TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tatlıcı

İLKHABER-Gazetesi - Tatlıcı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tatlıcı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da yaz sıcaklarına öneri: Künefe arası dondurma Haber

Adana'da yaz sıcaklarına öneri: Künefe arası dondurma

Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da hava sıcaklığı her gün 35 derecenin üzerinde seyrederken, nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buluyor. Adanalılar yemek yerken dahi serinleten lezzetler arıyor. Tatlıcı Zeynep Geyik ise vatandaşları tatlı yerken serinletmek için menüsüne birçok dondurmalı tatlı çeşidi ekledi. Tatlıcı Gedik, yaz aylarında dondurmalı ve meyveli tatlılara ilginin arttığını belirtti. Şerbetli tatlı, yerini dondurmalıya bıraktı Zeynep Geyik, yaz aylarında şerbetli tatlıların yerini dondurmalı tatlılara bıraktığını belirterek, “Malum Adana sıcakları kendini göstermeye başladı. İnsanlar dondurmalı ürünleri tercih ediyorlar. Daha serinletici olduğu için dondurma ağırlıklı ürünler yapıyoruz. Dondurmalı ürünleri çeşitlendirdik. Künefelerin arasına dondurma katıp çeşitlerini yapıyoruz. Birkaç çeşidimiz var. Katmerin arasına dondurma katıp o şekilde servis yapıyoruz. Onun da birkaç çeşidi var. Hani dondurmayı bile şekillendirip tekrardan dondurma olarak sunuma kattık. Dondurma çeşitlerimiz çok. Zaten gelenler menüye baktıkları zaman işte karar vermemekte de biraz sıkıntı yaşıyorlar. Ya hangisini yiyeceğiz? O kadar iştah açıcı görünüyor. Yaz sıcağında dondurmalı ürünler veriyoruz. Tabii ki yaz sıcaklarında şerbetli ürünler daha ağır olacağı için biraz daha alternatif aradık ve dondurmalı ürünleri yapmaya başladık. Malum Adana sıcakları alternatifli ürünler çıkartmak durumundayız. Biz de daha serinletici olacağı için dondurmayı düşündük ve dondurmalı ürünler yapmaya başladık” diye konuştu. “Yaz sıcağında bunalanlara öneriyorum” Dondurmalı tatlı yemeye gelen Ayşin Ülkü isimli vatandaş, “İlk defa geliyorum buraya. Tadı çok güzel. Bu Adana'nın sıcağında iyi gitti. Bu dondurmalı tatlı Meyve burger adı. Tabii ki de kesinlikle herkese öneririm. Çok güzel. Yaz sıcağında bunalanları, bu meyveli burger tatlıyı öneriyorum gelip yesinler” dedi.

Dikkat: Ucuz tatlılar zehirleyebilir Haber

Dikkat: Ucuz tatlılar zehirleyebilir

Adana'da tatlı ustası, Kurban Bayramı öncesi ucuz tatlılara konulan katkı maddeli ve gıda boyalı yer fıstığına karşı uyararak, tatlıda ucuz kullanılan kalitesiz malzemelerin zehirlenmelere yol açabileceğini söyledi. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, tatlıcıları da telaş sardı. Bayrama ikramlık tatlı düşünenlerin tepsi tepsi siparişleri gelirken, tatlı ustaları ise merdiven altı diye tabir edilen ucuz tatlılardaki oyunlara dikkat çekti. “Hem et hem de tatlı mideyi yorar” İhlas Haber Ajansı'na konuşan Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, Kurban Bayramı için yoğun sipariş aldıklarını söyledi. Geyik, “Yoğunluğumuz başladı. Vatandaşlarımız tatlıyı güvendikleri yerden almalılar. Şeker oranı daha az tatlılar tüketmeliler. Hem et hem de şekerli tatlı mideyi rahatsız eder. Yaz ayları nedeniyle dondurmalı tatlılara daha büyük bir rağbet var” ifadelerini kullandı. “Ucuz etin yahnisi olmaz” Ucuz tatlıda hile olabileceğini söyleyen Geyik, “Ucuz etin yahnisi olmaz diye bir söz var. Her ucuz tatlı yenmiyor maalesef. Tatlının hilesi çoktur. Ucuzdur diye yanılıp almayın. Sağlığınızdan olmayın. Ne kadar düşük maliyetli bir tatlı alırsanız o kadar sağlığınız açısından zararı olur. Çünkü fıstığın kilogram fiyatı bin liranın üzerinde. Bu kadar yüksek maliyetler varken ucuz tatlı yiyip bayramı kendinize zehir etmeyin” diye konuştu.

Gazianteplilerin kahvaltısı katmer, Adanalıların en sevdiği tatlı oldu Haber

Gazianteplilerin kahvaltısı katmer, Adanalıların en sevdiği tatlı oldu

Tatlı olarak tanınan ve Gaziantep’te kahvaltıda yenen katmer, hamur, kaymak, fıstık ve şekerin buluşması ile hazırlanıp fırında pişiriliyor. Yöre halkının vazgeçilmezi olan katmer, turistler için ise unutulmaz bir lezzet oluyor. Tatlı olarak tanınan ve Gaziantep’te ise kahvaltıda yenen bu lezzetin sınırları şehrin sınırlarını aştı. Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik ise geleneksel katmeri çeşitlendirip waffle, çubuk ve simit katmer yaptı. Gaziantep’te uzun yıllar sadece kahvaltıda tüketilen katmer, artık Adanalıların her gün keyifle tükettiği tatlı haline geldi. “İnsanlar bunu tahinli gözleme sanıyordu” Zeynep Geyik, “Adana’da bundan 10 sene öncesine kadar katmer bu kadar bilinir değildi. Artık Adanalılar katmeri sevdi. Katmerin de bilinirliğini gösterdik. İnsanlar bunu tahinli gözleme sanıyordu. Artık katmerin tatlı ve tadının güzel olduğunu öğrendiler” dedi. “Diyet yaparken dahi insanlar bu tatlıyı tüketiyor” Katmerin çok hafif bir tatlı olduğunu anlatan Geyik, “Katmerin içerisinde ince bir hamur, fıstık, şeker ve kaymak var. Eskiden bu Gaziantep’te kahvaltı olarak tüketilirdi ancak şimdi Adana’da da Gaziantep’te de günün her saati tüketiliyor. Diyet yaparken dahi insanlar bu tatlıyı tüketiyor” ifadelerini kullandı. “Adana’nın bildiğimiz şerbetli tatlılarına hiç benzemiyor” Katmer yemek için Konya’dan gelen Fatih Er isimli vatandaş, “Biz bunun için Konya’dan geldik. Çok beğendik, hafif bir tatlı. Çeşitleri de var herkese tavsiye ederiz. Adana’nın bildiğimiz o şerbetli tatlılarına hiç benzemiyor. Severek tükettik” diye konuştu.

Depremzede gelin ve görümce hem ağızları tatlandırıyor hem gelir elde ediyor Haber

Depremzede gelin ve görümce hem ağızları tatlandırıyor hem gelir elde ediyor

Hatay'da 6 Şubat depremlerinin ardından aynı evde yaşamaya başlayan gelin ve görümce, yaptıkları tatlıları satarak aile ekonomisine destek veriyor. Merkez Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'ndeki evi depremlerde ağır hasar gören Sermin Yardımcıoğlu, Altınözü ilçesi Karsu Mahallesi'ndeki babaevine yerleşti. Burada yengesi Fadime Yardımcıoğlu ile aile ekonomisine katkı sağlamak için harekete geçen Yardımcıoğlu, halka tatlısı yapmaya karar verdi. Evde yaklaşık bir ay deneme yaparak tatlı yapmayı öğrenmelerinin ardından Sermin ve Fadime Yardımcıoğlu, ailelerine ait pikapla işe başladı. Altınözü ilçe merkezinde konuşlandırdıkları pikabın arkasını tezgaha çeviren gelin ve görümce, burada tatlı yaparak hem damakları tatlandırıyor hem de hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Sermin Yardımcıoğlu, AA muhabirine, daha önce tatlıcılık yapmamalarına rağmen ev ekonomisi için çalışmaya başladıklarını anlattı. İşin inceliklerini öğrenebilmek ve müşterilerine en iyi tatlıyı sunabilmek için çok sayıda deneme yaptıklarını dile getiren Yardımcıoğlu, "Bir ay evde çalıştık, tarifler bulduk, denedik. Bir ayın sonunda ise kardeşime ait pikabı kendi ellerimizle hazırlayarak bu işe koyulduk." dedi. Yardımcıoğlu, pikapta tatlı yapmaya başlamalarının ardından müşterilerinin de her geçen gün arttığını söyledi. Çevrelerinden olumlu mesajlar aldıklarını anlatan Yardımcıoğlu, "Müşterilerimiz bizi tebrik ediyor. Önceleri biraz şaşırıyorlardı, alışık olunmadığı için olumsuz gibi baktılar. Daha sonra insanlar başardığımızı gördüler. Herkes olumlu tepki gösteriyor." diye konuştu. Fadime Yardımcıoğlu da görümcesiyle geçtiği tezgah başında çalışmaktan büyük keyif aldığını anlattı. Yöresel lezzetler üzerine restoran açmak istediğini ifade eden Yardımcıoğlu, tatlı yaparak aile ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra bu hedefini de gerçekleştirmek için çalıştığını söyledi. Yardımcıoğlu, insanların tatlılarının lezzeti ve işletmelerinin temizliği dolayısıyla kendilerini tercih ettiğini kaydetti.

Bu dondurma Adana sıcağında yok satıyor Haber

Bu dondurma Adana sıcağında yok satıyor

ADANA (İLKHABER)-Adanalı tatlıcının fıstık ezmesi içerisine sardığı ve çikolata ile kapladığı dondurma 40 dereceyi aşan sıcaklıkta yok satıyor. Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre gölgede sıcaklık 37 derece ölçüldü. Kentteki park ve bahçelerde bulunan termometreler ise 46 dereceye ulaştı. Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik ise sıcak havalarda gelen talepler üzerine fıstık ezmesinin içerisine dondurma sardı ardından da dondurmayı çikolata ile kapladı. 40 dereceyi aşan Adana sıcağında hem ferahlatan hem de tatlı ihtiyacını karşılayan dondurma adeta yok satıyor. Zeynep Geyik, “Dondurmamızı önce fıstık ezmesine sarıyoruz ardından da çikolata ile kaplayıp donduruyoruz. Bu şekilde satışını yapıyoruz. Havalar sıcak olduğundan dolayı talep çok fazla. İnsanlar hem serinlemek hem de tatlı ihtiyacını karşılamak için tercih ediyor. Talep de güzel. İnsanlar buraya gelmese de paket olarak gönderiyoruz. Sadece bunu yemeye gelenler var” dedi. Kasım ayına kadar Adana’da dondurma satışının olacağını belirten Geyik, “Temmuz ve Ağustos ayları gibi sıcak hava var. Sıcaklıklar bitene kadar dondurma satışımız olacaktır. Bu dondurmayı yedikten sonra diğer dondurmaları yemeyenler var artık” ifadelerini kullandı. Dondurma yemeye gelen Enes Çakan isimli vatandaş, “Sosyal medyada görüp geldim. Çok beğendim. Hem dondurmayı hem de çikolatayı sevdiğim için tam benlik” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.