TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sucuk

İLKHABER-Gazetesi - sucuk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sucuk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ev yapımı sucuk tarifi! Kasap sucuk nasıl yapılır? Haber

Ev yapımı sucuk tarifi! Kasap sucuk nasıl yapılır?

Etini değerlendirmek isteyenler için mükemmel bir lezzet önerisi! Ev yapımı kasap sucuk tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. İşte, kasaptan alınmış gibi lezzetli sucuk yapmanın püf noktaları... Eti değerlendirmenin lezzetli bir yolu da kasap sucuk yapmaktır. Kurban etinden kasap sucuk yaparak kahvaltı sofralarınızı ve pikniklerinizi şenlendirebilirsiniz. İşte, kurban etinden kasap sucuk yapmanın püf noktaları ve tarifi... Ev Yapımı Kasap Sucuk Tarifi Malzemeler: 500 gr dana kıyma 500 gr kuzu kıyma 10 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber 4 adet kurutulmuş dana bağırsağı Ev Yapımı Kasap Sucuk Nasıl Yapılır? Sarımsakların kabuklarını soyun ve üzerine hafif tuz ilave ederek havanda dövün. Tüm baharatları ve tuzu bir kabın içine alarak karıştırın. Derin bir kabın içine etleri alın. Üzerine dövülmüş sarımsakları ve baharat karışımını ilave ederek 20-25 dakika kadar yoğurun. Ardından üzerini streç film ile sararak buzdolabında 1 gün dinlendirin. Terbiye olmuş eti kıyma makinesinin sucuk yapma aparatını kullanarak çekin. Hazırladığınız eti bir huni ya da orta kalınlıkta plastik bir boru yardımıyla kurutulmuş dana bağırsaklarının içine doldurun. Hava kabarcıklarının oluşmamasına özen gösterin. Her iki uç noktasında da boşluklar bırakarak boşlukları kıvırın ve uçlarını birbirine bağlayın. Elde ettiğiniz sucukları kalın bir ipe dizin ve güneş alan bir yerde hava sıcaklığına bağlı olarak 3 ila 7 gün arasında bekletin. Eğer hava kabarcıkları oluşmuşsa iğne batırarak söndürün. Dinlenen sucuklarınızın üzerindeki tabakayı çıkararak afiyetle tüketin. Ev yapımı kasap sucuk tarifi ile sofralarınıza lezzet katın ve sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın!

Kayseri'de vatandaşlar kurban etlerini sucuk yaptırmak için kasaplara akın ettiler Haber

Kayseri'de vatandaşlar kurban etlerini sucuk yaptırmak için kasaplara akın ettiler

Kayseri’de kurban etlerini dinlendiren vatandaşlar, sucuk yapmak için kasaplara koştu. Kasap Adem Aydın, “Bu yıl sucuğa çok fazla bir ilgi var” dedi. Kurban Bayramı’nda kurbanlarını kesen vatandaşlar, etlerini sucuk yaptırmak için kasaplara koştu. Kurban etlerini sucuk yaptıran vatandaşlar, yaş olan sucukları kurumaya bıraktı. Et çekiminin 10 TL olduğu kasaplarda 80 TL’den yapılan sucuk, vatandaşlar tarafından rağbet gördü. “Sucuğa ağırlık veren bir bayram dönemimiz var” Bu yıl vatandaşların kurbanlık etlerini sucuk yaptırmak için çok fazla ilgi gösterdiğini dile getiren kasap Adem Aydın, “Etler sucuk olabilmek için belirli işlemlerden geçiyor. Kurbanı kestikten sonra vatandaşlarımız sucuk olacak etleri ayırt ediyor. Ondan sonra bize getiriyorlar. Bizlerde burada gereken işlemleri yapıyoruz. Yoğuruyoruz ve dolum işlemini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra müşteriye teslim ediyoruz. İlk olarak etlerimizi kıyıyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra tekrar yoğuruyoruz. Etimiz ikinci yoğurmadan sonra dinlenmiş oluyor. Baharatları ve sarımsak katılıyor ve dolum işlemi yapılıyor. Geçen sene sucuk hiç yapılmıyordu diyebilirim ama bu sene çok fazla bir ilgi var. Sıcağın sucuğa çok fazla etkisi olur. Ürünü bozabilirler. Sucuğu kurutabilmek için serin ve esintinin olduğu alanlarda bulundurmak lazım. Yoksa ürün bozulur. Sucuk 2 buçuk gün içerisinde kurur. Sucuğa ağırlık veren bir bayram dönemimiz var” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.