TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Toprak Razgatlıoğlu

İLKHABER-Gazetesi - Toprak Razgatlıoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Toprak Razgatlıoğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Toprak Razgatlıoğlu Fransa’da kaza yaptı Haber

Toprak Razgatlıoğlu Fransa’da kaza yaptı

Milli motosiklet yarışçımız Toprak Razgatlıoğlu, Fransa'da yapılacak olan yarış öncesi antrenman seansında kaza yaptı. 210 km hızla giderken yaptığı kazanın ardından sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Razgatlıoğlu, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Toprak Razgatlıoğlu Fransa’da kaza yaptı 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda 15 galibiyetle zirvede yerini alan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, organizasyonun 8. ayağında hafta sonu Fransa'da yapılacak yarış öncesindeki serbest antrenman seansında kaza yaptı. Hafta sonu şampiyonadaki liderlik avantajını korumak için piste çıkacak olan Red Bull sporcusu ROKiT BMW Motorrad takımı pilotu Toprak, serbest antrenman seansı sırasında aracının kontrolünü kaybederek yere düştü ve sürüklendikten sonra pist dışına çıktı. Kaza sonrasında antrenman seansı durdurulurken Razgatlıoğlu, kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı. Dünya Superbike Şampiyonası'nın 8. ayak yarışları 7-8 Eylül'de Fransa'daki 4,41 kilometre uzunluğundaki Magny-Cours pistinde düzenlenecek. Bu sezon üst üste 13 yarış kazanan sporcu rekoruna imza atan Toprak, pilotlar klasmanında 365 puanla liderliğini sürdürürken en yakın takipçisi Nicolo Bulega ile arasında 92 puan fark var. Toprak Razgatoğlu hastanede sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Şuan iyiyim kontrol amaçlı hastanedeyim iyi dilekleriniz icin herkese teşekkür ederim.”

Toprak Razgatlıoğlu Portekiz'de rekor için piste çıkacak Haber

Toprak Razgatlıoğlu Portekiz'de rekor için piste çıkacak

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, hafta sonu Portekiz'de Dünya Superbike Şampiyonası'nın 7. ayağında yarışacak. Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre, milli sporcular Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, 9-11 Ağustos tarihlerinde Portimao'da piste çıkarak olimpiyat heyecanına ara verecek. Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) ve Dünya Supersport Şampiyonası'nda (WSSP) sezonun 7. ayak yarışları Algarve Pisti’nde yapılacak. TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinesindeki milli sporcular, ödül kürsüsüne çıkmak için Algarve Pisti’nde ter dökecek. ROKiT BMW Motorrad takımıyla her yarışta rekorlar kırarak tüm dikkatleri üzerine çeken Toprak Razgatlıoğlu, 9 Ağustos Cuma günü serbest antrenmanlara çıkacak. Milli motosikletçi, 10 Ağustos Cumartesi günü TSİ 20.00'de birinci yarışta, 11 Ağustos Pazar günü ise TSİ 16.45'te superpole yarışı ve TSİ 20.00'de de ikinci ana yarışta yer alacak. Yarışlar Red Bull TV'den canlı yayınlanacak. Toprak, Portekiz'deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11'inci zaferini alarak Jonathan Rea ile Alvaro Bautista'ya ait rekora ortak olacak. Genel klasmanda 303 puanla lider durumundaki Red Bull sporcusu Toprak, üst üste iki yarış kazanması halinde ise rekor kıracak.  Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü derece mücadelesi verecek Milli motosikletçiler Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü'nün yer aldığı Dünya Supersport Şampiyonası'nın yedinci ayak mücadelesi 9 Ağustos Cuma günü serbest antrenmanlar ve superpole ile başlayacak. Bahattin Sofuoğlu, MV Agusta Reparto Corse takımıyla, Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla Algarve Pisti’nde 10 Ağustos Cumartesi günü TSİ 18.30'da hafta sonunun ilk yarışına, 11 Ağustos Pazar günü ise TSİ 18.30'da da ikinci yarışa çıkacak.

Milli motosikletçi Toprak'tan üst üste 10. zafer Haber

Milli motosikletçi Toprak'tan üst üste 10. zafer

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Çekya etabında ikinci yarışı da kazanarak üst üste 10. zaferine imza atarak liderliğini sürdürdü. Çekya'nın Most kentinde 4 bin 212 metre uzunluğundaki Autodrom Most Pisti'nde gerçekleştirilen hafta sonunun son yarışlarında Toprak Razgatlıoğlu, ilk önce superpole yarışına çıktı.Superpoole yarışını kazanan Red Bull sporcusu Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası'nın 6. durağının son yarışında da bitiş çizgisini ilk sırada geçti. Çekya'daki üç yarışı da kazanan ROKiT BMW Motorrad pilotu Toprak, superpole yarışlarıyla birlikte üst üste 10. kez birinci oldu. Yarışı İtalyan sporcu Nicolo Bulega ikinci, vatandaşı Andrea Locatelli ise üçüncü sırada bitirdi. Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın 4'üncü, 5'inci ve 6'ıncı ayaklarındaki bütün yarışları kazanarak büyük başarı elde etti. Yarışın ardından arkadaşıyla kısa süre "tavla" oynayarak zaferini kutlayan milli sporcu, daha sonra motosikletine binerek Türk bayrağıyla tur attı. Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmanda 303 puanla liderliğini sürdürdü. İtalyan sporcu Nicolo Bulega 239 puanla ikinci, İspanyol sporcu Alvaro Bautista da 199 puanla üçüncü sırada yer aldı. Sezonun 7. ayağı Portekiz'de 9-11 Ağustos'ta koşulacak. Toprak, Portekiz'deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11'inci zaferini yaşayacak ve Jonathan Rea ile Alvaro Bautista'ya ait rekora ortak olacak.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İngiltere'de ikinci yarışı da birinci bitirdi Haber

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İngiltere'de ikinci yarışı da birinci bitirdi

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın İngiltere etabında dünkü ilk yarışın ardından bugünkü superpole yarışını ve ikinci ana yarışı da birinci bitirerek hafta sonu 3'te 3 yaptı. Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın İngiltere etabında dünkü ilk yarışın ardından bugünkü superpole yarışını ve ikinci ana yarışı da birinci bitirdi, hafta sonu 3'te 3 yaparak üst üste 7. galibiyetini kazandı. İngiltere'nin Leicestershire kontluğundaki 4 kilometrelik Donington Park Pisti'nde bugün önce superpole yarışını birincilikle tamamlayan Toprak Razgatlıoğlu, hafta sonunun ikinci ana yarışına da pole pozisyonundan başladı. Ay-yıldızlı şampiyon motosikletçi Toprak, Rokit BMW takımıyla 23 tur süren hafta sonunun ikinci ana yarışında damalı bayrağı birinci sırada geçmeyi başardı. Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 5. ayağında İngiltere'de koşulan 3 yarıştan da zaferle ayrıldı ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha gösterdi. İngiltere'de son yarışı, Aruba Ducati'den İtalyan sporcu Nicolo Bulega ikinci, Kawasaki Racing takımından İngiliz motosikletçi Alex Lowes ise üçüncü sırada bitirdi. Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmanda puanını 241'e yükselterek liderliğini korudu. Genel klasmanda Nicolo Bulega 200 puanla ikinci, İspanyol sporcu Alvaro Bautista ise 186 puanla üçüncü sırada yer aldı. Dünya Superbike Şampiyonası'nda sezonun 6. etabı, 20-21 Temmuz tarihlerinde Çekya'da koşulacak.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonluğunu geri almak istiyor: Haber

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonluğunu geri almak istiyor:

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, 2023 yılında dünya şampiyonluğunu geri alacağına inanıyor. Toprak Razgatlıoğlu, aynı zamanda sporcusu olduğu Red Bull şirketi tarafından düzenlenen programa katılmak üzere geldiği Antalya'da, AA muhabirine 2022 yılını değerlendirdi, 2023 hedeflerini anlattı.Dünya şampiyonu olarak girdiği 2022'de Dünya Süperbike Şampiyonası'nda ikinciliği elde eden milli sürücü, şöyle konuştu:"Sezona çok iyi başlayamadık. Ancak sonradan iyi neticelere ulaştık. Geçen sezon 13 birincilik aldık. Bu sezon 14 yarış kazandık. Yani 14 kez İstiklal Marşı'mızı okuttuk. Sezon ortasından sonraki çabamız, şampiyonluğa yetmedi. 2023 hedefimiz, sezona daha iyi başlamak ve daha çok mücadele vermek."Toprak Razgatlıoğlu, kendisine sezon ortasına kadar da daha iyi mücadele sergileme hedefi koyduğunu aktardı. Sezon ortasından sonra sevdikleri pistlerde yarışacaklarını belirten milli motosikletçi, sözlerini şöyle sürdürdü:"Dünya şampiyonluğunu 2023 yılında geri almak için umutluyum. Neredeyse her gün antrenman yaparak kendimi hazırlıyorum. Sezon başında dişimi sıkarsam, güzel mücadele verirsem, daha sonrasında şampiyona için rahat mücadele vereceğime inanıyorum. O yüzden kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum. İnşallah yeni sezon istediğimiz gibi geçer. Bu işin içinde teknik problemler de yaşayabiliyoruz. Motosikletten de düşebiliyoruz, her şey olabiliyor. Ben sadece tek taraflı bakmıyorum bu işe. Ben kendi mücadelemi vereceğim. Umarım, tekrar dünya şampiyonluğuna ulaşabiliriz. "- "Belki 2024 yılında MotoGP'de kendimizi görebiliriz"Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP hedefine ulaşmada iyi bir takımla anlaşmanın şart olduğunu kaydetti.MotoGP'yi zirve olarak nitelendiren milli sporcu, "Bir gün MotoGP'ye gidip, orada da dünya şampiyonu olmak çok isterim. Ama bundan daha önemlisi, iyi bir takımla anlaşmak. İyi bir takım derken de öyle bir şampiyona gittiğimiz zaman fabrika takımı ile anlaşmamız lazım. Bizim de şu anki hedefimiz, fabrika takımı ile anlaşma imzalayıp, o şekilde MotoGP'e gitmek. Bu olabilirse, belki 2024 yılında MotoGP'de kendimizi görebiliriz. MotoGP'e baktığımız zaman işin zirvesi oluyor. Daha popüler. Formula 1 gibi daha çok izleniyor, daha çok insana erişiyor." değerlendirmesinde bulundu.Süperbike'taki yerlerinin de çok güzel olduğunu vurgulayan milli sürücü, "Bu şekilde olmazsa Süperbike'ta devam edeceğiz. Çünkü Süperbike'ta fabrika takımında yarışıyoruz. Güzel mücadele veriyoruz. Süperbike da zor kategori. Sokakta gördüğünüz motosikletlerin modifiyeli haliyle yarışıyoruz." dedi.Toprak Razgatlıoğlu, motor sporlarının ülkede son yıllarda geliştiğini, ailelerin daha fazla destek verdiğine dikkati çekti.Öte yandan, trafikte tüm motosiklet sürücülerinden kasklarını takmalarını ve kurallara uymalarını isteyen milli sporcu, motor sporlarında 2023 yılında daha büyük başarılar elde etmek istediklerini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.