TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#TMSF

İLKHABER-Gazetesi - TMSF haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, TMSF haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısını Tayvanlılar aldı Haber

FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısını Tayvanlılar aldı

TMSF tarafından 750 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılan Bebek'teki yalı, 1 milyar 100 milyon liraya satıldı. Dört katılımcının bulunduğu ihalede kapalı tekliflerin ardından açık teklif aşaması üç saatte tamamlandı. Sonuçta, 1 milyar 100 milyon lira teklif veren Oyak Çimento'nun da sahibi olan Taiwan Cement Corporation (TCC) yalının yeni sahibi oldu. TCC BU SENEKİ İLK YARISINDA OYAK ÇİMENTO'YU SATIN ALMIŞTI Uzak Doğu'nun en büyük çimento üreticilerinden Tayvan Merkezli TCC, bu senenin ilk yarısında OYAK'a ait olan OYAK Çimento'nun çoğunluk hisselerini satın almıştı. Edinilen bilgiye göre şirket bir süre daha 'OYAK Çimento' adıyla faaliyet gösterecek. YALIDA 2 KÖŞK VAR Satışa konu 1259 ada 132 parsel üzerinde 2 adet yapı bulunuyor. İkinci derece eski eser niteliğindeki ’Beyaz Köşk’ olarak isimlendirilen binada iki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve terası bulunuyor. Ayrıca yapıda 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekare de teras yer alıyor. ’Kahverengi Köşk’ olarak adlandırılan diğer yapı ise zemin ve normal kattan oluşuyor. Kahverengi Köşk’te ayrıca brüt 230 metrekare kapalı kullanım alanı bulunuyor. AKIN İPEK ULUSLARARASI TAHKİM DAVALARINI KAYBETMİŞTİ Öte yandan, FETÖ firarisi olarak İngiltere’de yaşayan Akın İpek, Türkiye aleyhine uluslararası tahkim mahkemelerinde açtığı iki davayı kaybetmişti.

TMSF, üç ticari ve iktisadi bütünlüğü satışa çıkardı Haber

TMSF, üç ticari ve iktisadi bütünlüğü satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), üç önemli ticari ve iktisadi bütünlüğü satışa çıkardı. TMSF'nin ihale ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. SATIŞA ÇIKARILAN ŞİRKETLER VE İHALE DETAYLARI TMSF'nin kayyım olarak atandığı Gürmed Tıbbi ve Teknolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret AŞ ile Garnet Tıbbi ve Teknolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait mal, hak ve varlıklardan oluşan "Gürmed Tıbbi ve Teknolojik Sistemler Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" ile "Garnet Tıbbi ve Teknolojik Sistemler Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" satışa çıkarıldı. Her iki bütünlüğün muhammen bedeli toplam 46,7 milyon TL olarak belirlendi. İhale 24 Temmuz 2024 tarihinde, saat 14:30’da gerçekleştirilecek. Aynı gün, TMSF'nin kayyım olarak atandığı Ekipsan Kalıp ve Makine Sanayi Tic. Ltd. Şti.ye ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan "Ekipsan Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" de satışa sunulacak. Bu bütünlüğün muhammen bedeli ise 150,1 milyon TL olarak belirlendi. Ekipsan Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için ihale 24 Temmuz 2024 tarihinde, saat 11:00’da yapılacak. SATIŞIN AMACI VE ÖNEMİ TMSF tarafından yapılan bu satışlar, kayyım olarak atandığı şirketlerin mal ve varlıklarının değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçekleştiriliyor. TMSF'nin satışa çıkardığı bu ticari ve iktisadi bütünlükler, sektörde faaliyet gösteren firmalar ve yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor. İhale detayları ve katılım şartları TMSF'nin resmi internet sitesi ve Resmi Gazete ilanlarında yer alıyor. İlgili taraflar, şartnameleri inceleyerek başvurularını belirtilen tarihlerde gerçekleştirebilirler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.