TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tatbikat

İLKHABER-Gazetesi - tatbikat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tatbikat haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi Haber

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde, olası bir acil durum için hazırlıkları test etmek amacıyla deprem tatbikatı düzenlendi. Sirenler çaldı, ekipler göreve başladı Tatbikat, senaryo gereği bölgede meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki bir depremin ardından başladı. Hastaneye sevk edilen AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri, sirenlerin çalmasıyla birlikte hastanede bulunanların tahliyesine yönelik acil önlemleri devreye aldı. Hastane başhekimi tarafından "mor kod" ilan edilerek hastane afet yönetimi aktif hale getirildi. Acil müdahale ve kurtarma çalışmaları Tatbikat sırasında jeneratörler devreye girdi, yapısal hasar tespiti yapıldı ve hastalar triyaj alanlarına taşındı. Senaryoya göre asma tavan çökmesi ve yangın gibi ek olaylar da gerçekleşti. Yangın söndürme ve kurtarma ekipleri, acil müdahale için harekete geçerek çatıda mahsur kalan kişiyi halat yardımıyla kurtardı ve yıkılan binadan çıkarılan yaralıları ambulanslara taşıdı. Ayrıca, Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer Tehlikeli Maddeler Birimi (KBRN) personeli, zehirli gaza maruz kalan hastalara izolasyonlu çadırda müdahalede bulundu. Başhekim Yardımcısı Eroğlu, ekipleri teşekkür etti Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Volkan Eroğlu, tatbikata katılan tüm ekip ve personellere teşekkür ederek, acil durumlara hazırlığın önemine vurgu yaptı. Bu tatbikat, olası afet durumlarında hastanenin müdahale kabiliyetini artırmayı hedefliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yenilikçi adım Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yenilikçi adım

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yeni kurduğu dijital sistemi 4 farklı senaryoda gerçekleştirdiği 'Afet İzleme ve Yönetim Sistemi Tatbikatı'nda deneyimledi. 64 yaka kamerası ile 25 araç kamerası kullanılan tatbikatta, Başkan Vahap Seçer, canlı bağlantı ile tatbikatı izledi. Sistem sayesinde afet ve yangınlara müdahale uzaktan izlenerek, ekipler komuta edilebilecek. Dijital Kent kapsamında 'Afet İzleme ve Yönetim Sistemi' kuran Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı; itfaiye personeli için 64 yaka kamerası, araçlar için de 25 araç kamerası aldı. Sistem; atık yangını, sıkışmalı trafik kazası, denizde mahsur kalma ve depremde kayıp şahıs olmak üzere 4 farklı senaryo üzerinden gerçekleşen tatbikatla deneyimlendi. Kameralar aracılığıyla GSM operatörü veri tabanı üzerinden yangınların uzaktan izlenip komuta edilebildiği sistemin kullanıldığı tatbikatı, Başkan Vahap Seçer de izledi.  Dijital kent projesi kapsamında modern itfaiye teşkilatı Tatbikatı canlı bağlantı ile izleyen Seçer, tatbikatın detayları hakkında bürokratlardan bilgi aldı. Tatbikat sonrası açıklama yapan Seçer, bütün bu çalışmaların 'Dijital Kent' kapsamında gerçekleştiğini belirterek, "İtfaiye Teşkilatımızı modernize ediyoruz. Artık birçok konuda işlerimizi dijital ortamda yapmak istiyoruz. Bugün de burada yeni devreye aldığımız ‘Afet İzleme ve Yönetim Sistemi’ni denedik ve başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik" dedi. Tatbikatın 4 farklı senaryo üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Seçer, "Bu sistemde hem afete müdahale eden itfaiye personelinde hem de araçlarımızda kamera sistemi var. İhbar geldiği andan itibaren, o operasyonun süresini ana kumanda ve izleme merkezinde itfaiye teşkilatımız takip edebilecek. Örneğin Tarsus’taki veya Yenişehir’deki bir yangına ya da bir arama kurtarma faaliyetine müdahale eden ekipleri ana kumanda ve izleme merkezinden izleme imkanımız olacak. Hem araçların olay mahalline ne kadar süre içerisinde intikal ettiğini göreceğiz, hem de olaya müdahale eden itfaiye personelimizin müdahale şekillerini denetleme imkanımız olacak" diye konuştu. Yeni sistem sayesinde arama-kurtarma veya yangına müdahale operasyonlarının daha efektif gerçekleştirileceğinin altını çizen Seçer, sistemin başarılı bir proje olduğunu vurgulayarak, "Mersinimize ve itfaiye teşkilatımıza hayırlı olsun" dedi. Başkan Seçer, itfaiye teşkilatının modernizasyonuna dikkat çekti  İtfaiye Teşkilatının modernizasyonu için atılan en yenilikçi adımlardan biri olarak nitelendirilen sistem, itfaiye personelinin olay yerine gerçek varış süresinin tespitini kolaylaştırıyor. Etkin bir iletişim ve aksiyon alma imkan ve kabiliyetine sahip olunmasına fayda sağlayan sistem, verimlilik, sürdürebilirlik ve geleceğe uyum sağlama kabiliyetine de katkı sunuyor. Dezenformasyon etkisine objektif yanıtlar sağlayabilme imkanı sunan sistem sayesinde uzaktan erişimle merkezden uzak ilçelerdeki ekipleri komuta edebilme imkanı da sunuyor.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden gerçeği aratmayan yangın tatbikatı Haber

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bazı işletmelerin personelleri ile yaz aylarında çıkan orman yangınlarına karşı yangın tatbikatı yaptı. İlkhaber Gazetesi'nden Firdesv Arslan'ın haberine göre; Aladağ İlçesi’nde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Önce tatbikat konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ardından ise tatbikata geçildi. Tatbikata Pos Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında faaliyet gösteren Akmetal, Çeltik ve Manolya Maden firması çalışanları ve yöre halkından oluşan yangın gönüllüleri katılım sağladı. 75 yangın gönüllüsü yer aldı Aladağ İlçe Jandarma, Büyükşehir Belediyesi, Aladağ Belediyesi’ninde destek verdiği tatbikatta Tüm işletme müdürlüğü personeli, maden firmalarından 75 yangın gönüllüsü, Kabasakal Mahallesinden 10 yangın gönüllüsü ve 8 jandarma ile gerçekleştirilen tatbikata İşletme Müdürlüğüne bağlı 6 arazöz, 2 su tankı, 1 helikopter ile diğer kuruluş ve maden firmalarından 2 su tankı, 2 loder yer aldı. Kazma küreklerle temizlendi Tatbikatta gerçek bir yangına nasıl müdahale ediliyorsa o şekilde çalışmaların gerçekleştiği görüldü. Kimileri kazma kürek ve tırmıklarla yangını daha da büyütecek, çalı çırpıyı topladı. Kimileri ise, iş makineleri ile bulanları temizledi. Yangın hortumlarını gönüllüler taşıdı Koruyucu maskeleri takan yangın tatbikatında bulunan kişiler yangın söndürmede kullanacakları hortumları açarak, tatbikat gereği çıkan yangına müdahale etti. Yangın hortumlarını firmalarda gelen yangın gönüllülerinin büyük bir hassasiyetle taşıdıkları görüldü. Başarılı tatbikat Başarılı bir şekilde geçen tatbikatta, orman yangınlarına müdahalede neler yapılması tek tek öğrenildi. Firmalarda çalışan yangın gönüllüleri orman yetkililerine merak ettiklerini soruları da sorarak yanıt aldı. Orman yangınına erken müdahale vurgusu Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Kızıl yönetiminde gerçekleştirilen tatbikat sonrası katılımcılara teşekkür eden Kızıl, başarılı geçen bu tatbikatın orman yangınına erken müdahalenin önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Bursa'da deprem tatbikatı Haber

Bursa'da deprem tatbikatı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden elde edilen tecrübeyle kamu gücünün kullanılması, destek illerin intikali, AFAD merkezlerinin deprem anından itibaren afet yönetim süreçlerine katılımı ve koordinasyonun test edilmesi hedefiyle tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat sabah saatlerinde vatandaşların cep telefonlarına gönderilen kısa mesaj ile başladı. Senaryo gereği merkez üssü Gemlik olan Bursa, Kocaeli, Yalova, İstanbul ve Bilecik'i etkileyen 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bunun üzerine Bursa AFAD Müdürlüğünde Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. 5 ilde tatbikata 39 kamu kurumu ve 15 sivil toplum kuruluşu katıldı. Sabah saatlerinde başlayan tatbikatın dayanışma içinde geçtiğini belirten Demirtaş, "Allah böyle bir felaketle bizi karşı karşıya bırakmasın. Ama olacaksa da bizim mutlaka bu işte hazır olmamız gerektiğini özellikle ifade ediyorum. Sorumluluklarımızın farkında olmamız lazım. Allah korusun böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığımız zaman vatandaşlarımız devleti hemen yanında görmek istiyor" şeklinde konuştu. Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin ise bu yıl ülke genelinde 70 tatbikat yapmayı planladıklarını bildirdi. Tatbikatlarla muhtemel afetlere hazır hale gelebilmeyi hedeflediklerini vurgulayan Ergin, "Bu tatbikatta senaryo gereği Bursa'da 6,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde 5 il, 26 ilçe etkilenmiştir. Tatbikat sıfırıncı dakikadan itibaren 24 saat kesintisiz ve gerçek zamanlı olarak yapılacaktır. Depremden etkilenen başta Bursa olmak üzere Kocaeli, Bilecik, İstanbul'da sadece Tuzla'yı aldık, Yalova illerine 18 destek ili AFAD Başkanlığımızca görevlendirdik. Tatbikat süresince AFAD koordinasyonunda mobil koordinasyon tırı, sabit kanatlı İHA UÇBEY, 6 dron ve 7 bin personel görev alıyor" diye konuştu. Bursa AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan ise, "Bursa'da bu şiddette bir deprem olması halinde 32 bina hasar görürken, 4 bin 800 bina yıkılacak, yaklaşık bin 48 kişi hayatını kaybedebilecek, 120 bin kişinin ise geçici barınmaya ihtiyaç duyabileceği tespit edilmiştir. Her ilçeye desteğe gelecek her il olarak belirlenmiştir. Enkaz alanlarında fiili olarak sürdürülmektedir" şeklinde konuştu. Tatbikat çerçevesinde Gemlik'te yıkılan binalarda enkazda kalan yaralılar kurtarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.