TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#stüdyo

İLKHABER-Gazetesi - stüdyo haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, stüdyo haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Nüfus Müdürlüğü görevlileri, yaşlılara fotoğraf stüdyosu konforu sunuyor Haber

Nüfus Müdürlüğü görevlileri, yaşlılara fotoğraf stüdyosu konforu sunuyor

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yeni tip T.C. Kimlik Kartı geçiş projesi kapsamında, "Adreste Nüfus Hizmeti" vermeye devam ediyor.  Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan görevliler, başvurularda fotoğraf konusunda stüdyo konforu sunuyor, parmak izi alma işlemlerinde titizlik gösteriyor. Yurt genelinde olduğu gibi, Adana'nın merkez ve bağlı ilçelerindeki Nüfus Müdürlüğü görevlileri, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yeni tip T.C. Kimlik Kartı geçiş projesi kapsamında "Adreste Nüfus Hizmeti" çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü ekipleri de, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce geliştirilen ve sosyal proje olarak faaliyete sokulan "Adreste Nüfus Hizmeti" kapsamında, Adana 2 Nolu Açık Cezaevi, Konak Huzurevi ve Seyhan Nergis Sultan Bakım Merkezi'nde kalan vatandaşların başvurularını, yerinde aldı. Görevliler, ayrıca, Nüfus Müdürlüğüne gelemeyecek şekilde kısıtlı, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların da evlerine misafir olarak T.C. Kimlik Kartı başvurularında kolaylık sağladı. Ekipler, yaşlı vatandaşların kimlik kartların için zorunlu olan biyometrik fotoğraflarını stüdyo ortamı sağlayarak çekip, parmak izi alma işlemlerinde de titizlik gösterdi. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, "Adreste Nüfus Hizmeti" sosyal projesinin yürütülmesi noktasında faaliyetlerin devam edeceğini bildirdi.

Depremde iş yeri yıkılan fotoğrafçı, stüdyoya dönüştürdüğü midibüste işini sürdürüyor Haber

Depremde iş yeri yıkılan fotoğrafçı, stüdyoya dönüştürdüğü midibüste işini sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da iş yeri yıkılan fotoğrafçı, stüdyoya dönüştürdüğü midibüste müşterilerine hizmet veriyor. Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'nde fotoğrafçılık yapan Ayhan Kerpiç'in (56) 24 yıllık iş yeri depremde yıkıldı. Tüm ekipmanı enkazda kalan Kerpiç, işine devam edebilmek için midibüs satın aldı. Koltuklarını çıkardığı midibüsü stüdyoya dönüştüren Kerpiç, 20 Mart'tan bu yana müşterilerine mobil iş yerinde hizmet veriyor. - "İnsanlar fotoğraf çektirmek için Adana'ya gidiyordu" Fotoğrafçı Ayhan Kerpiç, AA muhabirine, depremde yıkılan iş yerinin enkazında kalan malzemelerinin tamamen kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Afette çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği, ev ve iş yerinin yıkıldığı Hatay'ı terk etmediğini belirten Kerpiç, şöyle konuştu: "Depremin ilk günlerinde talep çok olduğundan konteyner bulamadım. İşimi mobil olarak yapmak için bir otobüs satın aldım. Otobüsün içini eşimle bir haftada yaptık. Koltuklarını söktük, hasarlı evimizden çıkarabildiğimiz perdeleri taktık. Depremde iş yerleri yıkılmayan arkadaşlarımdan ödünç olarak flaş, bilgisayar, monitör, yazıcı aldım. Depremde arabamda bir tane fotoğraf makinem kalmıştı. Onu kurtardım. İnsanlar fotoğraf çektirmek için Adana'ya kadar gidiyordu. Ben de burada ne yapabileceğimi düşündüm. Bilindik bir nokta olan Hatay Adliyesi önünde otobüsümü konumlandırdım. Çok şükür herkes memnun. İnsanların ihtiyaçlarını karşıladım." Kerpiç, stüdyoya dönüştürdüğü midibüsünde fotoğraf çekiminin yanı sıra fotokopi ve çıktı alma gibi işleri yaptığını anlattı. Müşterilerinin midibüste fotoğraf çekildiğini ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını dile getiren Kerpiç, "Hayata tutunmaya çalışıyorum. Daha önce iş yerimde çalışan elemanlarımı da yalnız bırakmadım, onlarla çalışıyorum. Şu an 2 elemanım ve bir stajyerimiz var." dedi.

Doğa harikası Belemedik'in Bungalov Evleri stüdyo oldu Haber

Doğa harikası Belemedik'in Bungalov Evleri stüdyo oldu

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Pozantı Belediyesi'nin doğanın içerisinde tarihe ışık tutmuş kalıntıların arasında yaptığı Belemedik Bungalov Evleri, kent turizmine katkılarının yanı sıra dünya evine giren çiftlerin ölümsüzleştirmek istedikleri anılarına da tanıklık ediyor. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan, antik kentler, kaleler, kervansaraylar, köprüler, tiyatrolar ve camiler gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan Adana'nın Pozantı ilçesindeki belediyecilik hizmetleri, kent yaşamına sosyal ve kültürel değerler katacak çalışmalarla dikkati çekiyor. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın, doğayla iç içe tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlere yönelik hayata geçirdiği Belemedik Bungalov Evleri projesi de, bu hizmetlerden birini oluşturuyor. Özellikle hafta sonları kent yaşamının stresinden uzaklaşarak doğada zaman geçirmek isteyenlerin rotaları arasında yer bulan Belemedik Bungalov Evleri, son zamanlarda yeni evlenecek çiftlere de stüdyo ortamı sağlıyor. Nişan ve düğün öncesinde Belemedik'e giden çiftler, bungalov evlerde çekilen fotoğraflarla bu güzel anlarını ölümsüzleştiriyor. "Belemedik, tabiatın çok kıymetli bir hazinesi"   Belemedik'in, tabiatın çok kıymetli bir hazinesi olduğunu belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da, bungalov evlerle ilgili şu bilgileri verdi: "Belemedik'teki bu önemli hizmeti, belediyemiz bünyesinde kurulan atölyelerdeki kardeşlerimizin emekleriyle yerine getirdik. Şu an Belemedik’te 8 adet bungalov evimiz ve bunun yanı sıra 13 odalı butik otelimiz var. Butik otelimiz etrafına 10 adet daha bungalov ev yapacağız. Bütün doğayı gören güzelliklerle Adana’nın kent turizmine değer katmaya devam ediyoruz.  Bungalov evlerimizin Pozantı gençliğinin mutluluklarında vazgeçilmez mekanlar hâline gelmesi de, yaptığımız hizmetin ne kadar yerinde ve ayrıcalıklı olduğunun bir göstergesi. Gençlerin bu ilgisi ve anılarına katkı sunuyor olmak, bizi  ziyadesiyle mutlu ediyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.