TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Temizlik çalışmaları

İLKHABER-Gazetesi - Temizlik çalışmaları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Temizlik çalışmaları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Oya Tekin, sokak sokak gezip eksiklikleri denetledi Haber

Oya Tekin, sokak sokak gezip eksiklikleri denetledi

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, ilçe genelindeki eksiklikleri yerinde tespit etmek ve vatandaşların taleplerini dinlemek amacıyla mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Tekin, Küçükdikili, Mekan, Söğütlü, Koza ve Kavaklı mahallelerinde gerçekleştirilen temizlik, asfalt, çevre düzenlemesi ve park tadilat çalışmalarını denetleyerek, ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Temizlik çalışmalarına hız veren Başkan Tekin, “Seyhan’ı temiz tutmak hepimizin sorumluluğu” diyerek, vatandaşların da bu süreçte aktif rol almasını vurguladı. “Seyhan’ı temiz tutmak, korumak hepimizin sorumluluğu” Temiz bir Seyhan için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Tekin şunları söyledi: “Bugün güne Söğütlü, Kavaklı, Mekan, Koza ve Küçükdikili mahallelerini gezerek başladık. Biz Seyhan’ı temizlemeye çalışıyoruz. Bu konuda da oldukça kararlıyız. Ama bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor. Temizlik işçilerimizin çalışmalarını bizzat sahada görmek istedim. Onlar ellerinden geleni yapmaya devam edecek. Seyhan’ı sağlıklı, temiz ve modern bir hale getirmek elbette öncelikle bizim görevimiz ve sorumluluğumuz. Ancak personelimizin, bizim de Seyhanlılardan bir isteği var.  Seyhan’ın sakinleri de bize yardımcı olsunlar, Seyhan’ı temiz tutmak, korumak hepimizin sorumluluğu. Seyhan hepimizin. Herkes kapısının önünü temiz tutsa tertemiz bir Seyhan’a kavuşmamız, bizim işimiz kolaylaşacak.” ‘Başkanım salıncağımız kırık, yaptırır mısın?’ Temizlik çalışmalarını inceledikten sonra beş mahallenin muhtarlarını ziyaret eden Tekin, ardından Mekan Mahallesi’nde bir çocuk parkını gezerken burada bir kız çocuğunun kendisine ‘Başkanım salıncağımız kırık. Yaptırılmasını istiyoruz’ demesi üzerine ekiplere talimat verdi. Kısa sürede salıncağın tamir edilmesinin ardından çocuklar Başkan Tekin’e teşekkür ederek parkta doyasıya eğlendi.  Son olarak Tekin, bizzat çalışmaları yerinde incelemeye ve halkın taleplerini dinlemeye, mahalleliler ile buluşmaya devam edeceğini söyledi.

Kurbanlık satış alanları dezenfekte edildi Haber

Kurbanlık satış alanları dezenfekte edildi

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Adana’da merkez Çukurova ve Yüreğir ilçelerinde belediye ekipleri tarafından bayram sonrası temizliği yapıldı. Çukurova Belediyesi’nin kurban satış ve kesim yeri olarak belirlediği 100. Yıl Mahallesi, Fuar alanı yanındaki alan ekiplerce temizlendi. Kurban Bayramı dolayısıyla son birkaç haftadır büyük bir yoğunluğun yaşandığı, bayram günlerinde de hem kurban satışı hem de kurban kesiminin yapıldığı alan, bayramın sona ermesinin ardından tertemiz hale getirildi. Kısmen de olsa yerleşim yerlerinden uzak olan alan, hem sinek ve benzeri haşerelerin üremesinin engellenmesi hem de çevreye pis kokuların yayılmasının önlenmesi amacıyla tamamen elden geçirildi; kurulan derme çatma yapılar söküldü, kepçe ve iş makinalarıyla alan tamamen temizlendi, ortaya çıkan atıklar ise kamyonlara yüklenerek, çöp alanına taşındı. Temizlenen alan daha sonra ekipler tarafından kireçlenerek koku ve mikrop üremesinin önüne geçildi. Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışması ile bayram öncesi haline getirilen alan, vatandaşların herhangi bir şikayetine mahal verilmeden birkaç saat içerisinde sorunsuz duruma getirildi. Yüreğir Yüreğir Belediyesi de, Kurban Bayramı’nın sona ermesi ile birlikte ilçede hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kurban kesim alanları başta olmak üzere ilçenin tüm mahallelerinde titiz bir çalışma yürütüyor. Kurban Bayramı öncesinde Yüreğir’de bulunan ibadethaneler ve kurban kesim alanlarında temizlik ve dezenfekte işlemlerini tamamlayan Yüreğir Belediyesi, bayramda da hijyen tedbirlerini elden bırakmadı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçenin dört bir yanında personeller görevlendirirken, vatandaşların bayramda steril bir ortamda kurban kestirebilmesi için kesim alanında da hijyen kurallarına azami seviyede dikkat edildi. Kurban Bayramı’nın sona ermesi ile birlikte kurban kesim alanlarının temizlenmesi için yoğun bir çalışma başlatan Yüreğir Belediyesi, kesim ve satış alanlarında ilaçlama, kireçleme işlemleri uyguladı. Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kurban kesim alanı haricinde sokak ve cadde temizliğinde de tedbiri elden bırakmıyor. İlçe genelinde sürdürülen temizlik çalışmaları kapsamında Yüreğir’de bulunan 107 mahallede geniş kapsamlı cadde ve sokak yıkaması yapılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.