AÇIKLANDI Cardiff kentinde bulunan Cardiff City Stadyumu'da oynanacak maç TSİ 22.45'te başlayacak. Müsabaka TRT 1'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Matej Jug yönetecek. Jug'un yardımcılıklarını Matej Žunič ve Manuel Vidali üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Martin Matoša olacak. GALLER İLE 9. RANDEVU Türkiye A Millî Futbol Takımı, Galler'le 9. kez karşılaşacak. Ay-Yıldızlıların tamamı resmi olan bu maçlarda 3 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberliği bulunuyor. Biri Avrupa Şampiyonası, dördü Dünya Kupası Elemeleri, 3'ü Avrupa Şampiyonası Elemeleri olmak üzere geride kalan 8 maçta 9 gol atan A Millîler, kalesinde 12 gol gördü. TARİHİMİZDEKİ MÜSABAKALAR Türkiye A Millî Futbol Takımı, Galler ile tarihindeki 622. müsabakaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 340'ı resmi, 281'i özel toplam 621 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 242 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 yenilgi aldı. A Millîler, 265'i deplasmanda, 272'si evinde, 84'ü de tarafsız sahada çıktığı bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 850 gol atarken, kalesinde 887 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke millî takımıyla mücadele eden A Millî Takımı, 621 karşılaşmanın 537'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle oynadı. MONTELLA YÖNETİMİNDE DÖRDÜNCÜ MAÇ Türkiye A Millî Futbol Takımı, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde dördüncü maçına Galler karşısında çıkacak. Montella yönetiminde oynadığı ilk üç karşılaşmayı da kazanan Ay-Yıldızlılarımız, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü. “TARİHE GEÇMEK İSTİYORUZ” Türkiye A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler ile oynanacak olan maçı kazanarak tarihe geçmek istediklerini söyledi. Galler maçına iyi hazırlandıklarını belirten Montella, "Bu maçta elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rakibimiz kendi evinde çok güçlü oynayan bir rakip, buna hazırlıklıyız.  Bu önemli maçı lider olarak tamamlamak istiyoruz. Tarihimize baktığınızda da grup aşamasını hiç lider tamamlayamadık, bunu ilk defa başarmak istiyoruz." dedi. Montella, kadroda yer alan futbolcuların tamamının, rakibe ve taktiğe göre oynayabilecek durumda olduğunu kaydetti. ADANA DEMİRSPOR’LU FUTBOLCU YUSUF SARI’YA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ Trendyol Süper Lig takımlarından Yukatel Adana Demirspor’un başarılı futbolcularından Yusuf Sarı, A Millî Takım'ın Cardiff'teki kampında doğum günü sürprizi yaşadı. 25 yaşına giren Yusuf Sarı için pasta kesildi. Kendisi için hazırlanan pastayı kesen Yusuf Sarı, ilk dilimi takım arkadaşı İrfan Can Kahveci'nin elinden yedi ve daha sonra takım arkadaşlarının tebriklerini kabul etti.

Vincenzo Montella: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık Haber

Vincenzo Montella: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

(İLKHABER) - UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu altıncı maçında deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup eden A Millî Takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella, sonuna kadar hak edilmiş bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. Opus Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Montella, "Bütün futbolcularımıza teşekkürle sözlerime başlamak istiyorum. Maçın başından sonuna kadar ruhlarını sahada bırakan bir futbolcu grubu vardı. Üç gündür, hem zihinsel hem de fiziksel bir çalışma yaptık, taktiksel dışında. Sonuna kadar mücadele verdiler, taktiksel anlamda iyi bir cevap oldu. Üç günde yaptıklarımız yoğun da olsa bize sahada güzel cevap verdi. Milli takım ailesine teşekkür etmek istiyorum, geldiğimiz günden beri sürekli destek veriyorlar. Maçın başından itibaren sahada birliktelik vardı, sonuna kadar hak ettiğimiz bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı. "Futbolcularımız mükemmel bir akşam yaşattılar, sonuna kadar mücadele verdiler." diyen Vincenzo Montella, şöyle konuştu: "Bunun ne kadar büyük bir sportif başarı olduğunu şuradan anlayabiliriz. Hırvatistan, Avrupa elemelerinde kendi ülkesinde ilk defa kaybediyor. Biz de onları deplasmanda ilk defa yeniyoruz. Futbolcularımız sahada millî gurur duygularıyla mücadele verdiler. İlk yarıda sadece beni üzen tek taraf bir gol daha atabilirdik, atamadığımız için maç biraz daha uzadı. Enerjimizi biraz daha fazla harcadık. Deneyimlerime göre konuşmak gerekirse bir dahaki maçın en zor maç olduğunu söyleyebilirim. Çünkü grubun sonuncusuyla oynuyorsunuz, tamamen farklı bir maça hazırlanmanız gerek. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi hazırlanmamız gerek." İtalyan teknik adam, "Grup liderliği için avantaj yakaladığınızı söyleyebilir miyiz?" sorusuna, "Hayır söyleyemeyiz, Hırvatistan'ın hala bir eksik maçı var, bizim de iki maçımız daha var. Şimdiden bir dahaki maça konsantre olmamız gerekiyor. Sonra yine bu konuşmaları yapabiliriz." yanıtını verdi. Montella, "İsmail Yüksek ve Salih Özcan yan yana kusursuza yakın oynadı. Onların performansını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu ise, şöyle yanıt verdi: "İkisi mükemmele yakın, çok iyi oynadılar tüm enerjilerini sahada bırakan bir ikili gördük ama onlar çok iyiydi, diğerleri biraz daha az iyiydi diyemem herkes çok iyiydi. Stoperdeki ikilimiz de beraber ne zaman oynadılar hatırlamıyorum. Samet bugün gerçekten devleşti orada, Abdülkerim Bardakçı da mükemmel bir performans verdi. Genel olarak bazıları daha gösterişli oynayabilir, bazıları biraz daha az gözükse de Cenk'in de altını çizmemiz gerekiyor, çünkü pozisyonu dışında oynayan bir futbolcu. Gerçekten belki de en iyi performansını bu akşam verdi. Şunun da altını çizmek istiyorum, maçı bitirdiğimiz ofansif hatta baktığınızda bir 2005'li, bir 2002'li, bir de 2000'li futbolcu vardı. Geleceğimiz için de çok güzel bir görüntü oldu."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.