TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tramvay

İLKHABER-Gazetesi - tramvay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tramvay haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı onaylandı Haber

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Anadolu Yakası'nda 3 ilçeyi birbirine bağlayacak Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi, İBB Meclisi'nde AKP'li üyelerin de oybirliği ile onaylandı. Proje, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım programına dahil edilmek üzere onaya gönderilecek. İBB Meclisi'nin Saraçhane yerleşkesinde gerçekleşen haziran ayı oturumunda Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından sunulan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı teklifi, 33 durağı ve 21.3 kilometrelik uzunluğuyla dikkat çekiyor. Başlangıç noktası Üsküdar Meydanı olan ve Kadıköy Rıhtım'a kadar uzanan hat, ardından Maltepe Meydanı'na ve Cevizli Tugay Yolu Caddesi'ne kadar devam edecek. Teklif öncesinde söz alan CHP'li meclis üyesi Onur Özyurt, projenin detaylarını paylaşarak hat boyunca 338 bin günlük yolcu kapasitesinin hedeflendiğini belirtti. Özyurt, projenin araç trafiğini azaltarak çevre ve gürültü kirliliğini önemli ölçüde azaltacağını vurguladı. Ayrıca, tramvay yolu üzerinde acil durumlarda tercihli kullanım imkanı sağlanacağını ve yaya dostu bir ulaşım politikasına hizmet edileceğini dile getirdi. Teklif, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edilirken, AK Partili üyelerin projenin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na alınması için takipçi olmaları talebi de dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilecek olan proje, tamamen İBB'nin kendi imkanlarıyla hayata geçirilecek.

Antalya'da Tramvayda hayvanseverlik tartışması yaşandı: Tartışma Türk-Rus kültürü ile sona erdi Haber

Antalya'da Tramvayda hayvanseverlik tartışması yaşandı: Tartışma Türk-Rus kültürü ile sona erdi

Antalya'da bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kayıt altına alınan olayda güvenlik görevlisinin uyarısına rağmen tramvaya kucaklarında köpekleri ile binen iki kadın ile diğer yolcular arasında hayvanseverlik tartışması yaşandı. Tramvayda yolculuk yapan bir vatandaşın, "Keçiyi de alın, ama o yuvasız öyle mi" sözlerine kadınlardan birisi "Veterinere götürüyoruz, Ne yapayım gezmeye götürmüyorum. Tarım Bakanlığına götürüyoruz, mesaj geldi. Keyfimden götürmüyorum. Dışarıda baktığımız 2-3 tane de kedimiz var. İnsan için hiçbir şey yapmam" diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın konusu bir anda değişti Bir süre sonra tartışma büyürken hayvanseverlik tartışması yerini kültür kavgasına bıraktı. Vatandaşın her şeyin bir ölçüsü olduğunu söyleyerek, "Anne-baba huzurevinde, kedi-köpek içeride yatıyor" ifadelerini kullanması üzerine yaşlı adamın sözlerine sinirlenen kucağında köpeği ile tramvay yolculuğu yapan kadın, "Huzurevine koyan sizsiniz. Siz de huzurevine gideceksiniz, çocuklarınız bakmayacak size" diyerek tepki gösterdi. Tartışma Türk-Rus kültürü ile sona erdi Kendisinin babasının Türk, annesinin ise Rus olduğunu ve Rus kültürü ile büyüdüğünü söyleyen kadın, "Ruslar Müslüman değiller ama öyle bir kültürleri var ki, annesini babasını huzur evine koymazlar. Hayvanı sevmeyen insanları sevmez" ifadelerini kullandı. Tartışma yolcular tramvaydan inene kadar devam etti.

Adana'da seçim öncesi "2. Etap Metro Projesi" Yatırım Programına alındı! Haber

Adana'da seçim öncesi "2. Etap Metro Projesi" Yatırım Programına alındı!

Uzun zamandır gündemde olan Adana’da metronun 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi, yatırım programına alındı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Güzergahı belirlenen proje Akıncılar İstasyonu'ndan başlayarak çeşitli bölgeleri içerecek. Dış Kredisi 1.111.115.000 TL olarak belirlenen projeye 2024 yılı sonrası başlanacağı kaydedildi. Adana'da gerçekleştirilecek olan 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi, yatırım programına alındı. 15 Ocak 2024 tarihinde 32430 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile onaylanan projeyle, Adana'nın ulaşım altyapısını güçlendirmesi hedefleniyor. 42 adet hafif raylı sistem aracının alınmasına karar verilen proje 10,20 Km’yi kapsayacak. Metronun 2. etabının güzergahında; Akıncılar İstasyonu, Kozan Caddesi, Ege Bagatur Bulvarı, Manolya Caddesi, Yasemin ve Yıldız Caddeleri, TOKİ konutları, Fevzi Çakmak Yurdu, Teknokent, Kongre Merkezi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Alanı Bölgesi ve Balcalı Hastanesi yer alıyor. Bu proje, Adana'nın ulaşım sorunlarına modern ve etkili bir çözüm sunmayı amaçlarken, şehirdeki toplu taşıma olanaklarını da artıracak. Projenin seçim öncesi yatırım programına alınması, şehir halkı ve uzmanlar tarafından olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar şu açıklamayı yaptı: "Adana’nın uzun süredir beklediği; 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi, Cumhurbaşkanımızın onayıyla yatırım programına alındı. Şehrimizde ulaşım sorununu azaltacak projenin yatırım programına alınmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Adana halkı adına teşekkür ediyoruz. Akıncılar İstasyonu, Kozan Caddesi, Ege Bağatur Bulvarı, Manolya Caddesi, İlim Yolu Bulvarı, DSİ TOKİ Konutları, Şehir Hastanesi, Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Stadyum’a gidecek 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi’ni, ikinci dönemimizde bitirmek için bütün gayretimizle çalışacağız."

İzmir'de Metro ve tramvay çalışanları greve gitti Haber

İzmir'de Metro ve tramvay çalışanları greve gitti

İZMİR (AA) - İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve gitti. İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren TİS görüşmelerinden sonuç alınamadı. Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Haklı taleplerimize karşılık bulamadığımızdan daha önce aldığımız grev kararımızı bu saatten sonra uygulamaya koyuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun." dedi. Giral, grev kararı alınsa da işçilerin emeği için görüşmelere her zaman açık olduklarını belirterek, "Bizi bu grev kararını uygulamaya koymaya zorlayanlar, zorda bırakanlar artık düşünsün. Kapımız açık bekliyoruz. Bu saatten sonra iş yerlerine kimse girmeyecek. Gün boyunca buradayız. Hep beraber halaylarla, alkışlarla grev ilanlarımızı iş yerlerine asıyoruz." diye konuştu. Daha sonra işçiler, binaya "Bu iş yerinde grev vardır" pankartı astı. Tarafların, refah payları ve enflasyon farklarını da içeren 11 maddede anlaşamadığı öğrenildi. Öte yandan sabahın erken saatlerinde metro ve tramvayı kullanmak isteyen vatandaşlar, duraklarda bekleyip belediye otobüsleriyle iş yerlerine gitmeye çalıştı. Vatandaşlardan Mehmet Kaymaz duruma tepki göstererek, "Saat 05.00'te işe gidiyoruz ama metro yok. Taksi bulacağız da işe gideceğiz. Burada kaç kişi rezil oldu." dedi. Grev nedeniyle bugün işe gidemeyeceğini aktaran Mümin Öztürk de grevin bir an önce sona ermesi temennisinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.