TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sonuç

İLKHABER-Gazetesi - Sonuç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sonuç haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuç sorgulama ekranı Haber

KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuç sorgulama ekranı

KPSS Ortaöğretim sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. ÖSYM, 15 Eylül'de gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Sınavda adaylar, genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan 120 soruyu 130 dakikada cevapladı. 260 bin 94 kişinin görev aldığı sınavın ardından, sonuçlar ÖSYM’nin sonuç sorgulama ekranı üzerinden öğrenilebilecek.  Sınavın Detayları Adaylar, "genel yetenek" ve "genel kültür" testlerinden oluşan toplam 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre aldı. Sınav, emniyet görevlileri dahil olmak üzere toplam 260 bin 94 kişinin görev aldığı geniş çaplı bir organizasyonla gerçekleştirildi. Sınav saat 12.25'te sona erdi. Sonuç Sorgulama Ekranı KPSS Ortaöğretim sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi sonuç sorgulama ekranı olan internet adresinden veya Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler. KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?  ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 4 Ekim 2024 tarihinde ilan edilecek. Bu tarih, sınav sonuçlarının öğrenilmesi için en önemli gün olarak adaylar tarafından takip ediliyor. Sonuçlar açıklandığında, adaylar ÖSYM’nin sonuç sorgulama ekranına giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilecekler. Detaylı bilgi ve güncellemeler için ÖSYM'nin resmi web sitesini takip edebilirsiniz.

MEB, Öğretmenlerin Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değişikliği sonuçlarını açıkladı Haber

MEB, Öğretmenlerin Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değişikliği sonuçlarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığınca kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği atama sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığının Resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığınca kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği atama sonuçları açıklandı. Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerden aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlerden birine bağlı olarak mazereti bulunanlar için yayımlanan duyuru kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yer değiştirmelerin büyük çoğunluğu gerçekleştirildi” denildi. Açıklamada, “Tercihleri doğrultusunda yer değişikliği yapamayan öğretmenler için yeni bir çalışma planlanıyor. Aile birliği mazereti başta olmak üzere diğer mazeret gruplarından da yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin, eğitim kurumlarının ihtiyaç durumları da göz önünde bulundurularak ihtiyaçlar doğrultusunda -gerekirse birebir görüşmeler yapılarak- taleplerin karşılanması sağlanacak” ifadeleri yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.