TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sözleşmeli öğretmenlik

İLKHABER-Gazetesi - sözleşmeli öğretmenlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sözleşmeli öğretmenlik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Haber

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları, öğretmen adayları tarafından heyecanla bekleniyor. 1 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen sözlü sınavlara katılan binlerce aday, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak duyuruları yakından takip ediyor. MEB, sonuçların ne zaman açıklanacağıyla ilgili henüz kesin bir tarih vermedi. Ancak Bakan Yusuf Tekin, Danıştay kararının ardından atama sürecinin başlayacağını ifade etmişti. Peki, mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan Tekin'den Son Açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sonuçlarının açıklanması konusunda yaptığı son açıklamada, "Danıştay kararından sonra atamaları yapacağız." ifadelerini kullanmıştı. Ancak şu ana kadar mülakat sonuçlarının açıklanacağı kesin bir tarih paylaşılmadı. Sonuçların ilan tarihi hakkında bir gelişme olduğunda MEB'in resmi duyuruları ve haber kanalları aracılığıyla adaylara bildirilecektir. Mülakat Sonuçları Nasıl Sorgulanacak? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandığında, adaylar sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler. "Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonucu Sorgulama" ekranına kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler. Tercih Başvuruları Ne Zaman? Mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından, atama tercih başvuruları için süreç başlayacak. MEB, tercih başvuruları ve atamaya ilişkin detayları sonuçların ilan edilmesiyle birlikte duyuracak. Tercihlerin alınması ve atama süreci, mülakat sonuçlarına göre şekillenecek. Adayların bu süreçte resmi duyuruları yakından takip etmeleri önem taşıyor.

Milli sporcuların sözleşmeli öğretmen olmasına ilişkin düzenleme Haber

Milli sporcuların sözleşmeli öğretmen olmasına ilişkin düzenleme

(Haber Merkezi) - Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik içeren yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme kapsamında Özel Barınma Hizmeti Veren Kurumlar ve Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye göre sözleşmeli öğretmen istihdam edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen pozisyonların beden eğitimi alanı için ayrılan kısmının en fazla yüzde 10'u, uluslararası spor oyunlarında derece alanlar için uygulanacak. Öğretmenlik için aranan genel ve özel şartları taşımaları kaydıyla, sınav şartı aranmaksızın sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek milli sporcular şöyle belirlendi: Olimpiyat Oyunları veya Paralimpik Oyunlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler Milli sporcu belgesine konu olan müsabakanın oynandığı tarihte olimpiyat oyunları programında yer alan spor dallarının Dünya ve Avrupa şampiyonalarında büyükler ve alt yaş kategorilerinde ilk üç dereceye girenler, bu yarışmalar ile bu yarışmalara ilişkin eleme müsabakaları ve eleme grup müsabakalarında takım sporlarında en az 10 kez milli sporcu belgesi alanlar Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen yaz-kış gençlik olimpiyat oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler Universiad Oyunları, Akdeniz Oyunlarında olimpik branşlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler Deaflimpik Oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler ve alt yaş kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler Bu kapsamda ataması yapılanlar, öğretmen kadrosuna atanma, özlük ve diğer haklar bakımından 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ilgili maddesine tabi olacak. Atama işlemi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordine kurularak yayımlanan duyuru çerçevesinde yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.