TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sokak köpekleri

İLKHABER-Gazetesi - sokak köpekleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sokak köpekleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antakya'da başıboş sokak köpekleri tedirginlik yaratıyor Haber

Antakya'da başıboş sokak köpekleri tedirginlik yaratıyor

Hatay'da başıboş sokak köpeklerinin yaşlı kadının etrafını sardığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenirken, bölgede kalabalık gruplar halinde gezen sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor. Depremin ardından insan yoğunluğunun azaldığı Antakya ilçesinde başıboş sokak köpekleri, kalabalık gruplar halinde gezerek vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde sayıları 10'u bulan sokak köpeklerinin yaşlı bir vatandaşın etrafını sardığı anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Bölge halkı kalabalık gruplar halinde gezen sokak köpeklerine karşı sıklıkla tedirginlik yaşıyor. “İşe giderken ve çocuklarımız okula giderken daha çok tedirgin oluyoruz ve korkuyoruz” Sokak köpeklerinden korktukları için çocuklarını dışarıya çıkaramadıklarını ifade eden Tuğba Çelik, “Sokak köpekleri bayağı oluyor. Çocuklarımız rahat edemiyor ve korkuyorlar. Böyle bir sıkıntımız var. Köpekler dağlardan çok indiği için sabah daha erken saatlerde indikleri zaman hemen hemen 5-6 taneden fazla geziyor. Bu benim gördüklerimdi. Özellikle de kadınlar ve çocuklar daha çok korkuyor. Köpekler ısırmasalar da görüntüleri daha bir korkutuyor. İşe giderken, çocuklarımız okula giderken daha çok tedirgin oldukları için biraz da ondan dolayı korkuyoruz. Bu bir seneden beri bayağıdır var hatta daha fazla var. Şu ana kadar ısırılma görmedik ama daha çok görüntüleri korkutuyor. Sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde çıkamıyoruz. Çocuklarımız aşırı derecede korkuyorlar ve çıkamıyorlar” dedi. “Motosikletli çocukları kovalıyorlar ve bazen de ısırma tehlikesi olabiliyor” Köpeklerden dolayı sokaklarda gezemediklerini belirten Muhammed Çapar, “Motosiklet ile mesela iniyoruz ve köpeklerde üstümüze gelip kovalıyor. Kovaladıkları için buradan düşüyoruz. Çoğunluk buradalar. Buradan çıkıyorlar kovalıyorlar bizi. 7 köpek sürü halinde geliyorlar. Akşamları buradan aşağıya hiç inemiyoruz. Motosikletli çocukları kovalıyorlar ve bazen de ısırma tehlikesi olabiliyor. Okula ve işe gidenleri köpekler rahatsız ediyor ve kovalıyor. İnsanlar da bundan rahatsız oluyor. Akşamüstü çoğunluk buradan çıktığımız zaman bizi kovalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de başıboş köpek sorunu var'' Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de başıboş köpek sorunu var''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, köpek saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden çocukları ve bu olayların toplumsal etkilerini gündeme getirdi. Erdoğan, 10 yaşındaki bir çocuğun köpek yüzünden hayatını kaybetmesinin ardından yaşananları örnek göstererek, acı çeken bir annenin ve bu olayla ilgilenen kişilerin merhamet anlayışının yetersiz olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, köpek saldırıları ve bu tür trajedilere karşı toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini vurguladı. "Köpek yüzünden hayatını kaybetmiş 10 yaşındaki kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin, 10 yaşındaki oğlu parçalanmış babanın üzerine yürüyen bir karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir," diyen Erdoğan, bu tür olaylarda toplumun daha duyarlı ve sorumlu davranması gerektiğini belirtti. SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK DÜZENLEME Cumhurbaşkanı, köpek saldırılarının önlenmesi için alınması gereken önlemleri ve yapılması gereken düzenlemeleri de gündeme getirerek, ilgili kurumların ve belediyelerin bu konuda daha etkin çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, sokak köpekleriyle ilgili sorumluluğun sadece yerel yönetimlere değil, tüm topluma ait olduğunu ifade etti ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, ''Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de başıboş köpek sorunu var. Maalesef bu sayı her yıl katlanarak artıyor. Komisyonda kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin üstüne yürüyen karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir. Kimse bize merhamet dersi vermeye kalkmasın." dedi.

Karalar: Sokak köpeklerinin uyutulmasını doğru bulmuyoruz Haber

Karalar: Sokak köpeklerinin uyutulmasını doğru bulmuyoruz

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Teklifi’nin Meclis'te görüşülmeye devam ettiği bu günlerde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sokak köpekleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karalar, tasarının hayvanların uyutulmasını öngören maddelerine karşı olduklarını belirtti ve Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ne tür önlemler alacaklarını duyurdu. Kısırlaştırma Çalışmaları Devam Ediyor Başkan Karalar, Adana'nın sokak hayvanlarına yönelik yaklaşımını ve kısırlaştırma çalışmalarını şu şekilde açıkladı: "Herhâlde Türkiye’de sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ile ilgili benim kadar çaba gösteren belediye başkanı yok. Üç kez vali beyden rica ettim, kaç defa toplantı yaptık. Biz herhangi bir canlının uyutulmasının ne anlama geldiğini biliyoruz ve bu kararı doğru bulmuyoruz. Ama sokak hayvanları tehlikesine karşı vatandaşlarımızı da korumak zorundayız. Dolayısıyla, Adana olarak kısırlaştırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz." İlçe Belediyelerine Çağrı Karalar, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda Adana'nın öncü olacağını belirterek, devlet ve belediye destekleri hakkında şunları söyledi: "Yapacakları yatırımın yüzde 30’unu devlet veriyor, diğer yüzde 30-40’ını biz vermeyi planlıyoruz. İlçe belediyelerine de çağrıda bulunarak, kısırlaştırma için hızlı hareket etmelerini teşvik edeceğiz." Zeydan Karalar: Sokak köpeklerinin uyutulmasını doğru bulmuyoruz Meclis'teki yasa taslağı ile ilgili başıboş köpeklerin toplanması ve barınaklarda uyutulmasını içeren maddelerin yer aldığını belirten Karalar,  “Başı boş köpeklerin olması doğru değil. Besleyecekse evde beslesin. Sokakta köpekle uğraşması çok doğru değil. İnsanlara zarar verecek hale gelmiş. Buna rağmen uyutmayı doğru bulmuyoruz. Devletin ilçe belediyelerine bu konuda biraz daha fazla çökmesini istiyoruz. Biz bunu yapıyoruz. İlçe belediyelerinin de yapmasını istiyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Güler’den başıboş sokak köpeklerine ilişkin açıklama Haber

AK Parti Grup Başkanvekili Güler’den başıboş sokak köpeklerine ilişkin açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, başıboş sokak köpeklerine ilişkin AK Parti Genel Merkez’inde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güler, AK Parti Grup başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu’un sokak hayvanları konusunda toplumu her kesiminde yapmış olduğu görüşmelerin tutanakları, raporları, konuşmaları, bize ilettiğini ve bir metin metin çalışması yaptıklarını hatırlattı. Güler, bugün de MYK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a metini sunduklarını son bir kaç rötuşlar yapacaklarını bu hafta içi muhalefet partisi grup başkan vekilleriyle görüşmek suretiyle üzere bu hafta sonuna doğru meclis başkanlığına teklifi vereceklerini söyledi. Tekliflerinin 5199 sayılı kanundaki bazı maddelerinde değişiklerini önerdiklerini ifade eden Güler, Merak edilen hususlardan biri de şu. 5196 sayılı bizim veteriner hizmetleri kanunumuz da var. Çünkü oradaki ifadeler ve düzenlemelerdeki durum da önem arz ediyor. Tabii şunu ifade etmek isteriz ki sokaklarda, son günlerde de özellikle Adana'daki evladımıza da ben buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim sokaklar güvenli bir alan olarak tarif edilemez. bu öncelikle ifade etmek istiyorum. Yani sokaklar hem hayvanlar için insanlar için bu konularda soğuktur, açlıktır, hastalıktır ve güvenli alanlar değildir. Bizim buralarda bir yaşam alanı şekliyle beraber köpeklerimizi, hayvanlarımızın daha korunaklı, daha güvenli alanları almamız gerekiyor. Çok nitelikli barınaklar almamız gerekiyor. Bakanlığımızın güçlü desteğiyle Tarım Orman Bakanlığı'mızı, diğer bakanlarımızın güçlü desteğiyle hem barınakların imkanlarını arttırma hem ciddi bir kısırlaştırma aşılama ve aynı zaman içerisinde de sahiplendirme noktasında çok güçlü bir çalışma olacak” diye konuştu. 5196 sayılı kanunun yani veteriner hizmetleri kanunun 9. maddesi olduğuna dikkat çeken Güler, “Halihazırda şu anda bu kanun yürürlükte, Dokuzuncu maddesi orada kuduz riski taşıyan rehabilite edilebilecek şekilde azgınlaşmış ve barınaklarda diğer hayvanlara zarar veren ve bu hastalık riski noktasında barınakta kalma imkanı kalma imkanı kalmayan hayvanların ötenazi yönüyle hayat son vermeyi emrediyor. Kanun şu anda var. Biz şimdi sokaklardan, barınaklara hayvanlarımızı alıp hem kısırlaştırma, hem sahiplendirme hem de aşılama noktasında güçlü bir destek verirken barınaklarda kalma imkanı kalmayan hastalık taşıyan hem bu hayvandan hayvana hem de hayvandan insana ciddi manada sağlık riski taşıyan rehabilite edilme imkanı kalmamış ve çok farklı ırklardaki hayvanların barınaklarda da diğer hayvanlara zarar verdiğini görüyoruz. Aynı zamanda dediğimiz gibi çok önemli bir kuduz riski tehlikesi var. Dolayısıyla bunu da göz önünde almamız gerekiyor. Mutlaka bu süreçlerde o barınaklardaki yaşam kalitesinin niteliğinin arttırılması noktasında bizim tedbirler almamız lazım. O tedbirlerden biri de bu türden hayvanlarımızın da onlara acı vermesini çektirmeden merhametimiz iklimine uygun olaraktan ötenazi yoluyla hayatlarına son vermek lazım” ifadelerini kullandı.

Adana'da sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuğun babası köpeklerin toplatılmasını istedi Haber

Adana'da sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuğun babası köpeklerin toplatılmasını istedi

Adana'da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim'in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu belirterek hayvanların toplatılmasını istedi. Edinilen bilgiye göre, olay, 5 Temmuz saat 15.00 sıralarında Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. Bir çiftlik evinde yaşayan Suriye uyruklu 6 çocuklu Casim ailesinden Abbas Casim (5), arkadaşlarıyla oyun oynamak için evin etrafında bulunan portakal bahçesinde gezintiye çıktı. Geniş arazide dolaştığı esnada bir süre sonra sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Casim, vücudunun çeşitli bölgelerinden ağır yaralanarak yere yığıldı. Casim'in eve gecikmesi üzerine meraklanan annesi durumu inşaat işçisi baba Hasan Casim'e (27) bildirdi. Çocuğunu aramak için eve gelen ve bahçeyi dolaşmaya çıkan baba Hasan Casim, 5 yaşındaki çocuğu kanlar içinde yerde yatar halde buldu. Özel bir araçla 5 Ocak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 yaşındaki çocuk, önce Yüreğir Devlet Hastanesi'ne daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ağır yaralanan çocuğun 3 günlük tedavisinin ardından durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Baba, köpeklerin bahçeden alınmasını istedi Çocuğunu yaralı halde bulan baba Hasan Casim, "Eve geldiğimde eşim çocuğun eve dönmediğini söyledi. Sonrasında onu bulmak için bahçeye çıktım. İlk gördüğümde durumu çok kötüydü. Çok fazla köpek var, 10-15 tane var. Yetkililerden köpekleri burada bırakmamalarını istiyorum" dedi. Öte yandan, saldırıya uğrayan 5 yaşındaki Abbas Casim'in kıyafetlerinin, hala saldırıya uğradığı noktada bulunması ise dikkat çekti.

İskenderun’da sokak köpekleri kümes hayvanlarını telef etti Haber

İskenderun’da sokak köpekleri kümes hayvanlarını telef etti

Hatay'ın İskenderun ilçesinde geçim kaynağı olan tavukları başta olmak üzere çok sayıda kümes hayvanı sokak köpekleri tarafından telef edilen Mahmut Öğütçü, gözyaşları içinde 'horozum benim çocuğumdu' diyerek, yaklaşık 40 bin TL zararı olduğunu söyledi. İddialara göre, geçtiğimiz günlerde İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi’nde kümesinde bulunan tavukların yumurtalarını satarak gelir elde eden Mahmut Öğütçü’nün (38) kümesine sokak köpekleri saldırdı. Komşusu tarafından fark edilen köpek saldırısında Öğütçü’nün 55 tavuğu, adaklık horozları ve çeşitli kümes hayvanları telef oldu. Telef olan hayvanları için gözyaşı döken Öğütçü’nün 'horozum benim çocuğumdu' dediği anlar ise yürekleri burktu. “Başıboş sokak köpeklerinin telef ettiği kümes hayvanlarımdan dolayı ben mağdur oldum geçinemiyorum” Yaklaşık 40 bin TL’lik zararı olduğunu dile getiren Öğütçü, “Geçim kaynağım olan kümes hayvanlarımdan, organik köy yumurtası ve adaklık horozlar satıyordum. Fakat bu başıboş sokak köpeklerinin telef ettiği kümes hayvanlarımdan dolayı ben mağdur oldum geçinemiyorum. Şu an 55 tane köy tavuğum, adaklık horozlarım, 3 tane İran tavuğu, 4 tane tavşan, birkaç tane civcivim ve güvercinim vardı onlar telef edildi. Saat 5.30-6.30 gibi gelip hayvanları telef etmişler. Yaklaşık 10 yıldan fazla oldu bu işi yapıyorum maddi olarak en azından 40 bin TL zararım var. Ayrıyeten sürekli organik yumurta sattığım için sürekli müşterilerim var ve onların kaybına uğradım. Bu bir hafta 10 günden beri yumurta satışım olmuyor, yumurta isteyen ve horoz isteyen oluyor fakat tedarik edemediğim için yine zor durumda kaldım maddi olarak. Mağdur oldum çalışamıyorum zaten bir geçim kaynağım bu vardı 100 taneden kalan bunlar” şeklinde konuştu. “Sese uyanınca da 3-4 tane sokak köpeğini gördüm” Öğütçü’nün yan komşusu Nimet Kaçar (41), gece saatlerinde köpeklerin sesine uyandığını belirterek “50-55 tane yakın tavuğumuz telef oldu. Bahçeye baktığım zaman saat 5 gibi yan tarafımda olduğu için sese uyandım. Sese uyanınca da 3-4 tane sokak köpeğini gördüm. Bunlar sokak köpeğidir diyerek içeri geçtim de bir daha yattım. Saat 08.30-09.00 civarı gibi Mahmut Öğütçü'nün tavukları görüp bağırmasıyla sese dışarı çıktık. Dışarı çıkıp baktığımızda 50 taneye yakın tavuk yere serilmişti. Zaten geçimini ondan sağlıyordu. Ben sokak köpeklerini gerçekten severim ama bazı köpekler de başıboş olduğu için insanlarımıza saldırmakta, tavuklarımız gerçekten telef oldu. Komşumuz geçimini bu tavuklardan sağlıyordu” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.