TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tıpta Uzmanlık Sınavı

İLKHABER-Gazetesi - Tıpta Uzmanlık Sınavı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tıpta Uzmanlık Sınavı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

SANKO Üniversitesi'nin ilk uzman hekimi: Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya başarıyla mezun oldu Haber

SANKO Üniversitesi'nin ilk uzman hekimi: Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya başarıyla mezun oldu

SANKO Üniversitesi, tıp alanında önemli bir başarıya imza attı. Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) geçerek SANKO Üniversitesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi gören Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya, uzmanlık eğitimi bitirme sınavını başarıyla tamamlayarak üniversitenin ilk uzman hekimi oldu. SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram, Özkaya’yı tebrik ederken, sınavın jüri üyeliğini yapan akademisyenler de sürecin önemini vurguladı. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, bu başarıların üniversiteyi motive ettiğini belirterek, mezunlarına başarılar diledi. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Tıpta uzmanlık alanında ilk uzman hekim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. “Mezunlarımızın elde ettiği başarılar bize ilham vererek daha çok çalışmaya sevk ediyor” Prof. Dr. Dağlı, “Yetiştirdiğimiz mezunlarımızın elde ettiği başarılar bize ilham vererek daha çok çalışmaya sevk ediyor. Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya, uzmanlık eğitimi bitirme sınavını başarıyla tamamlayıp yeni bir hayata adım attı. Başarılarının daim olmasını diliyor, bundan sonraki süreçte de SANKO Üniversitesi Ailesi olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı aynı zamanda Uzmanlık Eğitimi Bitirme Sınavı Jüri Başkanı olan Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, “Tıp Fakültemizde klinik bilimlerde ilk uzmanlık öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Kendisini kutluyor ve yeni yaşamında başarılar diliyorum” dedi.  Arş. Gör. Dr. Pelin Kan Özkaya ise SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk uzman doktoru olmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek şunları söyledi: “Alanında uzman hocalarımdan aldığım kaliteli eğitim ve tecrübe hem mesleki yaşamımda hem de hayatımda bana yol gösterecektir”. Uzmanlık eğitimi bitirme sınavı jüri üyeliğini; SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gökalp Özcan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ünal Sarıkabadayı ile Gaziantep Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğr. Üyesi Prof. Dr. Metin Kılınç yaptı.

Mardin Tıp Fakültesinin ilk asistan doktorları beyaz önlüklerini giydi Haber

Mardin Tıp Fakültesinin ilk asistan doktorları beyaz önlüklerini giydi

ADNAN AVUKA MARDİN(İLKHABER)-Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)’u kazanarak Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih eden ve araştırma görevlisi kadrosuyla atamaları yapılan asistan doktorlar beyaz yeleklerini giyerek göreve başladı. Göreve başlayan asistan doktorlar, Tıp Fakültesi Dekanlığında Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Abdussamet Batur ve Doç. Dr. Hasan Basri Savaş ile bir araya gelerek Tıp Fakültesinin son durumu, asistan eğitim süreci, bilimsel araştırma, eğitim ve klinik hizmetlerin yürütülme usulleriyle ilgili bilgi aldılar. Asistan Doktorlar Mardin’de Hem Sağlık Hizmeti Verecek Hem Uzmanlık Eğitim Alacak “Acil Tıp”, “Anesteziyoloji ve Reanimasyon” ile “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları” anabilim dallarında ilk aşamada dörder asistan doktor olmak üzere toplam 12 asistan doktor ataması yapıldığını belirten Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdussamet Batur, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık hizmeti verecek olan doktorların aynı zamanda burada uzmanlık eğitimlerini de alacağını belirtti. Bu yıl ilk defa lisans öğrencisi de aldıklarını söyleyen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, yeni dönem için araştırma görevlisi taleplerinin artarak devam ettiğini, asistan doktor sayısının artmasının Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültemiz için verilecek hizmetlerde ilerleme oluşturacağını belirtti. Savaş, Mardin sağlık alanı için bir kazanım olan asistan doktorların ayrıca lisans düzeyinde tıp eğitimine de katkı sunacağını ve Tıp Fakültesine prestij sağlayacağını sözlerine ekleyerek görevlerine başlayan asistan doktorlara başarılar diledi. Asistanlar Mardin’de Göreve Yapacak Olmanın Heyecanını Yaşıyor Beyaz yeleklerini giyerek göreve başlayan çiçeği burnunda asistan doktorlar da Mardin’de ve kuruluş sürecini hızlıca tamamlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinde hem eğitim görecek olmaktan hem de sağlık hizmetlerine katkı verecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.