TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Soruşturma

İLKHABER-Gazetesi - Soruşturma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Soruşturma haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yenge Hediye Güran ifadesinde ne dedi? Hediye Güran için tutuklama talebi istendi Haber

Yenge Hediye Güran ifadesinde ne dedi? Hediye Güran için tutuklama talebi istendi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma derinleşiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Narin’in yengesi Hediye Güran'ın 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla tutuklanması talep edilerek mahkemeye sevk edildi. İki Kuzen Serbest Bırakıldı Soruşturma kapsamında, sahte ihbarlarla süreci manipüle ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Hediye Güran, İsa Kaya ve Şeyma Kaya adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından kuzenler serbest bırakılırken, Hediye Güran hakkında 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklama talep edildi. Hediye Güran'ın itirafı Yenge Hediye Güran, "Narin bu ahırda öldürülmüş olabilir" diyerek yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İfadesinde, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın ahırda boğuştuğunu ve anne Yüksel Güran’ın, oğlu Enes’i dövdüğünü anlattı. Kolundaki ısırık izleri anneye ait Hediye Güran, Enes’in kolundaki ısırık izlerinin de anneye ait olduğunu belirterek, boğuşmanın ardından Narin’in öldürülmüş olabileceğini söyledi. Emekli polis İsa Altun, Sözcü TV’de katıldığı yayında, en güçlü senaryonun Narin’i ağabey Enes’in öldürmesi olduğunu ifade etti. Ailenin soruşturmayı yanıltma çabası Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken, anne Yüksel Güran’ın gözaltında olduğu, amca Salim Güran ve ağabey Enes Güran’ın ise tutuklu bulunduğu bildirildi. Ailenin, Narin’in kaybolmasından sonraki 19 günlük süreçte arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği de mahkeme kayıtlarına geçti. 

Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın PKK sempatisi TikTok videosunda ortaya çıktı Haber

Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın PKK sempatisi TikTok videosunda ortaya çıktı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Cinayetin ardından, Narin’in amcası Salim Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın tutuklanmasının ardından, dışarıda kalan tek ağabeyi Baran Güran’ın sosyal medya paylaşımları dikkat çekti. Baran Güran’ın TikTok hesabında yer alan bir video, terör örgütü PKK'ya olan sempatisini gözler önüne serdi. Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından Güran, bu paylaşımı hesabından sildi. Ayrıca, Güran’ın sosyal medya hesaplarında çakarlı araçlarla gezdiğine dair paylaşımlar ve lüks araçlarla ilgili fotoğrafları da gündeme geldi.  Baran Güran’ın TikTok paylaşımları ve PKK sempatisi Baran Güran’ın TikTok hesabındaki videolarda, terör örgütü PKK'ya destek verdiği görülüyor. Ağabey Güran, Narin’in kaybolmasının ardından da sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulunmuştu. Narin Güran’ın Ölümü 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran, 19 gün süren arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni bulunmuştu. Baran Güran’ın çakarlı araçla gezmesine tepki Narin Güran'ın cinayetinin işlendiği köydeki lüks araçlar da medyanın ilgisini çekti. Ağabey Baran Güran’ın Instagram hesabında çakarlı araçlarla ilgili paylaşımlar yapıldığı görülmüş, bu araçların ailenin lüks oto galerisi ile bağlantılı olduğu belirtilmişti. Bütün devlet kurumları Narin'i ararken abisi Boğaz'da lazer ışıklarıyla destek verdi Ayrıca bütün emniyet güçleri ve devlet kurumları Narin Güran'ın bulunması için gece gündüz arama çalışmalarına devam ederken Narin Güran'ın abisi Baran Güran'ın İstanbul Boğazı'na lazerli ışıklarla ''Narin Güran neredesin abim'' yazdırması tepkiye yol açmıştı.

Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı" Haber

Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'de keskin nişancı ateşiyle öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, olaya ilişkin detaylı bir inceleme yürütüleceğini ve tüm boyutlarıyla araştırılacağını ifade etti. Biden'dan İsrail'e Tepki: "Sorumluluk Alınmalı" ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için İsrail'in sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Biden, Eygi'nin öldürülmesini “kabul edilemez” olarak nitelendirirken, İsrail'in gelecekte benzer olayların yaşanmaması için daha fazla önlem alması gerektiğini söyledi. Biden, “Ayşenur'un ölümü ile ilgili soruşturmada İsrailli ve Filistinli yetkililerle yakın temas halinde olmaya devam edeceğiz” dedi. Aileden ve Arkadaşlarından Biden'a Tepki Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi, Biden'dan ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir telefon almadıklarını açıklayarak tepki gösterdi. Eygi'nin arkadaşı Hamid Ali, Biden'ın olayı "kaza" olarak nitelendirmesine karşı çıkarken, Eygi'nin ölümünün sorumlularının cezalandırılmasını talep etti. Cenaze Didim'de Defnedilecek İsrail'de keskin nişancı tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde defnedilecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Eygi'nin Pakistan asıllı eşi Hamid Mazhar Ali, annesiyle birlikte Aydın Didim'de taziyeleri kabul etti. Oldukça üzgün olduğu görülen Ali, soruları yanıtsız bıraktı. Eygi'nin cenazesi Türkiye'ye getirilerek Didim'de toprağa verilecek. Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivisti olan Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da doğdu. ABD'nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde yaşadı. Washington Üniversitesi'nde çift dal yaparak Psikoloji ve Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri bölümlerini 2024 yılı Haziran ayında tamamladı. İnsan hakları ve adalet mücadelesiyle tanınan Eygi, İsrail'de bir keskin nişancı tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Bangladeş'te Eski Başbakan Hasina hakkında cinayet soruşturması başlatıldı Haber

Bangladeş'te Eski Başbakan Hasina hakkında cinayet soruşturması başlatıldı

Bangladeş'te öğrenci protestolarının ardından istifa ederek ülkeden kaçan eski Başbakan Şeyh Hasina hakkında yaşanan halk ayaklanması sırasında bir kişinin polis tarafından öldürülmesi nedeniyle cinayet soruşturması açıldı. Bangladeş'te öğrenci protestolarının ardından baskılara dayanamayan Başbakan Şeyh Hasina'nın istifa ederek ülkeyi terk etmesinin ardından geçici hükümet Nobel Barış Ödüllü ekonomist Muhammed Yunus başbakanlığında kurulmuştu. Ülkeden kaçan Hasina hakkında yaşanan halk ayaklanması sırasında bir kişinin polis tarafından öldürülmesi nedeniyle cinayet soruşturması açıldı. Ayrıca başkent Dakka’da haftalarca süren ölümcül ayaklanmaların Hasina hükümetinin 6 üst düzey yetkili hakkında da soruşturma başlatıldı. Bir vatandaş adına davayı açan Avukat Mamun Mia, Dakka'daki mahkemenin polise "sanıklara karşı açılan cinayet davasını" kabul etme talimatı verdiğini söyledi. En az 400 kişi hayatını kaybetmişti Hasina’nın başbakanlığı sırasında yaşanan ayaklanmalar sırasında bazıları polis tarafından vurulan göstericilerin de bulunduğu en az 400 kişi hayatını kaybetmişti. İş adamı Amir Hamza, bakkal olan Abu Saeed'in yolun karşısına geçerken başından vurulmasının ardından Temmuz ayında cinayet davası açmak için başvuruda bulundu. Hamza sulh mahkemesine verdiği ifadede 19 Temmuz'da öğrencilerin barışçıl bir protesto düzenlediğini ve polisin kalabalığın üzerine gelişigüzel ateş açtığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.