TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii

İLKHABER-Gazetesi - Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ANKA III'ten bir ilk daha: Uçuş esnasında iniş takımlarını havada kapattı Haber

ANKA III'ten bir ilk daha: Uçuş esnasında iniş takımlarını havada kapattı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ANKA III insansız hava aracı (İHA), bir ilke daha imza atarak uçuş sırasında iniş takımlarını havada kapattı. Bu önemli gelişme, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. İLK UÇUŞUN ARDINDAN YENİ BAŞARI: 28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ANKA III, bu kez iniş takımlarını havada kapatarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu başarıyla ANKA III'ün üstün performansını bir kez daha kanıtladığı ve Türkiye'nin savunma gücüne güç katacak yeni teknolojilere bir adım daha yaklaşıldığı vurgulandı. GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ VE YENİLİKÇİ TASARIM: ANKA III, gelişmiş teknoloji ve yenilikçi tasarımıyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin savunma sanayisinde fark oluşturacak bu insansız hava aracı, her geçen gün daha da güçlenerek vatanın güvenliği için hizmet vermeye hazırlanıyor. İHA'nın bu son başarısı, Türkiye'nin havacılık ve uzay alanındaki yetkinliğini daha da artırarak, ülkenin savunma sanayisindeki yerini pekiştiriyor. SAVUNMA GÜCÜNE KATKI: ANKA III, Türkiye'nin savunma sanayisinde teknolojik gelişmelerin öncüsü olmaya devam ediyor. Bu son adımla birlikte, ANKA III'ün gökyüzünde daha da güçlü bir şekilde yer alacağı ve ülkemizin savunma kabiliyetini artıracağı ifade ediliyor. Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği bu insansız hava aracı, gelecekte daha büyük başarılarla adından söz ettirecek.

Kahramanmaraş TUSAŞ'ta üretiliyor yurt içi ve dışındaki firmalarda değerlendiriliyor Haber

Kahramanmaraş TUSAŞ'ta üretiliyor yurt içi ve dışındaki firmalarda değerlendiriliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Kahramanmaraş'taki havacılık yapısalları fabrikasının depremde zarar görmüş kentlerdeki tamamlanan ilk yatırımlardan birisi olduğunu bildirdi. Fabrikada incelemede bulunmak üzere Türkoğlu ilçesine gelen Vardan ve beraberindeki heyet, Kaymakam Mustafa Nevzat Mercan tarafından karşılandı. Daha sonra tesise geçen Vardan ve beraberindeki heyet, süreçle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vardan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinden sonra Kahramanmaraş'a bir tesis kurmak için girişimde bulunduklarını, bölge halkının çok hızlı reaksiyon gösterip yatırımı sahiplendiğini söyledi. Söz konusu tesiste üretilen ürünlerin sadece TUSAŞ bünyesinde değil yurt içi ve dışındaki firmalarda da kullanıldığını ifade etti. Başta Valilik olmak üzere, milletvekilleri, Kaymakamlık, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) ve Ticaret Borsasının da gayretleri ile tesisin faaliyete geçirilebildiğini anlatan Vardan, "Bu tesis, depremin ardından depremden zarar gören bölgelerde yapılan ilk tesis oldu. Bu bir başlangıç, biz bu tesisle birlikte yeni bir sektörün oluşması gayreti içine girdik. Rafet Bozdoğan (bir önceki yönetim kurulu başkanı) başkanımız bu işle ilgili inanılmaz bir gayret sarf etti. Tesis kuruldu ve üretim yapmaya başladı. Buradaki yapılan parçalarımız sadece TUSAŞ'ın direkt kendisine değil dolaylı olarak oradan yurt dışına Boing ve Airbus'a doğru gidecek yol aldı." diye konuştu. Üretim konusunda önemli ölçüde yol katettiklerini ancak bununla yetinmeyeceklerini vurgulayan Vardan, ilk etapta mevcut tesisin yeni tezgahlarla beraber büyütüleceğini sonrasında ise Kahramanmaraşlı sanayiciler ile birlikte kurdukları ve daha da genişletecekleri ortaklık yapısıyla başka tesisler oluşturacaklarını dile getirdi. Vardan, havacılık ve uzay sanayisini geliştirmenin gayreti içerisinde olmaya devam edeceklerini belirterek, yapılan yatırımlarla bölgede hem iskan hem de istihdam oluşturulduğuna dikkati çekti. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi de TUSAŞ'ın uçak parçası üretim tesisinin açılış günü olan 22 Şubat'ın Kahramanmaraş için bir milat olduğuna inandığını kaydetti. Faaliyete geçirilen tesisin ihtiyacı olan nitelikli ve personellerin yetiştirilmesine yönelik kentteki üniversitelerle temas halinde olduklarını aktaran Kirişci, Kahramanmaraş'ın sadece dondurmasıyla biberiyle değil, ürettiği teknolojik ürünlerle de dünyada tanınan bir şehir olacağını vurguladı.

KAAN savaş uçağı müjdesi! Son durumu heyecanlandırdı... Haber

KAAN savaş uçağı müjdesi! Son durumu heyecanlandırdı...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı KAAN’ın son durumuyla ilgili heyecan veren açıklamalarda bulundu. TUSAŞ tarafından yürütülen KAAN projesinin uçuşuna yönelik hazırlıklar ve testler hızla devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Kocaeli’de düzenlenen 2023 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde, Süreç İyileştirme Kategorisinde birincilik ödülünü kazanan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ödül töreni sonrasında KAAN projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır'ın, "Herkes KAAN’ın kanatlanacağı tarihi duymak istiyor, ne durumdayız hocam?" sorusuna Kotil, "Yer testleri yapıyoruz. Yakın" yanıtını verdi. Bakanın "Yakın mı çok mu yakın?" şeklindeki sorusuna Kotil, "Çok yakın" dedi. KAAN'ın dikkat çeken özellikleri arasında ses hızının 1,8 kat üzerine çıkabilme kabiliyeti bulunuyor. Milli olarak tasarlanan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Tek kişilik kokpite sahip olan KAAN, maksimum 55 bin fit'e kadar yükselebilecek ve 40 bin fit'te sesten 1,8 kat hızlı uçabilecek. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıma kapasitesi ve elektronik harp kabiliyeti, KAAN'ı öne çıkaran özellikler arasında yer alıyor. KAAN, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağına sahip olmasını sağlayacak. Hem hava-hava hem de hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sunacak olan milli savaş uçağı, yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda hassas ve etkili vuruş yetenekleriyle fark yaratacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.