TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Su ve Kanalizasyon İdaresi

İLKHABER-Gazetesi - Su ve Kanalizasyon İdaresi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Su ve Kanalizasyon İdaresi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

MESKİ, merkezi uzaktan izleme sistemiyle Mersin'de su güvenliğini sağlıyor Haber

MESKİ, merkezi uzaktan izleme sistemiyle Mersin'de su güvenliğini sağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün, su güvenliği SCADA’sı üzerinden yapılacak merkezi uzaktan izleme ile 7/24 izlenen içme suyu depoları sayesinde vatandaşlar suyu güvenle tüketmeye devam ediyor. Teknolojiyi yakından takip eden MESKİ’nin yeni projesi sayesinde; dağınık lokasyonlarda bulunan 150 adet içme suyu deposuna 900 adet IR bullet dijital kamera, 150 adet haberleşme panosu, hareket sensörleri, alarm sistemleri, sesli anons sistemi, led aydınlatmalar, yangın sensörleri, kapı switch ve kart okuma sistemleri kuruluyor. MESKİ’nin yeni içme suyu depoları da merkezi uzaktan izleme tesisine entegre edilebiliyor. Depolar, merkezi uzaktan izleme tesisindeki yazılım ve ekranlar sayesinde, MESKİ personelleri tarafından anlık izleniyor. İçme suyu depolarına yapılabilecek izinsiz girişler ve saldırıların önüne geçiliyor MESKİ içme suyu depolarına yapılacak olası izinsiz girişler, saldırılar ya da yangın gibi tehlikeli durumların anlık olarak izlenmesiyle, gerekli müdahaleler anında yapılıyor. Depolardaki hareket sensörleri sayesinde izinsiz girişlerde alarm hemen devreye girerek, kameralar olayın fotoğraflarını çekerek kayıt altına alıyor. Anons sistemi, tesisten uzaklaşılmasını bildiriyor ve uzaktan izleme merkezindeki personel tarafından sesli anons sistemi ile gerekli uyarılar yapılıyor. Müdahalenin devam etmesi durumunda ise en yakın ekiplere bildirim yapılarak, güvenlik sağlanıyor. MESKİ ayrıca, iş kapsamında tel çiti olmayan ve kötü durumda olan tesislerin de panel çitlerini yaparak, güvenliğini artırdı. “Olası müdahalelere anında önlem alınmaktadır” MESKİ Ticaret İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Güvenlik ve Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Barlas, “Tesislerimizdeki kamera, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle olası izinsiz tüm girişimler anında güvenlik SCADA Merkezimize iletilmektedir. Su güvenliği SCADA ekibimiz, tüm alarmları izleyerek anında müdahale etmektedir” ifadelerini kullandı. MESKİ Satın Alma Şube Müdürü Gökmen Ataş ise “MESKİ su güvenliği SCADA’sı ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar dağınık lokasyonlarda bulunan ve ulaşılması hemen mümkün olmayan 150 adet su deposu ve tesislerimize kurmuş olduğumuz kameralar, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle tesislerimizin güvenliği sağlanmaktadır. Ayrıca, güvenlik SCADA ekranlarımızdan ekiplerimizce 7/24 izleme yapılarak, olası müdahalelere anında önlem alınmaktadır” dedi.

Adana'da altyapı eksikliği nedeniyle mahalleli yetkililere tepki gösterdi Haber

Adana'da altyapı eksikliği nedeniyle mahalleli yetkililere tepki gösterdi

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi’nde bulunan 12189 ve civar sokakları iddiaya göre uzun yıllardır hiç asfaltlanmadı. Belediye ekipleri Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin bölgede çalışma yaptığını gerekçe gösterip, yola mucur dökerek geçiştirdi. Çocukların ve hastaların yoğun yaşadığı sokakta birçok vatandaş ise mağdur oldu. Her araba geçtiğinde tozların havada uçuştuğu sokakta vatandaşlar bir an önce yollarının yapılmasını istiyor. Ayrıca altyapı olmadığı için kanalizasyon suları çocukların oyun oynadığı alanlara doluyor. Akkapı Mahallesi 12189 ve civar sokakta yaşayanlar yetkililere tepki gösterdi. "Yağmur yağdığında yollar çok kötü oluyor" Rabia Çiftçi, “Çocuklarımız rezil oluyor. Okula gidene kadar çocukların kıyafetleri kirleniyor. Yağmur yağdığında yollar çok kötü oluyor. Çocuklarımıza yeni ayakkabı almaya hasret kaldık. Çocuklar dışarı çıktığı an kirleniyor ayakkabıları. Sokaktan bir araba geçtiğinde bütün toz eve giriyor” dedi. “Yağmur yağınca burası bataklığa dönüyor” Adnan Aslan isimli mahalle sakini ise yağmur sonrası yolların bataklığa döndüğünü söyledi. Aslan, “Asfalt ve altyapı istiyoruz. Yol istiyoruz, çocuklar perişan halde. Çocuklar yağmur ve çamurda rezil oluyor. Yağmur yağınca burası bataklığa dönüyor” ifadelerini kullandı. Seyhan Belediyesine bağlı ekipler ise Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin de bölgede çalışma yaptığını, çalışmaların ardından yolun yapılacağını bildirdi.

Adana'nın geleceği için ASKİ'den büyük adımlar Haber

Adana'nın geleceği için ASKİ'den büyük adımlar

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), şehri daha yaşanabilir hale getirmek için önemli çalışmalara imza atıyor. Adana'nın altyapısını güçlendirmek ve tüm vatandaşlara sağlıklı su temin etmek amacıyla içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alanlarında rekor düzeyde yatırım yapıyor. Su kaynaklarını korumak için birçok projeyi hayata geçiren ASKİ, toplamda 2097 kilometre içme suyu hattı inşa ederek vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli içme suyu sunuyor. Ayrıca, eski asbestli boruları yeni nesil borularla değiştirerek su sistemini güncelledi. ASKİ, gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının birleşik sistem çalışmasını düzelten ASKİ, bu sayede kanalizasyon hatlarının üzerindeki yükü azalttı ve çevre sağlığını korudu. Ayrıca yağmur sularının kanalizasyon sistemine karışmasını engelledi. ASKİ, altyapıyı güçlendirmek amacıyla şehir genelinde toplamda 365 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın liderliğinde ASKİ, atık su arıtma tesisleri inşa ederek su kaynaklarını koruma, su kirliliğini azaltma, çevre ve insan sağlığını koruma, su geri dönüşümünü destekleme amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İçme suyu ve altyapı ihtiyaçlarına yönelik yapılan bu yatırımlarla Adana'nın yaşam standartları yükseltilirken daha yaşanabilir bir geleceğin temelleri atılıyor.

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nin altyapısı yenileniyor Haber

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nin altyapısı yenileniyor

ADANA (İLKHABER)-  Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şehir genelinde sürdürülen altyapı çalışmaları kapsamında Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nin birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını ayrıştırıyor. Böylece, yoğun yağışlarda meydana gelebilecek su baskını tehlikesi olabildiğince azaltılmaya çalışılıyor.  YENİ NESİL, DAHA SAĞLIKLI VE DAYANIKLI BORULAR KULLANILIYOR Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu hatları birleşik sistem nedeniyle zaman zaman soruna neden oluyordu. Özellikle şiddetli yağışlar sonrasında oluşan su baskınları nedeniyle mahalle sakinlerinin yaşamı olumsuz yönde etkileniyordu. ASKİ ekipleri, Adana’nın birçok noktasında olduğu gibi, Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde de mevcut hatları büyüterek yenilemek için harekete geçti. Eski boruların yerine daha büyük çaplarda ve daha sağlıklı, dayanıklı olan yeni nesil boruların kullanıldığı çalışma kapsamında birleşik sistem çalışan hatların ayrıştırılması sağlanıyor.   ŞİDDETLİ YAĞIŞLARDA MEYDANA GELEN SU BASKINI SORUNU ORTADAN KALKACAK Çalışmaları yerinde incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için Ulubatlı Hasan Mahallesi’ni ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘’Birleşik sistem çalışan hatlarda atık sular ve yağmur suları bir arada birikiyor ve şiddetli yağmur yağdığı zaman su geri çıkabiliyor. Projemiz sona erdiği zaman yağmurda evleri su basmayacak’’ dedi. Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın birçok noktasında birleşik kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırıldığını ifade etti.   Projenin tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon hattı boru çaplarının artması sayesinde atık su sistemi daha rahat çalışacak; yağmur suyu hattının ayrı olmasıyla da suyun tahliyesi sorunsuz gerçekleştirilerek mahallede yaşanan su taşkınları son bulacak.  Altyapıyı güçlendirecek ve su baskınlarına son verecek büyük projelere imza atarak 2019 yılından bu yana 337 km kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa eden Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, yeni çalışmalar için de hazırlıklarını sürdürüyor.

ASKİ, Adana Genelinde 440 km Asbestli Boru Değiştirdi Haber

ASKİ, Adana Genelinde 440 km Asbestli Boru Değiştirdi

ADANA (İLKHABER) -  Adana genelinde sürdürülen asbestli boru yenileme projesi kapsamında daha sağlıklı, dayanıklı ve kaliteli boruların döşemesi gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 2019 yerel seçimlerinden bu yana hem şehir merkezinde hem de kırsalda çok sayıda projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Zeydan Karalar’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından; ‘’Bu dönemde asbestli borudan halkımıza su içirmek reva mıdır?’’ sözü ve talimatı üzerine harekete geçen ASKİ ekipleri, muhtelif bölgelerde bulunan toplam 440 kilometre uzunluğundaki asbestli boruyu yeniledi. Ceyhan ilçe merkezi ile Doruk, Tatarlı ve Mustafabeyli mahallerinde toplam 224 kilometre, Yumurtalık’ta 42 kilometre, Karataş’ta 80 kilometre, İmamoğlu ilçesinde 50 kilometre, Kozan’ın Güneri ve Çanaklı mahallelerinde 8 kilometre; Tufanbeyli’de toplam 32 kilometre ve Aladağ ilçe merkezinde 4 kilometre uzunluğunda asbestli boru yenilendi. Asbestli borular yerine daha sağlıklı, dayanıklı yeni nesil boruların döşemesini gerçekleştiren ASKİ ekipleri, Adana’nın her bir noktasındaki vatandaşların sağlıklı ve kaliteli içme suyuna ulaşmasını sağlıyor. Bu kapsamda asbestli boru değiştirme işinin yanı sıra hem içme suyu hattı olmayan yerlere yeni hat döşeniyor hem de ihtiyaç duyulan noktalardaki hatlar yenileniyor. 2019 yılından bu zamana kadar gerçekleştirilen içme suyu hattı inşa çalışmalarının toplam uzunluğu 2019 kilometreye ulaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.