TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tıraş

İLKHABER-Gazetesi - tıraş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tıraş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kaymakam köylünün ayağına berberi götürdü Video Galeri

Kaymakam köylünün ayağına berberi götürdü

Adana'nın Feke ilçesi kırsalında çocuklar berbere gidemediği için Kaymakam Şafak Karaca, çocukların ayağına berberi götürüp tıraş ettirdi Feke Kaymakamlığı tarafından kent merkezine uzak Çandırlar, Hıdıruşağı, Ormancık başta olmak üzere köy okullarında 190 öğrencinin kişisel bakımlarının karşılanacağı, "benim okulum benim berberim” projesi başlatıldı. Proje çerçevesinde Kaymakam Karaca, berberi de yanına alıp okula gitti. Öğrencilerin kişisel bakımı yapılarak istedikleri tarzda tıraşları yapıldı. Feke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Akça; “Vakfımız olarak 'Benim Okulum, Benim Berberim' adlı projeyi hayata geçirdik. Feke ilçemiz dağlık, engebeli ve yollarımız çok virajlıdır. Ayrıca da bazı mahallerimizin ilçe merkezine uzaklığı 45-50 kilometre. Kaymakamımız Şafak Karaca'nin talimatı ile bu şartlarda bir öğrencimizin ilçe merkezine tıraş olmak için gitmesi öğrencimize ve ailesine hem maddi hem manevi yük oluyordu. Öğrencilerimiz ise yolun kendilerini çok yorması hem de okuldan geri kalmamak için tıraş olmaya ilçe merkezine gitmiyorlardı. Bizde öğrencilerimize küçük dokunuşlarla onları nasıl mutlu ederiz diye düşünürken berberleri öğrencilerimizin ayağına getirerek ve tıraş etmeyi düşündük. Ve bugün de bunu gerçekleştirdik. Bu projeden velilerimizde çok mutlu. Bu küçük dokunuşlarla öğrencilerimizi tebessüm ettirmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi. Projede görev alan berber Rüştü Pekkan ve Kürşat Çilingir öğrencilerin sevinçlerine ortak olduklarını ifade ederek kendi dönemlerinde de köyde yaşlıların bir makine ile tüm köy çocuklarını tıraş ettiğini devletin bu güzel çalışması ile çocukların gönüllerine dokunulduğunu kaydetti. Ayrıca tıraş sırasında bazı çocukların okula terlikle geldiği görülerek bu çocuklara ayakkabı hediye edildi.

Denizli'nin ünlü kuaförü Mehmet Çağdaş, müşterisini havada 300 metre yükseklikten tıraş etti Haber

Denizli'nin ünlü kuaförü Mehmet Çağdaş, müşterisini havada 300 metre yükseklikten tıraş etti

Denizli’nin sosyal projelere verdiği desteklerle tanınan kuaförü Mehmet Çağdaş, bu kez mesleğini icra ettiği mekan itibariyle gündem oldu. Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde faaliyet gösteren Mehmet Çağdaş Hair Artist firmasının sahibi olan ve daha önce de gerçekleştirdiği ilklerde gündeme gelen Çağdaş, iş yerini UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan beyaz cennet Pamukkale semalarına taşıdı. Sürekli müşterisi olan Nuri Ersoy'u yerden 300 metre yükseklikte tıraş olmaya ikna eden Mehmet Çağdaş, yerli ve yabancı turistlerin meraklı bakışları arasında eline makas ve tarağı alarak tıraşa başladı. Yaklaşık 1 saat süren balon turu boyunca müşterisinin tüm saç bakımını tamamlayan Çağdaş, verdiği sıra dışı bu hizmetle beğeni topladı. Çağdaş’ın müşterisi gökyüzünden Pamukkale’yi izlerken yaptığı tıraşla ilgili olarak yayınlanan videosu, sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlendi. Farklı olmayı ve yenilikler yapmayı çok sevdiğini belirten kuaför Mehmet Çağdaş, “Ne yapabilir diye düşünürken dünyaca ünlü Pamukkale’mizin gökyüzünden seyredilebildiği balonda tıraş yapmak fikri geldi. Bu fikrimi müşterime söylediğimde ilk başta biraz endişelendi ama sonrasında ikna oldu. Müşterimi, o gökyüzünden Pamukkale’yi izlerken onu tıraş ettik. Balkondaki yerli ve yabancı turistler, ilk başta çok şaşırdılar ama sonra hayranlıkla bizi izlediler. Aynı heyecanı yaşamak isteyen birçok kişi bize ulaştı. Tabii bu bizim her zaman yapabileceğimiz bir şey değil ama ben farklı yeniliklere imza atmaya devam edeceğim. Farklı ve sıra dışı mekanlarda mesleğimi icra etmek beni çok mutlu ediyor” dedi.

Beyoğlu'nda saç tıraşı ücreti tartışması kanlı bitti Haber

Beyoğlu'nda saç tıraşı ücreti tartışması kanlı bitti

Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi’nde geçtiğimiz 5 Nisan Cuma günü yaşanan olayda, Mustafa D. tıraş olmak için semtte bulunan berbere gitti. Şahıs saç ve sakal tıraşı olduktan sonra ücreti ödemek istedi. Bunun üzerine berber Hikmet Zengin, traş ücretinin 150 TL olduğunu söyledi. Ancak müşteri şahıs ücretin çok olduğunu söyleyerek indirim yapılmasını istedi. Berberde ücreti 120 TL’ye indirdi. Bu ücreti de beğenmeyen şahıs 100 TL çıkartıp berbere verdi. Bu sebeple berber ile şahıs arasında kavga çıktı. Kavga esnasında şahsı tartaklayarak dükkândan kovdu. Bir süre sonra olay yerine silahla gelen şahıs berber dükkanına kurşun yağdırdı. Yaşananlar ise kameralara anbean yansıdı. Saldırının ardından şahıs kaçarken olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Beyoğlu Asayiş polisi saldırganı yakaladı Olayın ardından ihbar üzerine çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri görgü şahitlerinin ifadesine başvurarak çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda şahsın kimliğini kısa sürede tespit eden polis ekipleri İstiklal Mahallesi’nde onu yakalayarak gözaltına aldı. Olayda kullanılan silahın da ele geçirildiği saldırıyla alakalı emniyete götürülen şahıs ifadesinin alınması ve adli işlemlerinin ardından sevk edildiği kilidi adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere ücretsiz tıraş hediyesi Haber

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere ücretsiz tıraş hediyesi

(İHA)- (İHA) - Adana’da bir berber, takdir ve teşekkür alan çocukları ücretsiz tıraş etti. Çocuklar, her yıl karne sonrası berbere gelip tıraş olduklarını ve çok mutlu olduklarını söyledi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da bugün 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi karnelerin dağıtılmasıyla son buldu. Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde ise Ercan Ocaklı isimli bir berberin takdir ve teşekkür alan öğrencileri ücretsiz tıraş edeceğini duyurması üzerine, takdir ve teşekkür olan çocuklar önce berbere uğradı. Berbere gelip sıra olan çocuklar tıraş olmak için birbiriyle yarıştı. Berberde boş koltuk kalmazken, çocuklar takdir ve teşekkür belgelerini gösterip tıraş olmanın mutluluğunu yaşadı. Ocaklı, uzun yıllardır karne sonrası takdir ve teşekkür alan öğrencileri ücretsiz tıraş ettiğini belirterek, “Bunu artık gelenek haline getirdik. Çocuklar karneyi aldığı zaman benim yanıma koşuyor. Ben de bunu çocukların okul sevgisini artırmak, daha başaralı olmalarını sağlamak için yapıyorum. Daha karneyi almadan çocuklar gelip ‘Yarın tıraş edecek misin?’ diye soruyorlar. Çok olumlu tepki alıyorum. Çocukların mutlu olması beni de mutlu ediyor” dedi. Takdir, teşekkür alıp tıraş olan çocuklarda, “Ercan ağabey yıllardır karne günü bizi ücretsiz tıraş ediyor. O çok iyi bir insan. Biz onu çok seviyoruz. Bizim başarımızı o da bu yolla ödüllendiriyor” diye konuştu.

Osmaniye'de gönüllü usta öğretici ve öğrenciler depremzedelere kuaförlük hizmeti veriyor Haber

Osmaniye'de gönüllü usta öğretici ve öğrenciler depremzedelere kuaförlük hizmeti veriyor

OSMANİYE (AA) - TAHİR TURAN EROĞLU/FİKRET KAVĞALI - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de bir konteyner, afetzedelerin ücretsiz kişisel bakımları için kuaför salonuna dönüştürüldü.Osmaniye Halk Eğitimi Merkezince Fakıuşağı Mahallesi'ndeki eğitim yerleşkesine konulan konteynerde, usta öğretici ve öğrenciler ile gönüllü kuaförler, depremzedeleri tıraş edip saç bakımlarını yapıyor.Usta öğretici Esma Özdemir, AA muhabirine, depremzedelerin saç kesimi, kız çocukları ile annelerinin yüz bakımıyla ilgili işlemleri yaptıklarını söyledi.Çocuklar mutlu olsun diye saç örgüleri yaptıklarını, onlara küçük hediyeler verdiklerini belirten Özdemir, şöyle devam etti:"Günde yaklaşık 50 kişiyi buluyor. Çok güzel dönüşler alıyoruz, 'İyi ki yapılmış' diyenler oluyor. Deprem psikolojisi çok kötüydü, ben de dahil olmak üzere bu psikolojiyi yaşadık. Kayıplarımız da var. Acıları bir nebze unutturabilmek için bu işlemi yapıyoruz."- "Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz"Usta öğretici Mustafa Özdemir de depremzedelere insanlık adına yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.Bunun için tüm güçleriyle çalıştıklarını anlatan Özdemir, "Tüm duyarlı meslektaşlarımızı bekliyoruz. İnsanlara faydalı olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz." dedi.Gönüllülerden Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Mustafa Gözübüyük, daha önce Mesleki Eğitim Merkezinde saç kesimi eğitimi aldığını belirtti.Gözübüyük, gönüllü arkadaşlarıyla her gün onlarca depremzedeyi tıraş ettiklerini kaydetti.Mesleki Eğitim Merkezinden gelen gönüllü öğrenci Gülcan Atıcı, arkadaşı Gülşah Kara ile kız çocuklarının saç kesimleri ve örgülerine yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.