TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarsus Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Tarsus Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarsus Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tarsus Belediyesi, 2025-2029 stratejik planı için çalıştay düzenledi Haber

Tarsus Belediyesi, 2025-2029 stratejik planı için çalıştay düzenledi

Tarsus Belediyesi, 2025-2029 yıllarını kapsayacak yeni stratejik planı için iki gün süren kapsamlı bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda, Tarsus'un geleceğini şekillendirecek sürdürülebilir adımlar kamu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla birlikte ele alındı. ÇALIŞTAYDA TARSUS'UN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI Çalıştayın ilk gününe kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, belediyeye bağlı kuruluşlar ve şirketler, meslek birlikleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve temsilcilikler katıldı. İkinci gün ise belediye müdürlüklerinden görevli personellerle devam edildi. Bu kapsamda Tarsus'un geleceği tüm yönleriyle masaya yatırıldı. KATILIMCI PLANLAMA İLE YAŞANABİLİR BİR TARSUS HEDEFİ Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, katılımcı bir yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını ve Tarsus'un daha iyi bir geleceğe hazırlanması için tüm paydaşların görüşlerini aldıklarını ifade etti. Boltaç, "Tarsus'un hak ettiği yaşam kalitesine, ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesine ulaşması için 2025-2029 Stratejik Planı'nı hazırlamaya başladık" dedi. STRATEJİK PLAN: ŞEFFAFLIK VE KAYNAK ETKİN KULLANIMI İÇİN ÖNEMLİ Boltaç, stratejik planlamanın kamu kurumları için zorunlu hale geldiğini ve şeffaflık ve kaynakların etkin kullanımı açısından önemli olduğunu vurguladı. Boltaç, "Stratejik planımızla Tarsus'un kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu planı hazırlarken siz değerli vatandaşlarımızın da fikirlerini almayı çok önemsiyoruz. Çalıştayımıza katılan tüm paydaşlara teşekkür ederiz" diye konuştu. Tarsus Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı'nın tamamlanmasıyla birlikte kentin geleceğine dair önemli bir yol haritası çizilmiş olacak.

Tarsus Belediye Başkanı Boltaç: Sağlıklı nesiller ve parlak bir gelecek için çalışıyoruz Haber

Tarsus Belediye Başkanı Boltaç: Sağlıklı nesiller ve parlak bir gelecek için çalışıyoruz

Tarsus Belediyesi, Dünya Süt Günü dolayısıyla Tarsus İlkokulu ve Fahrettinpaşa İlkokulu'nda süt dağıtım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan Boltaç, sütün çocukların sağlıklı gelişimi ve gelecek nesillerin sağlığı açısından önemine dikkat çekti. Boltaç, “Süt, içerdiği besin değerleriyle çocuklarımızın büyümesinde ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinde önemli bir rol oynamaktadır. Sağlıklı nesiller ve parlak bir gelecek için çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi ve iyi bir geleceğe sahip olması için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Okul bahçesinde öğrencilerle sohbet eden Boltaç, çocukların talebi üzerine onlarla futbol oynadı. Etkinlikte ayrıca, çocuklarla geri dönüşüm çalışması da yapıldı. Yapılan geri dönüşüm çalışmasında; boş süt kutuları kesilip içine toprak konularak, tohum ekildi. "Benzer projelere devam edeceğiz" Fahrettinpaşa İlköğretim Okulu'ndaki etkinliğe katılan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan da bu tür etkinliklerle hem çocukları hem de aileleri süt tüketimi konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Uyan, çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek için benzer projelere devam edeceklerini kaydetti. Tarsus Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, hem öğrenciler hem de veliler tarafından ilgi gördü.

Tarsus’ta Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenlendi: Başkan kürsüye sokak kedisiyle çıktı Haber

Tarsus’ta Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenlendi: Başkan kürsüye sokak kedisiyle çıktı

Tarsus Belediyesi tarafından ilki düzenlenen çalıştayda, alanında uzman konuşmacılar sokak hayvanları üzerine konuşmalar gerçekleştirdi. Kürsüye 1 Nisan sabahı belediye binasında doğan ve başkanlık makamında bakılan sokak kedisiyle çıkan Başkan Boltaç, "Bugün burada, hayvanlara yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı, onların karşılaştıkları zorlukları daha iyi kavrayabilmeyi, haklarını ve imkanlarını daha üst düzeye taşımayı, sokak hayvanları hakkındaki yasal gelişmeleri daha detaylı bir şekilde irdelemeyi ve sonuç olarak hayvan refahı ile ilgili yapılacak olan tartışmaları çözüme ulaştırmak için bir araya geldik. Biz yalnızca Tarsus halkının değil, tüm canlıların da belediye başkanıyız" dedi. "Kısırlaştırma, aşılama gibi önleyici sağlık hizmetlerini genişleteceğiz" Sokak hayvanları konusunda çalışmaları sürdüreceklerini belirten Boltaç, "Tarsus Belediyesi olarak, sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukları ve karşılaştığı sorunları yakından takip ediyor ve bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Sokak hayvanlarının haklarına saygı duymak, sadece bir insani görev değil, aynı zamanda bir toplumun olgunluğunun ve vicdanının bir göstergesidir. Bu nedenle, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu. Kurum içinde hayvanlara yönelik tesislerin genişleteceğine işaret eden Boltaç, "Yol haritamızı belirleyecek bizlere ışık tutacak çalışmalar yapmak için düzenlediğimiz çalıştay bizler için önem arz ediyor. Sokak hayvanlarının haklarını korumak ve refahlarını artırmak için, Tarsus Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü'nü daha etkin bir şekilde iyileştireceğimize söz veriyorum. Bu doğrultuda, veteriner hizmetlerini güçlendirecek, sokak hayvanlarının sağlık kontrollerini düzenli olarak yapacak ve kısırlaştırma, aşılama gibi önleyici sağlık hizmetlerini genişleteceğiz” dedi. "Sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmayı hedefliyoruz" Bu alanda çalışan kurumlarla iş birliği yapacaklarının altını çizen Başkan Boltaç, sahiplendirme ve bakım merkezleri gibi tesisleri modernize ederek, sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu merkezlerin, sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayacağını ve onlara sevgi dolu bir ortam sunacağını belirten Boltaç, "Ancak, bu çalışmaları sadece belediyemizle sınırlı tutmuyoruz. Sokak hayvanlarının haklarını ve refahını korumak için diğer kurumlarla ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapacağız. Sokak hayvanları konusunda duyarlılığı artırmak ve toplumun her kesiminde bu bilinci yaymak için el ele vermeye hazırız. Birlikte, dostlarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Boltaç, konuşmasının ardından başkanlık makamında bakılan sokak kedisine katılımcılarla istişare ederek 'Umut" adını verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.